Fuchsia 'Cherry'

Fuchsia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Fuchsia 'Cherry' is een prachtige en opvallende plant met felrode bloemen die lijken op kersen. De bloemen hangen sierlijk aan de takken en trekken vlinders en bijen aan. Deze fuchsia plant bloeit van de lente tot de herfst en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan elke tuin of balkon. De Fuchsia 'Cherry' gedijt het beste op een plek in de halfschaduw met voldoende vochtige grond. Regelmatig snoeien bevordert de groei en bloei van deze plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Fuchsia 'Cherry' is niet groenblijvend. Het is een zomerbloeiende struik die zijn blad verliest in de winter. Deze plant is geschikt voor in de tuin en bloeit vanaf het voorjaar tot de herfst.

  De Fuchsia 'Cherry' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. In strenge winters kan het nodig zijn om de plant extra te beschermen tegen vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter op een beschutte plek te zetten.

  Fuchsia's zijn over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden. Ze hebben regelmatig water nodig en kunnen het beste op een beschutte plek in de halfschaduw geplaatst worden. Snoei dode takken regelmatig terug om de groei te bevorderen.

  De Fuchsia 'Cherry' heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk dat de plant voldoende ruimte krijgt om zich te ontwikkelen en om voldoende zonlicht op te vangen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat om concurrentie te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in de halfschaduw tot volle zon. Te veel schaduw kan de groei belemmeren en de bloei verminderen. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende zonlicht krijgt.

  De Fuchsia 'Cherry' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Over het algemeen is 1 tot 2 keer per week water geven voldoende om de grond vochtig te houden en de plant gezond te laten groeien. Het is belangrijk om te controleren of de grond niet te droog of te nat is.

  Ja, de plant Fuchsia trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege het aantrekken van bestuivers.

  Ja, Tuinplanten zijn over het algemeen goed voor de biodiversiteit, omdat ze insecten en vogels aantrekken. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te ondersteunen. Kies voor planten die nectar of bessen produceren en zorg voor variatie in bloeitijden.

  De Fuchsia 'Cherry' bloeit van juni tot en met oktober. De bloeiperiode kan soms zelfs doorlopen tot in november.

  Fuchsia's staan het liefst op een plek in de halfschaduw, waar ze voldoende licht krijgen maar niet rechtstreeks in de volle zon staan. Te veel direct zonlicht kan de plant beschadigen en zorgen voor verbranding van de bladeren. Het is daarom aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten waar de zon niet de hele dag op staat.

  Nee, de Fuchsia 'Cherry' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die bekend staat om zijn opvallende bloemen. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de fuchsia plant heeft een dicht bladerdek wat geluid kan dempen. Planten in het algemeen kunnen een kleine bijdrage leveren aan het verminderen van geluidsoverlast. Het effect is echter niet zo groot als bij specifieke geluidsdempende materialen.

 • Snoei de plant in het voorjaar om een compacte vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode, beschadigde of te langere takken en knip de plant terug tot ongeveer 5-10 cm boven de grond. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De Fuchsia 'Cherry' moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen.

  De plant heeft een luchtige, goed doorlatende potgrond nodig voor optimale groei. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een potgrond geschikt voor tuinplanten.

  De Tuinplanten zoals Fuchsia 'Cherry' groeien het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Zorg voor een bodem met voldoende organisch materiaal en een neutrale tot licht zure pH-waarde. Vermijd te natte of te droge grond om de plant gezond te houden.

  De Fuchsia 'Cherry' staat het liefst op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte standplaats uit de wind en vermijd direct zonlicht. Deze plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze bijvoorbeeld binnen te zetten of af te dekken met vliesdoek. Daarnaast is het goed om regelmatig de grond rondom de plant te controleren op vochtigheid om uitdroging te voorkomen. Ook is het aan te raden om de plant in het voorjaar te snoeien om nieuwe groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Geef de plant in het voorjaar voeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals de Fuchsia 'Cherry' hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten om de bloei te stimuleren. Bemest de plant volgens de aanwijzingen op de verpakking voor een gezonde groei.

  Het is aan te raden om de grond rondom deze plant te mulchen om het vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen. Geschikte mulchmaterialen zijn compost, boomschors of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag ongeveer 5-10 cm dik is.

  De Fuchsia planten gedijen het best in een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te alkalisch is. Het meten van de zuurgraad van de bodem kan helpen om de juiste pH-waarde te behouden.

  Voor de bestrijding van ongedierte op tuinplanten zoals Fuchsia 'Cherry' kan gebruik worden gemaakt van biologische middelen zoals roofmijten, lieveheersbeestjes of nematoden. Een regelmatige controle van de planten op eventuele plagen kan helpen om tijdig in te grijpen en schade te voorkomen. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen het bestrijden van ongedierte en het behouden van een gezonde omgeving voor nuttige insecten.

 • Omschrijving

  De Fuchsia 'Cherry' is een prachtige en opvallende plant met felrode bloemen die lijken op kersen. De bloemen hangen sierlijk aan de takken en trekken vlinders en bijen aan. Deze fuchsia plant bloeit van de lente tot de herfst en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan elke tuin of balkon. De Fuchsia 'Cherry' gedijt het beste op een plek in de halfschaduw met voldoende vochtige grond. Regelmatig snoeien bevordert de groei en bloei van deze plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.