Osteospermum 'Sunny Pavlos'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum 'Sunny Pavlos' is een prachtige en kleurrijke vaste plant met opvallende, zonnige bloemen in tinten van geel en oranje. De bloemen hebben een karakteristieke paarse basis en zijn geaccentueerd met donkerder tinten. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Osteospermum 'Sunny Pavlos' gedijt goed in de volle zon en heeft een goede afwatering nodig om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Het is een mooie toevoeging aan bloembedden, borders of containers in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een meerjarige plant die opnieuw kan bloeien in het voorjaar. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst.

  'Osteospermum 'Sunny Pavlos'' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen bij strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te bedekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en uitgebloeide bloemen te verwijderen. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats.

  Osteospermum 'Sunny Pavlos' heeft ongeveer een diameter van 30-40 cm nodig om goed te kunnen groeien. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten om luchtcirculatie te bevorderen. De plant heeft ook voldoende plek nodig om zich uit te kunnen spreiden.

  Osteospermum 'Sunny Pavlos' groeit het beste in de volle zon. Het is geen schaduwplant en zal minder goed groeien wanneer het niet genoeg zonlicht krijgt. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te zetten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Gemiddeld heeft de plant eens per week water nodig.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend, waardoor ze kunnen helpen bij de bestuiving van andere planten in de tuin. Het is een prettige toevoeging aan een tuin die gericht is op het aantrekken van nuttige insecten.

  Osteospermum 'Sunny Pavlos' trekt bestuivers aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het zorgt voor meer variatie en leven in de omgeving. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor insecten en andere dieren.

  'Osteospermum 'Sunny Pavlos'' bloeit van mei tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 tot 6 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om regelmatig water te geven bij warm weer.

  Nee, de Osteospermum 'Sunny Pavlos' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om geen planten te eten zonder zeker te weten of ze veilig zijn.

  Nee, Osteospermum 'Sunny Pavlos' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die bloeit met opvallende bloemen. Het kan wel zorgen voor een rustgevende uitstraling in de tuin.

 • De plant kan regelmatig worden gesnoeid om de groei en vorm te bevorderen. Verwijder dode bloemen en takken om de bloei te stimuleren. Snoei in het voorjaar voor een gezonde groei gedurende het seizoen.

  Geef regelmatig water aan deze tuinplant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnat.

  De Tuinplanten hebben specifieke potgrond nodig die geschikt is voor hun wortelstelsel en voedingsbehoeften. Zorg voor een goed doorlaatbare potgrond die voldoende voedingsstoffen bevat en geen vocht vasthoudt om wortelrot te voorkomen. Kies voor een potgrond die geschikt is voor bloeiende planten en regelmatig water geven is belangrijk voor een gezonde groei.

  Deze plant houdt van goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Een bodem met een licht zure tot neutrale pH is het meest geschikt voor deze tuinplant.

  Zet deze plant op een zonnige plek in de tuin. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte standplaatsen. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  Het is belangrijk om Osteospermum 'Sunny Pavlos' te beschermen tegen koude temperaturen in de winter. Dit kan worden gedaan door de plant te bedekken met stro, bladeren of een speciale winterhoes. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om vorstschade te voorkomen.

  - Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water. - Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. - Geef in het voorjaar wat mest voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten, zoals een vloeibare bloeimeststof of korrelmest. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Mulchen van de plant helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-10 cm rond de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam wordt geplaatst.

  De ideale zuurgraad voor deze plant is neutraal tot licht alkalisch, met een pH tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is, zodat overtollig water kan weglopen en de wortels niet verstikken. Zorg voor een goede afwatering om problemen te voorkomen.

  De plant heeft af en toe last van bladluizen, die bestreden kunnen worden met een milde zeepoplossing of insecticiden. Ook trips en slakken kunnen schade aanrichten, dus regelmatig controleren en bestrijdingsmaatregelen nemen is aan te raden. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan ook helpen bij het bestrijden van ongedierte.

 • Omschrijving

  Osteospermum 'Sunny Pavlos' is een prachtige en kleurrijke vaste plant met opvallende, zonnige bloemen in tinten van geel en oranje. De bloemen hebben een karakteristieke paarse basis en zijn geaccentueerd met donkerder tinten. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Osteospermum 'Sunny Pavlos' gedijt goed in de volle zon en heeft een goede afwatering nodig om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Het is een mooie toevoeging aan bloembedden, borders of containers in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.