Coreopsis grandiflora 'Walcoreop'

Coreopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Coreopsis grandiflora 'Walcoreop' is een vaste plant die bekend staat om zijn prachtige gele bloemen met een donker hartje. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan tot 60 cm hoog worden. De bloeiperiode van de 'Walcoreop' is van de zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en op goed doorlatende grond. Het is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen en bloembedden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal in de winter afsterven en in het voorjaar weer opnieuw uitlopen. Het is dus een bladverliezende plant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius en kan dus goed overleven in de meeste Nederlandse tuinen. Het is aan te raden om de plant in de winter goed te beschermen tegen extreme kou.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste omstandigheden. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en oude bloemen te verwijderen voor een uitbundige bloei.

  Coreopsis grandiflora 'Walcoreop' heeft een gemiddelde ruimte nodig van ongeveer 30-40 cm in de breedte en hoogte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant goed kan groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat om een optimale bloei te bevorderen.

  Nee, Coreopsis grandiflora 'Walcoreop' groeit het beste in de volle zon. Het heeft minimaal 6-8 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en kan de groei belemmerd worden.

  De plant heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond gelijkmatig vochtig te houden, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldergele bloemen die rijkelijk bloeien gedurende de zomermaanden. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de aantrekkingskracht op bestuivers.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij vlinders en bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast zorgt deze plant ook voor kleur en variatie in de tuin, wat belangrijk is voor het ecosysteem. Het is een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit in de tuin.

  Coreopsis grandiflora 'Walcoreop' bloeit van juni tot september en de bloeiperiode kan tot wel 10 weken duren. Het is een zomerbloeier die veel bloemen produceert gedurende deze maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en te bloeien. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om de plant gezond te houden.

  Coreopsis grandiflora 'Walcoreop' is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Vanwege de mogelijke giftige stoffen kan het eten van deze plant leiden tot gezondheidsproblemen. Het wordt daarom sterk afgeraden om deze plant te gebruiken als voedsel.

  Coreopsis grandiflora 'Walcoreop' heeft geen specifieke eigenschappen die geluid dempen. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant die vooral bekend staat om zijn opvallende gele bloemen en lange bloeiperiode. Het kan echter wel bijdragen aan een rustgevende en ontspannen sfeer in de tuin.

 • Coreopsis grandiflora 'Walcoreop' kan het beste gesnoeid worden in het vroege voorjaar om de bloei te bevorderen. Verwijder dode bloemen en uitgebloeide stelen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de plant in een te drassige bodem staat, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Deze plant gedijt goed in lichte, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Verpot de plant indien nodig om de groei te stimuleren.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Vermijd zware en compacte grondsoorten.

  De Coreopsis grandiflora 'Walcoreop' gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen. Deze plant kan goed tegen droogte, dus regelmatig water geven is niet noodzakelijk.

  Het is aan te raden om de plant te bedekken met een dikke laag mulch in de winter om de wortels te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de plant goed gedraineerd staat om schimmelvorming te voorkomen. In strenge winters kan het helpen om de plant te beschermen met een plantenhoes of beschermende doeken.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in een zonnige tot halfschaduwrijke omgeving. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef af en toe water tijdens droge periodes. Verwijder dode bloemen regelmatig om de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten zoals Coreopsis grandiflora 'Walcoreop' is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen. Bemest de planten tijdens de groeiperiode en verminder de bemesting in de herfst om de plant voor te bereiden op de winter. Gebruik een meststof met een gebalanceerde NPK-verhouding voor een gezonde groei en bloei.

  Mulch de plant in het voorjaar met een laag organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stengels van de plant ligt. Verwijder de mulch in het najaar om te voorkomen dat de plant gaat verstikken.

  De Coreopsis grandiflora 'Walcoreop' gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een goed doorlatende grond is belangrijk voor een gezonde groei en bloei van deze tuinplant.

  Het bestrijden van ongedierte bij tuinplanten kan effectief zijn door regelmatig te controleren op plagen zoals bladluizen, trips en slakken. Natuurlijke bestrijdingsmethoden zoals het gebruik van lieveheersbeestjes en nematoden kunnen helpen bij het verminderen van ongedierte. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en indien nodig actie te ondernemen om schade te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Coreopsis grandiflora 'Walcoreop' is een vaste plant die bekend staat om zijn prachtige gele bloemen met een donker hartje. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan tot 60 cm hoog worden. De bloeiperiode van de 'Walcoreop' is van de zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en op goed doorlatende grond. Het is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen en bloembedden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.