Verbena Temari Patio Pink

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena Temari Patio Pink is een prachtige en compacte plant met een overvloed aan roze bloemen. De plant groeit goed in potten en hanging baskets en is daardoor perfect voor op het terras of balkon. Het blad van de plant is groen en glanzend, waardoor het een mooie aanvulling is op de bloemen. De Verbena Temari Patio Pink bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Tuinanjer (Dianthus plumarius) is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die in de lente opnieuw uitloopt.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Deze plant kan het beste op een beschutte plek staan tijdens de wintermaanden.

  Ja, Verbena Temari Patio Pink is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de zon en regelmatig water nodig heeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  Voor deze plant heeft u ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om te groeien. Zorg er wel voor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en gezond te blijven. Houd ook rekening met de behoefte aan zonlicht en water van de plant.

  Tuinplanten zoals Verbena Temari Patio Pink groeien het best in de volle zon. In de schaduw kan de groei minder optimaal zijn en kunnen de bloemen minder bloeien. Het is daarom aan te raden om deze plant in de zon te plaatsen voor het beste resultaat.

  Deze plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet drassig. In drogere periodes kan wat vaker water gegeven worden.

  ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar produceren en aantrekkelijk zijn voor deze bestuivers. Het creëert een levendige en kleurrijke omgeving in de tuin en trekt een scala aan insecten aan die helpen bij de bestuiving van andere planten. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin die wildlife en biodiversiteit bevordert.

  Ja, Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door bijen, vlinders en andere bestuivers aan te trekken met hun nectarrijke bloemen. Ze bieden ook beschutting en voedsel voor kleine dieren zoals vogels en insecten. Het is dus goed voor de biodiversiteit om Tuinplanten in de tuin te hebben.

  Deze plant bloeit van juni tot en met oktober. De bloeiperiode kan tot wel 4 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is een sterke tuinplant die goed kan omgaan met veel zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het erg warm is.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om geen onderdelen van deze plant te consumeren. Veel tuinplanten zijn niet geschikt voor consumptie en kunnen giftig zijn.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen een geluidsdempend effect doordat ze achtergrondgeluiden absorberen en reflecteren. Vooral planten met grote bladeren en dichte groei kunnen geluiden dempen. Het effect van één plant zal echter beperkt zijn.

 • De plant dient regelmatig te worden gesnoeid om een compacte vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken en knip uitgebloeide bloemen af om nieuwe bloei te bevorderen. Snoei in het voorjaar en na de bloeiperiode in de zomer voor het beste resultaat.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd dat de plant met de bladeren nat wordt, water geven aan de basis is voldoende.

  Voor de Verbena Temari Patio Pink is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Vermijd zware leemgrond en zorg voor voldoende voedingsstoffen in de potgrond.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te zwaar is en voldoende vocht vasthoudt. Een pH-waarde rond neutraal is ideaal voor de groei en bloei van deze plant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal winterbescherming nodig, zoals mulch of een beschermende afdekking. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen vorst en koude temperaturen. Controleer regelmatig de conditie van de plant tijdens de wintermaanden.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de groei te bevorderen. Bemest de plant eens per maand tijdens het groeiseizoen.

  Deze plant heeft een lichte bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, met een algemene meststof voor bloeiende planten. Overbemesting kan leiden tot voedingsproblemen, dus volg de instructies op de verpakking. Gebruik bij voorkeur een langzaam vrijkomende meststof voor een gelijkmatige groei en bloei.

  Mulchen met een laag organisch materiaal helpt de grond vocht vast te houden en voorkomt onkruidgroei. Vooral in droge periodes is mulch een goede manier om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen.

  De Tuinplanten prefereren een neutrale tot licht zure bodem. De optimale pH-waarde voor deze planten ligt tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte tegen te gaan bij Tuinplanten kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of knoflookspray. Ook regelmatig controleren op plagen en deze handmatig verwijderen kan helpen bij het gezond houden van uw planten. Een goede luchtcirculatie en het niet te dicht op elkaar planten van de Tuinplanten kan ook helpen om ongedierte weg te houden.

 • Omschrijving

  De Verbena Temari Patio Pink is een prachtige en compacte plant met een overvloed aan roze bloemen. De plant groeit goed in potten en hanging baskets en is daardoor perfect voor op het terras of balkon. Het blad van de plant is groen en glanzend, waardoor het een mooie aanvulling is op de bloemen. De Verbena Temari Patio Pink bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.