Exacum affine 'Fuji White'

Exacum affine

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Exacum affine 'Fuji White' is een kleine, compacte plant met glanzende groene bladeren en delicate witte bloemen. De bloemen hebben een zoete geur en bloeien in overvloed gedurende het groeiseizoen. Het is een populaire kamerplant vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en makkelijke verzorging. Deze plant is ideaal voor binnen, op een lichte plek met regelmatig water geven en een hoge luchtvochtigheid. Exacum affine 'Fuji White' voegt een vleugje frisheid en elegantie toe aan elke kamer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en plaats hem op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe bemesten zal zorgen voor een gezonde groei.

  De plant heeft veel licht nodig en gedijt goed in een lichte ruimte. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten evenveel licht krijgen. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. In de winter kan de frequentie van water geven worden verminderd.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, het is beter om hem op een plek te zetten waar hij helder, maar indirect licht krijgt. Overmatige blootstelling aan felle zon kan bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen te veel zonlicht.

  Ja, Exacum affine 'Fuji White' houdt van warmte. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius komt.

  De plant bloeit gewoonlijk vanaf de late lente tot aan het begin van de herfst, met een bloeiperiode van ongeveer 6 tot 8 weken. Tijdens deze periode produceert de plant overvloedige witte bloemen die een vleugje elegantie toevoegen aan elke binnenruimte. Na de bloei kan de plant op een rustperiode worden gezet om weer kracht op te doen voor de volgende bloeiperiode.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan de luchtkwaliteit in huis verbeteren. Het zorgt voor een gezondere leefomgeving door schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Het is een mooie toevoeging aan het interieur en heeft daarnaast ook nog een functioneel nut.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor een gezonde groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de beste resultaten te behalen.

 • De plant kan regelmatig worden gesnoeid om de groei en vorm te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Snoei na de bloei om de plant weer te laten groeien en bloeien.

  Geef de plant regelmatig water, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond licht opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Zorg voor voldoende drainage in de pot om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft een luchtige potgrond nodig die goed vocht vasthoudt maar wel goed doorlatend is. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal ontwikkeld voor kamerplanten. Het is belangrijk dat de potgrond voedingsstoffen bevat en regelmatig bemest wordt tijdens het groeiseizoen.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem vochtig maar niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de bodem zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen.

  Om de plant schoon te maken, kunt u een zachte doek gebruiken om stof van de bladeren te verwijderen. Vermijd het gebruik van glansmiddelen op de bladeren, omdat dit de plant kan beschadigen. Besproei de plant af en toe met water om stof te verwijderen en de luchtvochtigheid te verhogen.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-23 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van koude tocht en extreme temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht.

  Kamerplanten, zoals Exacum affine 'Fuji White', gedijen goed bij een gemiddelde luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien en de plant uit de buurt van tocht en verwarmingselementen te houden om de luchtvochtigheid op peil te houden. Het gebruik van een luchtbevochtiger kan ook helpen om een ideale luchtvochtigheidsniveau te behouden voor de plant.

  De plant vereist een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 voor optimale groei. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen of bodemverbeteraars. Onjuiste zuurgraad kan leiden tot voedingsproblemen en groeivertraging.

  Kamerplanten zoals deze hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te kunnen bloeien. Gebruik een evenwichtige vloeibare plantenmeststof om de voedingsbehoeften van de plant te voorzien. Volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  Exacum affine 'Fuji White' is een kleine, compacte plant met glanzende groene bladeren en delicate witte bloemen. De bloemen hebben een zoete geur en bloeien in overvloed gedurende het groeiseizoen. Het is een populaire kamerplant vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en makkelijke verzorging. Deze plant is ideaal voor binnen, op een lichte plek met regelmatig water geven en een hoge luchtvochtigheid. Exacum affine 'Fuji White' voegt een vleugje frisheid en elegantie toe aan elke kamer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.