Aquilegia vulgaris 'Winky Rose-rose'

Aquilegia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aquilegia vulgaris 'Winky Rose-rose' is een vaste plant met dubbelbloemige bloemen in een mooie roze kleur. Het blad van deze plant is fijn en sierlijk. De bloemen hebben een karakteristieke vorm met hangende bloemblaadjes. Deze plant kan goed gedijen in borders of bloembedden en trekt vlinders en bijen aan. De Aquilegia vulgaris 'Winky Rose-rose' voegt een sierlijk en kleurrijk element toe aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het blad zal in de wintermaanden afsterven. Aquilegia vulgaris 'Winky Rose-rose' is een vaste plant die opnieuw zal groeien in het voorjaar.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme kou. De plant is geschikt voor in de tuin.

  De Aquilegia vulgaris 'Winky Rose-rose' is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant. Het vereist minimale verzorging en gedijt goed in de meeste tuinomgevingen. Deze plant is perfect voor beginnende tuiniers of voor diegenen die op zoek zijn naar een onderhoudsvriendelijke toevoeging aan hun tuin.

  Deze plant heeft een gemiddelde ruimte nodig van ongeveer 20-30 cm in de breedte en hoogte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen en uit te groeien. Plant ze niet te dicht bij elkaar om concurrentie te voorkomen.

  Ja, Aquilegia vulgaris 'Winky Rose-rose' groeit goed in de schaduw. Het is een plant die het goed doet op plekken waar niet veel direct zonlicht komt. Zoek een plek met wat meer schaduw voor de beste groeiresultaten.

  De "Aquilegia vulgaris 'Winky Rose-rose'" heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar vermijd dat de plant in drassige grond staat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en water te geven wanneer de bovenste laag van de grond opgedroogd is.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar bevatten. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn bloemen. De plant kan helpen bij het bevorderen van de diversiteit aan planten en dieren in een tuin of natuurgebied. Het biedt voedsel en een geschikte habitat voor verschillende insecten.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 weken. De bloemen hebben een roze-rose kleur en zijn erg opvallend in de tuin.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de grond goed draineert om de plant gezond te houden. Daarnaast kan de plant ook goed groeien in halfschaduw.

  Nee, de Aquilegia vulgaris 'Winky Rose-rose' is niet eetbaar en kan giftig zijn bij consumptie. Het wordt daarom niet aanbevolen om deze plant te eten.

  Ja, de plant heeft een beperkte geluidsdempende werking vanwege het bladerdek en de stelen die geluidstrillingen kunnen absorberen. Echter is het effect minimaal in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen of constructies. Het is dus niet de meest efficiënte keuze voor geluidsisolatie.

 • Aquilegia vulgaris 'Winky Rose-rose' kan na de bloei worden teruggesneden om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder ook eventueel dode of beschadigde bladeren en bloemstengels. Het kan ook nuttig zijn om de plant in het voorjaar licht te snoeien om de gezondheid en de bloei te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Potgrond met een goede drainage is geschikt voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te drassig. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor bloeiende planten.

  Deze plant geeft de voorkeur aan goed doorlatende grond die licht vochtig is en rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een neutrale tot lichtzure bodem is ideaal voor deze plant.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte standplaatsen. Plaats de plant op een beschutte plek tegen harde wind.

  Voor tuinplanten die vorstgevoelig zijn, is het belangrijk om in de wintermaanden extra bescherming te bieden. Bijvoorbeeld door de plant af te dekken met bladeren, mulch of een speciale winterhoes. Zo blijft de plant beschermd tegen de kou en kan deze in het voorjaar weer gezond uitlopen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het best in vochtige grond en halfschaduw. Verwijder uitgebloeide bloemen om het bloeiseizoen te verlengen. In het voorjaar kan de plant gescheurd worden om de groei te stimuleren.

  Deze plant heeft een matige behoefte aan bemesting en kan goed gedijen op organische meststoffen zoals compost. Geef in het voorjaar een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot zwakke groei of bladverbranding.

  Mulch beschermt de grond rondom de plant tegen uitdroging en onkruidgroei. Het helpt ook bij het behouden van een constante bodemtemperatuur en voedt de grond na verloop van tijd met voedingsstoffen. Het aanbrengen van een laag mulch is vooral nuttig in de lente en de zomer om de plant gezond te houden.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Te zure grond kan problemen veroorzaken met de groei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals "Aquilegia vulgaris 'Winky Rose-rose'", kunnen natuurlijke roofdieren zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Daarnaast kunnen ook neemolie of knoflookspray helpen om ongedierte af te weren. Het regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van ongedierte is ook belangrijk voor een effectieve bestrijding.

 • Omschrijving

  De Aquilegia vulgaris 'Winky Rose-rose' is een vaste plant met dubbelbloemige bloemen in een mooie roze kleur. Het blad van deze plant is fijn en sierlijk. De bloemen hebben een karakteristieke vorm met hangende bloemblaadjes. Deze plant kan goed gedijen in borders of bloembedden en trekt vlinders en bijen aan. De Aquilegia vulgaris 'Winky Rose-rose' voegt een sierlijk en kleurrijk element toe aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.