Alstroemeria Colorita

Alstroemeria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Alstroemeria Colorita is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant met opvallende bloemen in verschillende tinten, zoals roze, paars, geel en wit. Het heeft lange, slanke stelen met smalle bladeren die een elegant en verfijnd uiterlijk geven. Deze plant bloeit van de lente tot de herfst en is populair vanwege haar lange houdbaarheid als snijbloem. Alstroemeria Colorita gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om te groeien en te bloeien. Het is een aantrekkelijke toevoeging aan bloembedden, borders en bloemstukken in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Alstroemeria Colorita is geen groenblijvende plant. De plant verliest in de winter zijn blad en bloeit in de lente en zomer. Het is een populaire tuinplant vanwege de kleurrijke bloemen.

  Alstroemeria Colorita is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen. In strenge winters is het aan te raden extra bescherming te bieden, zoals mulch of een afdekking.

  Ja, Alstroemeria Colorita is makkelijk in onderhoud. Deze plant vereist weinig verzorging en kan goed gedijen in verschillende soorten grond en weersomstandigheden. Regelmatig water geven en wat meststoffen in het voorjaar zorgen voor een mooie bloei.

  De Alstroemeria Colorita heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Planten dienen op minimaal 30 cm van elkaar geplaatst te worden voor optimale groei. Deze planten hebben ruimte nodig om zich te kunnen verspreiden.

  Alstroemeria Colorita kan goed groeien in de halfschaduw. Het is echter aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij toch wat zonlicht kan ontvangen. Zo zal de plant beter gedijen en bloeien.

  De plant heeft ongeveer 2 tot 3 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te drassig. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de hogere temperaturen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend. De kleurrijke bloemen trekken vlinders en bijen aan. Het is dus een goede keuze voor een tuin waar je deze insecten wilt aantrekken.

  Ja, Alstroemeria Colorita is goed voor de biodiversiteit omdat de bloemen vlinders en bijen aantrekken. Daarnaast biedt de plant beschutting voor kleine dieren in de tuin. Het helpt de tuin diverser en levendiger te maken.

  De Alstroemeria Colorita bloeit van juni tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 3 maanden.

  Ja, de Alstroemeria Colorita kan goed tegen de volle zon en presteert het beste wanneer deze volop zonlicht krijgt. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes.

  Nee, de Alstroemeria Colorita plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren, omdat het giftig kan zijn. Het is het beste om deze plant alleen als sierplant te gebruiken.

  Ja, Alstroemeria Colorita heeft geluidsdempende eigenschappen. Dit komt door de bladeren en stengels die geluidstrillingen kunnen absorberen en verminderen. Het kan dus helpen om geluid te dempen in de omgeving waar het geplant is.

 • Deze plant kan regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen en knip de stengels terug tot vlak boven de grond. Snoei in het voorjaar voor het beste resultaat.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Probeer te voorkomen dat de wortels in een laag water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Potgrond voor tuinplanten is de beste keuze voor Alstroemeria Colorita. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en vermeng het indien nodig met wat zand voor een betere drainage. Verpot de plant om de paar jaar om de grond te vernieuwen.

  Alstroemeria Colorita gedijt het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem pH-neutraal tot licht zuur is en regelmatig wordt bewaterd, maar vermijd wateroverlast. Een voedingsrijke bodem zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Alstroemeria Colorita gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Plaats de plant in een border of bloembak waar hij voldoende ruimte heeft om te groeien.

  Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om het risico op wortelrot te verminderen. Als de plant in een pot staat, kan deze het beste naar een beschutte plek worden verplaatst tijdens koude periodes.

  De Alstroemeria Colorita heeft weinig onderhoud nodig. Zorg voor regelmatige bewatering en geef de plant af en toe plantenvoeding. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals de Alstroemeria Colorita zijn over het algemeen blij met een jaarlijkse bemesting in het voorjaar met een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering van de meststof te volgen om overbemesting te voorkomen. Daarnaast kan het nuttig zijn om de plant gedurende het groeiseizoen en bloeiperiode regelmatig bij te mesten met vloeibare plantenvoeding.

  Mulch is geschikt voor tuinplanten omdat het de grond beschermt tegen extreme temperaturen en vochtverlies, en onkruidgroei onderdrukt. Het kan het beste in het voorjaar worden aangebracht voor optimale resultaten. Gebruik organisch mulch zoals boomschors of compost voor een gezonde groei van de plant.

  De Alstroemeria Colorita gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei. Zorg voor een goede drainage om eventuele ophoping van zouten te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, trips en spint. Bestrijd deze indien nodig met behulp van biologische bestrijdingsmiddelen of door de plant te besproeien met water en zeep. Houd de plant tevens gezond en vitaal door deze op de juiste manier te verzorgen.

 • Omschrijving

  Alstroemeria Colorita is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant met opvallende bloemen in verschillende tinten, zoals roze, paars, geel en wit. Het heeft lange, slanke stelen met smalle bladeren die een elegant en verfijnd uiterlijk geven. Deze plant bloeit van de lente tot de herfst en is populair vanwege haar lange houdbaarheid als snijbloem. Alstroemeria Colorita gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om te groeien en te bloeien. Het is een aantrekkelijke toevoeging aan bloembedden, borders en bloemstukken in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.