Aquilegia vulgaris 'Winky Purple-white'

Aquilegia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den Aquilegia vulgaris 'Winky Purple-white' er en elegant staudeplante med markante blomster i farverne lilla og hvid. Denne plante kan nå en højde på cirka 30-40 cm og blomstrer om foråret og starten af sommeren. Blomsterne har en karakteristisk form med lange spor, der peger bagud. 'Winky Purple-white' er et populært valg til bede, stenbede og som snitblomster i buketter. Denne plante tiltrækker også sommerfugle og bier i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn og mister sit løv om vinteren. Det er en flerårig plante, der vokser frem hvert år fra rodskud. Det er vigtigt at beskære planten tilbage efter blomstring for at stimulere en sund vækst.

  Planten er vinterhårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det anbefales at give planten ekstra beskyttelse under streng frost. Det er en haveplante, der er godt beskyttet mod kolde temperaturer.

  Aquilegia vulgaris 'Winky Purple-white' er let at vedligeholde og kræver ikke særlig meget pleje. Denne plante er velegnet til haven og trives godt med regelmæssig vanding og let gødning.

  Aquilegia vulgaris 'Winky Purple-white' har brug for cirka 30-40 cm plads for at kunne vokse godt. Det er vigtigt at lade tilstrækkelig plads mellem planterne for god luftcirkulation og vækst. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys og ikke står for tæt på andre planter.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan væksten være dårligere, og blomstringen kan blive begrænset. Det anbefales at plante planten et solrigt sted for optimal vækst.

  Denne plante har brug for vand cirka en gang om ugen. Det er dog vigtigt at lade jorden tørre godt ud mellem vandingerne. Overvanding kan føre til rodrot.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, den producerer. Det er en værdifuld tilføjelse til en have for at fremme biodiversitet.

  Haveplanter bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle. Planterne giver mad og skjulesteder for forskellige dyrearter. Ved at skabe en varieret have med forskellige plantearter bidrager du til en sund biodiversitet.

  Denne plante blomstrer fra maj til juni, og blomstringsperioden varer cirka 3 til 4 uger.

  Denne plante trives godt i fuld sol og vil trives godt på et solrigt sted i haven. Sørg dog for, at planten får tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Denne plante har ikke brug for speciel skygge og trives bedst i fuld sol.

  Nej, planten er ikke spiselig og kan endda være giftig ved indtagelse. Det anbefales ikke at bruge denne plante i madlavning.

  Ja, Aquilegia vulgaris 'Winky Purple-white' har ingen specifikke lyddæmpende egenskaber. Det er primært en dekorativ plante til haven.

 • Du kan fjerne de visne blomster på denne plante for at stimulere ny blomstring. Derudover kan du beskære planten om efteråret for at bevare formen og størrelsen. Sørg altid for at fjerne eventuelle døde eller syge grene med det samme.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante og sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke soppende våd. Giv ekstra vand i tørre perioder. Det er vigtigt ikke at give planten for meget vand, da det kan føre til rådne rødder.

  Denne plante trives bedst i veldrænet pottemuld med en neutral pH-værdi. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug eventuelt speciel pottemuld til blomstrende planter for optimal vækst.

  Jordkvaliteten skal være godt drænet og ikke for våd. Planten trives bedst i jord, der er rig på humus og har en let sur til neutral pH-værdi. Sørg for tilstrækkelige næringsstoffer i jorden, såsom kompost eller organiske gødninger.

  Denne plante trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for en veldrænet jord og undgå våde fødder for at holde planten sund. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding i tørre perioder.

  "Aquilegia vulgaris 'Winky Purple-white'" har brug for vinterbeskyttelse i form af muld eller dækning med blade for at beskytte rødderne mod hård frost. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodrot. Undgå for meget fugt omkring planten om vinteren for at undgå skader.

  Sørg for tilstrækkelig fugtig, veldrænet jord og et sted i halvskygge. Fjern visne blomster for at fremme blomstringen. Planten kan opdeles og genplantes for at opretholde sundheden.

  Haveplanter har generelt et medium behov for gødning. En generel gødning til blomstrende planter er passende til de fleste haveplanter. Det er vigtigt at følge den anbefalede dosering for at undgå overgødskning.

  Mulch er gavnligt for væksten og sundheden af haveplanter, det hjælper med at holde på fugtigheden, undertrykke ukrudt og forbedre jordstrukturen. Brug organisk materiale som kompost, træbark eller blade som mulchlag omkring planterne. Det anbefales at forny mulchlaget hvert år for det bedste resultat.

  Haveplanter har generelt en præference for en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6 og 7,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhed og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl. Planter trives bedst i en jord med den rette surhedsgrad for optimal vækst og blomstring.

  Nogle almindelige skadedyr, der kan angribe haveplanter, er bladlus, snegle og larver. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere planter for tegn på skadedyr og om nødvendigt træffe passende bekæmpelsesforanstaltninger. Det kan også hjælpe med at holde planterne sunde og stærke ved at sørge for gode vækstbetingelser.

 • Beskrivelse

  Den Aquilegia vulgaris 'Winky Purple-white' er en elegant staudeplante med markante blomster i farverne lilla og hvid. Denne plante kan nå en højde på cirka 30-40 cm og blomstrer om foråret og starten af sommeren. Blomsterne har en karakteristisk form med lange spor, der peger bagud. 'Winky Purple-white' er et populært valg til bede, stenbede og som snitblomster i buketter. Denne plante tiltrækker også sommerfugle og bier i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.