Spathiphyllum 'Galaxy'

Spathiphyllum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Spathiphyllum 'Galaxy' is een prachtige kamerplant met donkergroene bladeren en opvallende witte bloemen. De plant bloeit rijkelijk en de bloemen lijken op sterren, vandaar de naam 'Galaxy'. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in kamers met weinig licht. De Spathiphyllum 'Galaxy' heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in een vochtige omgeving. Met zijn elegante uitstraling en luchtzuiverende eigenschappen is deze plant een mooie toevoeging aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de spathiphyllum 'Galaxy' is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water en een lichte standplaats nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt.

  De Spathiphyllum Galaxy heeft graag voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor optimale groei. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De Spathiphyllum 'Galaxy' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  Deze plant houdt niet van felle zon en verbrandt snel als hij te veel direct zonlicht krijgt. Het beste is om hem op een plek te zetten waar hij indirect licht krijgt. Het liefst staat hij in een lichte ruimte met wat schaduw.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude luchtstromen te houden. Het regelmatig besproeien van de bladeren met lauw water kan ook helpen om de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen.

  De Spathiphyllum 'Galaxy' bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, de Spathiphyllum 'Galaxy' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant helpt schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zorgt zo voor een gezondere leefomgeving. Het is een populaire keuze voor binnenruimtes vanwege zijn vermogen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei en bloei. Het kan niet goed tegen koude tocht of warme luchtstromen.

 • Het snoeien van kamerplanten zoals de Spathiphyllum 'Galaxy' is niet noodzakelijk, maar verwelkte bloemen en vergeelde bladeren kunnen worden verwijderd om de uitstraling van de plant te verbeteren. Het is belangrijk om scherpe en schone snoeischaar te gebruiken om schade aan de plant te voorkomen. Snoeien kan het beste worden gedaan in het voorjaar of de zomer.

  Geef regelmatig water aan de plant, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Vermijd dat de plant langdurige droogte ervaart.

  Zorg voor een luchtige potgrond met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de potgrond goed vocht vasthoudt maar ook voldoende drainage heeft. Kies een potgrond die geschikt is voor kamerplanten.

  De plant gedijt goed in een goed doorlatende potgrond met een lichtzure tot neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar vermijd stilstaand water. Regelmatig bemesten tijdens het groeiseizoen zal bijdragen aan een gezonde groei.

  De plant vereist regelmatig water geven, waarbij de grond licht vochtig moet blijven. Plaats de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht. Maandelijks bemesten tijdens het groeiseizoen kan de groei bevorderen.

  Om de bladeren van deze plant schoon te maken, kun je ze afstoffen met een zachte doek of borstel. Daarnaast kun je de bladeren af en toe besproeien met water om stof te verwijderen. Zorg ervoor dat je de bladeren voorzichtig behandelt om beschadiging te voorkomen.

  De plant heeft licht nodig om te groeien, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groeiomstandigheden. Wanneer de plant te weinig licht ontvangt, kan dit leiden tot langzame groei en minder bloei.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of temperatuurschommelingen. Vermijd temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  Kamerplanten hebben een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% nodig om goed te gedijen. Houd de luchtvochtigheid op peil door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren en verminderde groei.

  Een neutrale tot licht zure bodem is geschikt voor de Spathiphyllum 'Galaxy'. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig wordt. Voeg eventueel wat veenmos toe om de zuurgraad van de bodem te verhogen.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig, vooral in het groeiseizoen van de lente tot de herfst. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking, om overbemesting te voorkomen. Geef de plant tijdens de rustperiode in de winter minder meststoffen.

 • Omschrijving

  De Spathiphyllum 'Galaxy' is een prachtige kamerplant met donkergroene bladeren en opvallende witte bloemen. De plant bloeit rijkelijk en de bloemen lijken op sterren, vandaar de naam 'Galaxy'. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in kamers met weinig licht. De Spathiphyllum 'Galaxy' heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in een vochtige omgeving. Met zijn elegante uitstraling en luchtzuiverende eigenschappen is deze plant een mooie toevoeging aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.