Guzmania conifera

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania conifera is een epifytische plant uit de bromeliafamilie die oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika komt. Het heeft lange, smalle bladeren die in een rozetvorm groeien en een diepgroene kleur hebben. Aan het einde van de bloeiperiode produceert de plant een opvallende bloeikolf met heldere rode bloemen. De bloemen trekken vogels en insecten aan. De Guzmania conifera gedijt goed in een lichte en vochtige omgeving en is een populaire keuze voor kamer- en kantoorplanten vanwege zijn decoratieve uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende licht en geef af en toe water in de kelk van de bloem. Gebruik af en toe wat plantenvoeding voor een goede groei.

  Ja, Guzmania conifera heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot een slechte groei en het uitblijven van bloemen.

  Kamerplanten zoals Guzmania conifera hebben over het algemeen één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de plant niet in een laag water staat om wortelrot te voorkomen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en staat het liefst op een plek met indirect licht. Te veel zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar hij beschermd is tegen felle zonnestralen.

  Ja, Guzmania conifera houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden.

  De Guzmania conifera bloeit in de zomermaanden, van juni tot september. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 4 maanden duren.

  Ja, de plant Guzmania conifera is luchtzuiverend en helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het kan schadelijke stoffen uit de lucht filteren en zo zorgen voor een gezondere leefomgeving. Het is dus een goede keuze als kamerplant voor een schonere lucht in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor de beste groeiomstandigheden voor deze plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Het snoeien van deze plant is niet noodzakelijk, omdat de Guzmania conifera geen grote hoeveelheden bladeren heeft die regelmatig moeten worden verwijderd. Mochten er dode bladeren of bloemen ontstaan, kunnen deze voorzichtig worden weggeknipt om de gezondheid en uitstraling van de plant te behouden. Zorg ervoor dat je bij het snoeien altijd schone en scherpe snoeischaren gebruikt om beschadiging van de plant te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig blijft. Vermijd dat er water in de kelk van de bloem blijft staan, dit kan wortelrot veroorzaken. Het is aan te raden om eens per week de plant water te geven.

  Voor deze plant is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Vermijd te natte grond, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Een mix van potgrond voor kamerplanten en wat grof zand kan een ideale optie zijn.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en mag niet te vochtig zijn. Het is belangrijk dat de grond lichtzuur tot neutraal is. De plant heeft behoefte aan voedingsrijke grond voor een gezonde groei.

  Houd de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef regelmatig water, maar voorkom dat de potgrond constant vochtig is. Gebruik eens in de twee weken plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Je kunt de bladeren van deze plant afstoffen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Verwijder eventuele dode bladeren om de plant gezond te houden. Besproei de bladeren af en toe met water om ze schoon te houden en een hoge luchtvochtigheid te behouden.

  De Guzmania conifera heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige blootstelling aan licht.

  De plant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Vermijd extreme hitte en tocht om beschadiging te voorkomen. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden.

  De optimale luchtvochtigheid voor deze plant ligt tussen de 50% en 80%. Wanneer de luchtvochtigheid te laag is, kunnen de bladeren uitdrogen en bruine randen krijgen. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Guzmania conifera gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om een goede drainage te hebben om te voorkomen dat de wortels van de plant gaan rotten. Het regelmatig controleren van de pH-waarde van de bodem is essentieel voor een gezonde groei van deze kamerplant.

  Voor een gezonde groei is het aan te raden om de plant eens per maand te bemesten tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Gebruik hiervoor een speciale kamerplantenmest die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Let op dat je de dosering niet overschrijdt om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Guzmania conifera is een epifytische plant uit de bromeliafamilie die oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika komt. Het heeft lange, smalle bladeren die in een rozetvorm groeien en een diepgroene kleur hebben. Aan het einde van de bloeiperiode produceert de plant een opvallende bloeikolf met heldere rode bloemen. De bloemen trekken vogels en insecten aan. De Guzmania conifera gedijt goed in een lichte en vochtige omgeving en is een populaire keuze voor kamer- en kantoorplanten vanwege zijn decoratieve uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.