Lachenalia African Beauty

Lachenalia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lachenalia African Beauty is een prachtige bolplant met opvallende bloemen die lijken op kleine sterren. De bloemen zijn meestal in de kleuren roze en paars, met soms een vleugje geel of groen erin verwerkt. De plant heeft smalle bladeren die in een waaierpatroon groeien en een aantrekkelijk uiterlijk geven. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een goed doorlatende potgrond en regelmatig water nodig heeft. De Lachenalia African Beauty kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en is een mooie toevoeging aan elk huis of tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht, geef regelmatig water en bemest de plant af en toe. Het is belangrijk om de plant tijdens de rustperiode minder water te geven.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Zet hem op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en verdraagt geen felle zonnestralen. Plaats de plant daarom op een plek met veel licht, maar vermijd directe blootstelling aan de zon. Te veel zonlicht kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen rond de 20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen om zijn groei te bevorderen. Zorg er wel voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden januari tot en met maart. De bloei kan tot wel vier weken duren.

  Ja, de Kamerplanten zijn over het algemeen luchtzuiverend en helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is aangetoond dat kamerplanten schadelijke stoffen uit de lucht kunnen filteren. Het is aan te raden om meerdere kamerplanten in huis te hebben voor een optimale luchtzuivering.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor een optimale groei. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of direct zonlicht.

 • De Lachenalia African Beauty moet na de bloei regelmatig worden gesnoeid om de gezondheid van de plant te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemstengels om de groei te stimuleren. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om de plant niet te beschadigen.

  Geef de plant regelmatig water zodat de potgrond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef in de groeiperiode iets meer water dan tijdens de rustperiode.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Geef regelmatig water, maar laat de grond tussen gietbeurten opdrogen.

  De bodemkwaliteit dient goed doorlatend en licht zuur te zijn voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Een mengsel van potgrond en zand is ideaal voor een gezonde groei.

  Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet drassig. Geef tijdens de groeiperiode regelmatig plantenvoeding.

  Je kunt stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen op de bladeren. Controleer regelmatig op ongedierte en verwijder ze indien nodig met een zachte borstel.

  De plant heeft behoefte aan helder indirect licht en moet beschermd worden tegen direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het gedurende de dag voldoende licht ontvangt. Zorg ervoor dat de plant geen last heeft van tocht of te lage temperaturen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis.

  De Luchtvochtigheid voor deze plant moet matig zijn, het is raadzaam om de plant uit de buurt van airconditioners en radiatoren te houden. Het is goed om regelmatig de bladeren te besproeien met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Het is belangrijk om de plant te voorzien van een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur, met een pH tussen 6,0 en 7,0. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingsstoffen tekorten en groeiproblemen. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aanpassingen te maken.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen een uitgebalanceerde vloeibare meststof. Mest de plant elke 2-4 weken, maar tijdens rustperiodes minder vaak of helemaal niet. Spoel de grond regelmatig door met water om opbouw van minerale zouten te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Lachenalia African Beauty is een prachtige bolplant met opvallende bloemen die lijken op kleine sterren. De bloemen zijn meestal in de kleuren roze en paars, met soms een vleugje geel of groen erin verwerkt. De plant heeft smalle bladeren die in een waaierpatroon groeien en een aantrekkelijk uiterlijk geven. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een goed doorlatende potgrond en regelmatig water nodig heeft. De Lachenalia African Beauty kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en is een mooie toevoeging aan elk huis of tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.