Saintpaulia City-line Nagano

Saintpaulia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Saintpaulia City-line Nagano is een prachtige kamerplant met opvallende paarse bloemen en groene bladeren. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele jaar. De bloemen van de Saintpaulia City-line Nagano hebben een fluweelachtige textuur en kunnen verschillende tinten paars hebben. Deze plant gedijt goed op een lichte standplaats met indirect zonlicht en regelmatig water geven. Met zijn unieke kleuren en gemakkelijke verzorging is de Saintpaulia City-line Nagano een ideale aanvulling op elke woonruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Saintpaulia City-line Nagano is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar mag niet te nat staan en houdt van een lichte standplaats. Af en toe wat voeding geven zorgt voor een gezonde groei.

  De Saintpaulia City-line Nagano heeft gemiddeld tot veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar deze indirect zonlicht kan ontvangen, zoals bij een raam op het oosten of westen. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  De Saintpaulia City-line Nagano heeft een gemiddelde behoefte aan water en heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om te controleren of de plant daadwerkelijk water nodig heeft door de grond met je vinger te voelen.

  De Saintpaulia City-line Nagano houdt niet van direct zonlicht. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht krijgt. Felle zonnestralen kunnen de bladeren beschadigen.

  De Saintpaulia City-line Nagano houdt van warmte, omdat het een kamerplant is die het beste gedijt in een warme omgeving. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel is en niet onder de 15 graden komt. Zorg daarom voor een warme en comfortabele omgeving voor deze plant.

  De Saintpaulia City-line Nagano bloeit meestal in de maanden februari tot en met mei. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren. Daarna kunnen er weer nieuwe bloemen ontstaan.

  Ja, kamerplanten zoals de Saintpaulia City-line Nagano kunnen helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Het is echter belangrijk om meerdere planten in huis te hebben om een significant effect te bereiken.

  Ja, als kamerplant gedij ik het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Temperaturen buiten dit bereik kunnen mijn groei en bloei beïnvloeden. Plaats me daarom op een geschikte locatie met een constante temperatuur.

 • De plant heeft geen specifieke snoei-vereisten, maar dode of beschadigde bladeren kunnen worden verwijderd. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op eventuele gebreken en deze bij te werken. Het snoeien kan het beste worden gedaan in het voorjaar of de vroege zomer.

  Deze kamerplant heeft regelmatig water nodig, vooral in de zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Kamerplanten zoals de Saintpaulia City-line Nagano gedijen goed in een luchtige potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond goed waterdoorlatend is en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig vervangen van de potgrond kan de gezondheid van de plant bevorderen.

  Saintpaulia City-line Nagano doet het goed in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor deze plant.

  Houd de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef regelmatig water, maar voorkom dat de grond te drassig wordt. Bemest de plant eens in de 2-4 weken tijdens de groeiperiode.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant regelmatig af te stoffen met een zachte doek of borstel om de luchtcirculatie te verbeteren. Gebruik lauw water om de bladeren af en toe voorzichtig af te spoelen om stof en vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  De Saintpaulia City-line Nagano heeft graag een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar indirect zonlicht komt, zoals bij een raam op het oosten of westen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur licht per dag krijgt.

  De ideale temperatuur voor Kamerplanten ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen, tocht of direct zonlicht, omdat dit schadelijk kan zijn voor de plant. Het handhaven van een constante temperatuur zal de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60% is ideaal voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is, vooral in de winter wanneer de verwarming aanstaat. Een luchtbevochtiger kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  De optimale zuurgraad voor kamerplanten zoals Saintpaulia City-line Nagano ligt tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met specifieke meststoffen of kalk. Te zure of te basische bodems kunnen de groei en gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten om de plant te voorzien van de nodige voedingsstoffen. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking voor optimale groei en bloei.

 • Omschrijving

  De Saintpaulia City-line Nagano is een prachtige kamerplant met opvallende paarse bloemen en groene bladeren. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele jaar. De bloemen van de Saintpaulia City-line Nagano hebben een fluweelachtige textuur en kunnen verschillende tinten paars hebben. Deze plant gedijt goed op een lichte standplaats met indirect zonlicht en regelmatig water geven. Met zijn unieke kleuren en gemakkelijke verzorging is de Saintpaulia City-line Nagano een ideale aanvulling op elke woonruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.