Calathea roseopicta Rosastar

Calathea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calathea roseopicta Rosastar is een prachtige kamerplant met opvallende bladeren die verschillende tinten groen, roze en paars bevatten. De bladeren hebben een uniek patroon van strepen en stippen, wat de plant een elegante uitstraling geeft. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom een goede keuze voor in huis of op kantoor. Calathea roseopicta Rosastar houdt van een warme, vochtige omgeving en gedijt goed bij een hoge luchtvochtigheid. Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar het is belangrijk dat de potgrond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is gemakkelijk te onderhouden. Het enige wat je hoeft te doen is regelmatig water geven en zorgen voor voldoende indirect zonlicht. Daarnaast kan het helpen om af en toe de bladeren te besproeien.

  Calathea roseopicta Rosastar heeft weinig licht nodig en doet het goed op een plek met indirect zonlicht. Het is belangrijk om direct zonlicht te vermijden om bladverbranding te voorkomen. Deze plant kan ook goed gedijen in wat schaduwrijkere omgevingen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. In de winterperiode kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  De Calathea roseopicta Rosastar houdt er niet van om in direct zonlicht te staan. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar diffuus licht aanwezig is om verbranding van de bladeren te voorkomen. Een plek met indirect licht of halfschaduw is ideaal voor deze plant.

  Ja, deze plant houdt van warme temperaturen en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude luchtstromen. Zorg er ook voor dat de luchtvochtigheid hoog genoeg is, dit kan bereikt worden door de plant regelmatig te besproeien.

  De Calathea roseopicta Rosastar bloeit niet. Het is een bladplant die bekend staat om zijn prachtig getekende bladeren. Het hele jaar door kunnen er nieuwe bladeren groeien.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het blad van de plant kan giftige stoffen uit de lucht opnemen en omzetten in zuurstof. Het is een mooie en functionele toevoeging aan je interieur.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden en voorkomt stress voor de plant. Plaats de plant niet op een plek waar de temperatuur te hoog of te laag is.

 • Het is niet nodig om de Calathea roseopicta Rosastar te snoeien, omdat de plant zijn mooie uitstraling behoudt door regelmatig nieuwe bladeren te laten groeien. Als er beschadigde of stervende bladeren zijn, kunt u deze voorzichtig verwijderen met een scherpe schaar of mes. Zorg ervoor dat u regelmatig de plant inspecteert om te zien of er eventueel snoei nodig is.

  De Calathea roseopicta Rosastar heeft regelmatig water nodig, maar houdt niet van te veel water. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is en vermijd dat de wortels in water blijven staan. Gebruik lauw water op kamertemperatuur en voorkom uitdroging van de grond.

  Kamerplanten zoals de Calathea roseopicta Rosastar hebben speciale potgrond nodig die licht vochtig blijft maar niet te nat wordt. Een mix van potgrond met veenmos of schors is ideaal voor deze planten. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en de plant voldoende drainage heeft.

  De bodem voor deze plant moet goed doorlatend zijn en mag niet te nat zijn. Een voedzame potgrond met een lichtzure pH-waarde is ideaal. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren op vochtigheid om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond constant nat blijft. Zet de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Besproei regelmatig de bladeren om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek of een plumeau. Spuit de bladeren af en toe ook lichtjes schoon met lauwwarm water om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en plaats de plant niet in direct zonlicht tijdens het reinigen.

  De Calathea roseopicta Rosastar gedijt het best op een plek met helder, indirect licht. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Een locatie met gedempt licht zal de plant gelukkig en gezond houden.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotse temperatuurveranderingen. Vermijd tocht en koude tocht in de winterperiode.

  De Calathea roseopicta Rosastar gedijt het beste in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid, tussen de 60% en 70%. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien en de plant uit de buurt van tocht en droge lucht te houden. Het gebruik van een luchtbevochtiger kan ook helpen om de ideale omgeving voor deze plant te creëren.

  De Calathea roseopicta Rosastar gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken, zoals vergeling van bladeren en verminderde groei. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Calathea rosastar kan het best bemest worden tijdens de lente en zomermaanden. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten om de groei te stimuleren. Bemest de plant slechts om de paar weken om een opeenhoping van zouten in de grond te voorkomen.

 • Omschrijving

  Calathea roseopicta Rosastar is een prachtige kamerplant met opvallende bladeren die verschillende tinten groen, roze en paars bevatten. De bladeren hebben een uniek patroon van strepen en stippen, wat de plant een elegante uitstraling geeft. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom een goede keuze voor in huis of op kantoor. Calathea roseopicta Rosastar houdt van een warme, vochtige omgeving en gedijt goed bij een hoge luchtvochtigheid. Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar het is belangrijk dat de potgrond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.