Capsicum annuum 'Calypso Orange'

Capsicum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Capsicum annuum 'Calypso Orange' is een paprikaplant met prachtige helderoranje vruchten. De plant groeit compact en is daarom perfect voor in potten of kleine tuinen. De vruchten zijn zoet en sappig van smaak, perfect om rauw te eten of te verwerken in gerechten. De 'Calypso Orange' heeft een hoge opbrengst en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Het is een decoratieve en smaakvolle toevoeging aan elke moestuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft slechts basisverzorging nodig. Zorg voor voldoende licht, regelmatig water geven en af en toe bemesten. Vermijd tocht en te veel direct zonlicht.

  Ja, de Capsicum annuum 'Calypso Orange' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag ontvangt.

  De Capsicum annuum 'Calypso Orange' heeft ongeveer één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingscondities in uw huis. Zorg ervoor dat de bovenste laag van de grond droog is voordat u opnieuw water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De Capsicum annuum 'Calypso Orange' houdt niet van felle zon, omdat dit kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is beter om de plant te plaatsen op een plek met indirect zonlicht of lichte schaduw. Het zal gedijen in een omgeving met helder, maar verspreid licht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 20-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten om optimale groei en bloei te bevorderen. Zorg er ook voor dat de plant beschermd is tegen tocht en kou.

  Capsicum annuum 'Calypso Orange' bloeit van juli tot en met september en de bloei duurt meestal enkele weken.

  Ja, kamerplanten zoals Capsicum annuum kunnen de luchtkwaliteit verbeteren door schadelijke stoffen te absorberen en zuurstof af te geven. Het regelmatig onderhoud van de plant, zoals het water geven en het schoonhouden van de bladeren, kan bijdragen aan een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk dat de plant op een constante temperatuur staat om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een geschikte plek in huis waar de temperatuur stabiel is.

 • Om de plant gezond te houden, kunt u regelmatig de uitgebloeide bloemen en dode bladeren verwijderen. U kunt de plant ook snoeien om de vorm en grootte te behouden. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. In de lente en zomer heeft de plant meer water nodig dan in de herfst en winter.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond die goed draineert en voldoende voedingsstoffen bevat. Kies een potgrond speciaal voor kamerplanten, zodat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, maar ook niet volledig uitdroogt.

  De Calypso Orange heeft behoefte aan goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is, maar niet te nat. Voeg regelmatig compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant heeft een zonnige standplaats nodig en regelmatig water geven. Verwijder regelmatig dode bladeren en geef af en toe plantenvoeding voor een goede groei. Houd de plant vrij van ongedierte en ziekten door regelmatig te controleren.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig verwijderen met een vochtige doek of spons. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, aangezien deze de bladeren kunnen beschadigen. Controleer regelmatig op eventuele ongedierte en verwijder deze indien nodig met een milde zeepoplossing.

  De Capsicum annuum 'Calypso Orange' heeft veel natuurlijk zonlicht nodig en moet daarom op een zonnige plek worden geplaatst. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Een raam op het zuiden of westen is ideaal voor deze plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of koude temperaturen. Zorg ervoor dat de plant op een warme en zonnige plek staat.

  Een luchtvochtigheid tussen de 50-70% is ideaal voor de meeste Kamerplanten. Houd de luchtvochtigheid op peil door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelgroei en ziektes bij de plant.

  Deze plant groeit het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte bodemverbeteraars. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Kamerplanten zoals Capsicum annuum 'Calypso Orange' hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking voor de beste resultaten. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Capsicum annuum 'Calypso Orange' is een paprikaplant met prachtige helderoranje vruchten. De plant groeit compact en is daarom perfect voor in potten of kleine tuinen. De vruchten zijn zoet en sappig van smaak, perfect om rauw te eten of te verwerken in gerechten. De 'Calypso Orange' heeft een hoge opbrengst en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Het is een decoratieve en smaakvolle toevoeging aan elke moestuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.