Aquilegia vulgaris 'Winky Red-white'

Aquilegia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aquilegia vulgaris 'Winky Red-white' is een kleurrijke en opvallende vaste plant met bloemen die rood en wit zijn. De bloemen hebben een unieke dubbele bloemvorm en een opvallende uitstraling. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30-40 cm. De 'Winky Red-white' trekt vlinders en bijen aan en bloeit in de late lente tot vroege zomer. Het is een mooie aanwinst voor de tuin en kan goed worden gebruikt in borders, rotstuinen of als snijbloem.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die elk jaar opnieuw uitloopt in het voorjaar en bloeit in de zomer.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is goed bestand tegen koude temperaturen in de winter. Het is aan te raden om de plant goed te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, deze Tuinplant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek te plaatsen. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  De plant heeft een gemiddelde ruimte nodig van ongeveer 30-40 cm in breedte en hoogte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven tussen andere planten, zodat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Houd ook rekening met de groeisnelheid van de plant, zodat deze niet overwoekerd raakt door andere planten.

  De Aquilegia vulgaris 'Winky Red-white' groeit het best in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei van de plant mogelijk vertragen en zal de bloei wellicht minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Deze plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten doorweken. Zorg ervoor dat de plant geen last heeft van droogte.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin voor bestuivers.

  Ja, deze plant trekt bijen en andere bestuivers aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kunnen vogels zaadjes van deze plant eten, wat ook helpt bij het bevorderen van biodiversiteit. Het is dus een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het behoud van verschillende diersoorten.

  De bloeiperiode van deze plant is in de maanden mei en juni en duurt ongeveer 3-4 weken. De bloemen hebben een prachtige rode en witte kleur en trekken vlinders en bijen aan.

  De plant Aquilegia vulgaris 'Winky Red-white' kan goed gedijen in de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen zonlicht. Zorg wel voor voldoende water en bescherming bij extreem warm weer.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het wordt voornamelijk gekweekt voor zijn decoratieve bloemen en bladeren in de tuin. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, Aquilegia vulgaris 'Winky Red-white' heeft een geluidsdempend effect, net als veel andere tuinplanten. Het blad en de bloemen van de plant kunnen geluidsgolven absorberen en daarmee zorgen voor een rustigere omgeving. Het planten van deze tuinplanten kan helpen om geluidsoverlast te verminderen.

 • Deze plant heeft geen specifieke snoei nodig. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen. Snoei dode of beschadigde bladeren of stelen indien nodig.

  Het is belangrijk om de grond regelmatig vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Geef bij droog weer 1-2 keer per week water. Zorg ervoor dat overtollig water goed kan weglopen om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot. Een lichtzure pH-waarde van de grond is ideaal voor deze plant.

  Deze plant groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de grond niet te zwaar en niet te zuur is. Bemesting met organische meststoffen in het voorjaar kan de groei en bloei bevorderen.

  Plant tuiniert het beste op een plek in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte standplaatsen. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In strenge winters is het aan te raden om de plant te beschermen met een laag mulch of bladeren. Zo blijven de wortels van de plant warm en beschermd tegen vorstschade. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt voor de winterperiode om uitdroging te voorkomen.

  Zorg voor regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Knip na de bloei de plant helemaal terug voor een gezonde groei in het volgende seizoen.

  Tuinplanten zoals Aquilegia vulgaris 'Winky Red-white' hebben over het algemeen behoefte aan voedingsstoffen zoals stikstof, fosfor en kalium. Het is belangrijk om een algemene meststof te gebruiken die specifiek is ontwikkeld voor bloeiende planten. Vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid voor tuinplanten. Het kan worden toegepast rond de planten in het voorjaar en de zomer. Gebruik organisch materiaal zoals stro, boomschors of compost.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten zoals Aquilegia vulgaris 'Winky Red-white' ligt tussen pH 5,5 en 7,0. Een neutrale tot licht zure bodem is het meest geschikt voor deze plantensoort. Een bodemtest kan helpen om de exacte zuurgraad van de bodem te bepalen.

  Er zijn verschillende manieren om ongedierte bij tuinplanten te bestrijden, zoals het gebruik van natuurlijke vijanden, het handmatig verwijderen van ongedierte of het toepassen van natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van ongedierte, zodat actie kan worden ondernomen voordat de plaag zich verspreidt. Het is ook aan te raden om de plant gezond en sterk te houden, zodat deze beter bestand is tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Aquilegia vulgaris 'Winky Red-white' is een kleurrijke en opvallende vaste plant met bloemen die rood en wit zijn. De bloemen hebben een unieke dubbele bloemvorm en een opvallende uitstraling. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30-40 cm. De 'Winky Red-white' trekt vlinders en bijen aan en bloeit in de late lente tot vroege zomer. Het is een mooie aanwinst voor de tuin en kan goed worden gebruikt in borders, rotstuinen of als snijbloem.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.