Brachyscome melanocarpa 'Strawberry Mousse'

Brachyscome

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Brachyscome melanocarpa 'Strawberry Mousse' er en lavt voksende kantplante med smukke, lyserøde blomster, der ligner jordbærmousse. Blomsterne har en let sød duft og blomstrer rigeligt i løbet af sæsonen. Denne plante trives godt i solen og kan også placeres i potter på terrassen. 'Strawberry Mousse' tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket skaber en livlig have. Regelmæssig beskæring fremmer en kompakt vækst og flere blomster.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Brachyscome melanocarpa 'Strawberry Mousse' er ikke en stedsegrøn plante. Det er en haveplante, der normalt blomstrer om foråret og sommeren og mister sit løv om efteråret og vinteren.

  Denne plante er hårdfør op til ca. -5°C. Det anbefales at beskytte planten ved temperaturer under dette punkt. Det anbefales at bringe planten indenfor om vinteren eller dække den med et tykt lag muld.

  Ja, denne plante er nem at vedligeholde og kræver kun lidt særlig pleje. Regelmæssig vanding og beskæring er tilstrækkeligt for at holde den sund. Det er en stærk haveplante, der trives godt under de fleste haveforhold.

  Planten har brug for cirka 20 til 30 centimeter plads for at vokse optimalt. Sørg for, at den har tilstrækkelig plads til at sprede sig og få tilstrækkeligt lys og luft. Plant den på et solrigt sted i veldrænet jord.

  Ja, denne plante trives godt i skyggen og kan endda blomstre med mindre sollys. Det er vigtigt at holde jorden fugtig og regelmæssigt gøde for optimal vækst.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå, at rødderne forbliver for længe våde. Om vinteren kan vandingsfrekvensen reduceres.

  Ja, Brachyscome melanocarpa 'Strawberry Mousse' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarfyldte blomster, de producerer. Det er et godt valg for haver, der ønsker at tiltrække disse bestøvende insekter. Sørg for tilstrækkeligt med sollys og fugtig, veldrænet jord for optimal vækst.

  Ja, planter bidrager til biodiversiteten ved at tilbyde mad og skjulesteder til insekter og fugle. Det er vigtigt at have forskellige typer af planter i haven for at fremme en sund biodiversitet. Der er også specifikke planter, der tiltrækker bier og sommerfugle og hjælper med bestøvningen.

  Denne plante blomstrer i månederne juni til og med september, og blomstringen kan vare i flere uger til måneder.

  Denne plante kan godt lide fuld sol og vil trives godt på et solrigt sted i haven. Sørg dog for tilstrækkeligt med vand, især i varmt vejr. Det er en stærk plante, der trives godt i solrige forhold.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det er en dekorativ plante, der primært dyrkes på grund af dens attraktive blomster og blade. At indtage det kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, denne plante har et tykt løvskab og kan absorbere lidt lyd. Dog er det ikke en plante, der er specifikt kendt for sine lyddæmpende egenskaber. For optimal lyddæmpning er andre planter bedre egnet.

 • Denne plante skal beskæres regelmæssigt for at fremme en kompakt vækst og rig blomstring. Fjern regelmæssigt døde blomster og grene for at holde planten sund. Beskær om foråret for at bevare formen og fremme væksten.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke vandmættet. Vand planten ved basen for at forhindre skimmelsvamp.

  Planten 'Strawberry Mousse' trives bedst i veldrænet pottemuld. Det er vigtigt, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke bliver for våd. Brug gerne en pottemuld egnet til blomstrende planter.

  Denne plante trives bedst i en veldrænet og næringsrig jord. Jordbunden skal være neutral til let sur. Sørg for tilstrækkelig fugtighed i jorden.

  De Brachyscome melanocarpa 'Strawberry Mousse' trives bedst på en solrig placering og veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand, men undgå, at rødderne forbliver for længe våde. Denne haveplante kan plantes både i bede og i potter.

  For vinterbeskyttelse af denne haveplante anbefales det at lægge et lag mulch omkring basen for at beskytte rødderne mod frost. Du kan også overveje at dække planten midlertidigt med et fleece på kolde nætter. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand før vinteren for at undgå udtørring.

  Planten skal have regelmæssigt vand, men undgå at jorden bliver for våd. Klip visne blomster af for at forlænge blomstringen. Gød planten om foråret med organisk gødning for at fremme sund vækst.

  Denne plante har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at forblive sund. Brug en afbalanceret gødning til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Overgødning kan skade planten, så følg instruktionerne på emballagen.

  Mulch hjælper med at holde fugt i jorden og reducere ukrudtsvækst, hvilket holder planten sund. Brug organisk materiale som kompost eller barkflis som mulch for optimal vækst. Juster mulchlaget hvert år for det bedste resultat.

  Den ideelle pH-værdi for haveplanter ligger mellem 6 og 7. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl. En god pH-værdi sikrer optimal optagelse af næringsstoffer af planten.

  Der er forskellige metoder til at bekæmpe skadedyr på haveplanter, såsom brug af naturlige fjender, skylning af bladlus med vand eller brug af biologiske bekæmpelsesmidler. At kontrollere planterne regelmæssigt for tegn på skadedyr kan hjælpe med at gribe hurtigt ind. Fjernelse af angrebne blade og plantedele kan også bidrage til at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Brachyscome melanocarpa 'Strawberry Mousse' er en lavt voksende kantplante med smukke, lyserøde blomster, der ligner jordbærmousse. Blomsterne har en let sød duft og blomstrer rigeligt i løbet af sæsonen. Denne plante trives godt i solen og kan også placeres i potter på terrassen. 'Strawberry Mousse' tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket skaber en livlig have. Regelmæssig beskæring fremmer en kompakt vækst og flere blomster.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.