Cuphea llavea Tiny Mice

Cuphea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cuphea llavea Tiny Mice is een aantrekkelijke en compacte plant met kleine groene blaadjes en schattige kleine bloemen die lijken op muizengezichtjes. Deze plant wordt vaak gebruikt als bodembedekker of in borders en potten. De bloemen hebben meestal een paarse tot roze kleur en bloeien van de lente tot de herfst. Cuphea llavea Tiny Mice trekt ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige en kleurrijke tuin. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in zonlicht en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is dus raadzaam om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. De plant kan het beste overwinteren op een beschutte plek.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Hij gedijt goed in de volle zon en heeft slechts af en toe water nodig. Daarnaast trekt de plant veel bijen en vlinders aan.

  Voor deze plant is het aan te raden om ongeveer 20-30 centimeter ruimte tussen elke plant aan te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te kunnen groeien. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant en geef hem genoeg ruimte om zich te ontwikkelen.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw. Tuinplanten zoals deze kunnen goed gedijen in gebieden met weinig zonlicht en zullen nog steeds gezond en weelderig groeien. Zorg er wel voor dat de plant voldoende vocht en voedingsstoffen krijgt om optimaal te kunnen groeien.

  Je kunt het beste de grond van de plant vochtig houden door regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Gemiddeld is het aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vochtigheid. Het is belangrijk om te voorkomen dat de grond te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die veel nectar bevatten. Hierdoor kan deze plant een waardevolle toevoeging zijn voor een tuin met veel biodiversiteit.

  Ja, de plant is goed voor de biodiversiteit omdat het vlinders en bijen aantrekt. Het biedt voedsel en beschutting voor verschillende insecten en kleine dieren. Het helpt bij het creëren van een gezonde en evenwichtige tuin ecosystemen.

  De plant bloeit vanaf de zomer tot in de herfst en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren. Het is een langdurig bloeiende plant die veel kleur geeft aan de tuin.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer om uitdroging te voorkomen. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de zon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt over het algemeen in de tuin geplant als decoratieve bloem. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is verstandig om deze plant niet in voedselbereiding te gebruiken.

  Ja, deze plant heeft een dicht bladerdek dat geluid kan absorberen en daardoor enigszins geluidsdempend kan zijn. Planten hebben over het algemeen een rustgevend effect en kunnen helpen om omgevingsgeluid te verminderen. Het is echter geen volledige geluidsdemping.

 • De plant kan na de bloei licht worden teruggesnoeid om een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen regelmatig om de gezondheid van de plant te bevorderen. Overmatig snoeien kan de bloei verminderen, dus wees voorzichtig met het inkorten van de takken.

  De Tuinplanten heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water bij de wortels en vermijd het nat maken van de bladeren.

  De plant vereist lichte, goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Vermijd te natte grond, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Voeg regelmatig meststof toe tijdens het groeiseizoen voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet drassig. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te bemesten om de groei en bloei te stimuleren.

  Deze plant heeft een standplaats in de volle zon nodig. Zorg voor goed doorlatende grond, bij voorkeur met wat organisch materiaal. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter kan een beschermende mulchlaag van organisch materiaal zoals stro of bladeren rond de plant worden gelegd om de wortels te beschermen tegen vorst. Ook kan de plant worden afgedekt met een lichte doek of plastic zeil om te voorkomen dat de kou de plant beschadigt. Vergeet niet om de bescherming in het voorjaar te verwijderen om de plant weer goed te laten groeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode bloemen regelmatig af om de bloei te bevorderen. Geef de plant in het voorjaar een beetje mest voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals de Cuphea llavea Tiny Mice kunnen in het voorjaar en de zomer worden bemest met een algemene meststof voor bloeiende planten. Het is raadzaam om de bemesting volgens de instructies op de verpakking toe te dienen, om overbemesting te voorkomen. Het is belangrijk om na de bemesting de plant voldoende water te geven.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en onderdrukt onkruid. Het creëert een isolatielaag die de wortels beschermt tegen temperatuurschommelingen. Gebruik organische mulch zoals boomschors of compost voor de beste resultaten.

  De pH-waarde van de bodem moet neutraal tot licht zuur zijn voor optimale groei van deze plant. Een pH-waarde tussen de 6.5 en 7.0 is ideaal. Zure bodems kunnen de groei belemmeren en voedingsstoffen blokkeren.

  Het is belangrijk om regelmatig inspectie uit te voeren op ongedierte en plagen zoals bladluizen, spintmijten of witte vliegjes. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen kunnen helpen bij het bestrijden van deze plagen. Als er chemische bestrijdingsmiddelen nodig zijn, zorg ervoor dat deze veilig zijn voor de plant en het milieu.

 • Omschrijving

  Cuphea llavea Tiny Mice is een aantrekkelijke en compacte plant met kleine groene blaadjes en schattige kleine bloemen die lijken op muizengezichtjes. Deze plant wordt vaak gebruikt als bodembedekker of in borders en potten. De bloemen hebben meestal een paarse tot roze kleur en bloeien van de lente tot de herfst. Cuphea llavea Tiny Mice trekt ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige en kleurrijke tuin. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in zonlicht en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.