Jatropha integerrima

Overig een-/tweejarigen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Jatropha integerrima, ook bekend als Spaanse jatropha, is een struikachtige plant met heldergroene bladeren en felrode bloemen. De bloemen bloeien gedurende het hele jaar en trekken veel vlinders en bijen aan. De plant gedijt goed in warme klimaten en heeft weinig water nodig, waardoor het een ideale keuze is voor droge tuinen. De Jatropha integerrima kan zowel als solitaire plant worden geplant als in groepen voor een kleurrijke en levendige uitstraling. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen en de vorm mooi te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Jatropha integerrima is een groenblijvende plant. De plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor tuinen en buitenruimtes. De groenblijvende eigenschap zorgt voor kleur en structuur, zelfs tijdens de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen. De plant kan het beste worden geplant op een beschutte plek in de tuin.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem af en toe te bemesten. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden.

  De plant heeft ongeveer 100 cm ruimte rondom nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden voor de wortels om zich uit te breiden. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat om voldoende licht en lucht te krijgen.

  Deze plant groeit het beste in volle zon of lichte schaduw. Het is aan te raden om de plant minstens 6 uur per dag zonlicht te geven voor optimale groei. Te veel schaduw kan leiden tot verminderde bloei en groei.

  Tuinplanten zoals de Jatropha integerrima hebben ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen de gietbeurten door. Let op dat de plant niet te nat staat, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een mooie toevoeging aan je tuin als je vlinders en bijen wilt aantrekken.

  Jatropha integerrima trekt vlinders en bijen aan, waardoor het kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een plant die goed gedijt in verschillende bodemtypes en klimaten, waardoor het een goede keuze kan zijn voor het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende ruimte en voedzame grond, zodat de plant optimaal kan groeien en een divers ecosysteem kan ondersteunen.

  De plant bloeit van april tot november en de bloei kan enkele maanden duren.

  Ja, de Jatropha integerrima kan goed tegen de volle zon. Het is een plant die goed gedijt in zonnige omstandigheden en regelmatig water nodig heeft. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de vruchten en zaden van deze plant zijn giftig en niet eetbaar. Het wordt afgeraden om delen van deze plant in te nemen. Het is voornamelijk een decoratieve plant voor in de tuin.

  Ja, de plant heeft dichte bladeren en takken die geluid kunnen absorberen en zo kunnen helpen bij het dempen van geluid. Het is echter geen plant die specifiek wordt gebruikt voor geluidsdemping.

 • Je kunt de plant het beste in het voorjaar snoeien om de vorm te behouden en dode takken te verwijderen. Gebruik scherpe snoeischaren en handschoenen om letsel te voorkomen. Knip de takken terug tot vlak boven een knop of zijtak.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlaatbaar is om wortelrot te voorkomen. Vermijd dat de plant te nat staat, dit kan leiden tot problemen met de wortels.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig wat extra meststof toe tijdens het groeiseizoen.

  Jatropha integerrima groeit het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. De bodem moet neutraal tot licht zuur zijn en mag niet te nat zijn. Zorg voor een goede beluchting van de wortels voor optimale groei en bloei.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschut staat tegen harde wind en vorst. Vermijd te natte grond, aangezien dit kan leiden tot wortelrot.

  Het is belangrijk om tijdens de winter de plant te beschermen tegen vorst door deze naar binnen te verplaatsen of af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat, dit kan wortelrot veroorzaken. Geef de plant in de wintermaanden minder water en plaats deze op een beschutte plek.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode takken en bloemen regelmatig voor een gezonde groei. Geef af en toe voeding om de plant te ondersteunen.

  Voor tuinplanten is het gebruikelijk om in het voorjaar en de zomer elke 4-6 weken meststof te geven. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger gehalte aan stikstof voor gezonde groei en bloei. Zorg ervoor dat de planten voldoende water krijgen na het bemesten om verbranding van de wortels te voorkomen.

  Het is aan te raden om de grond rondom deze plant te bedekken met mulch om vocht vast te houden en onkruidvorming te verminderen. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals boomschors, bladeren of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Jatropha integerrima gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om te voorkomen dat de wortels van de plant gaan rotten. Het regelmatig controleren en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, zoals Jatropha integerrima, kan gebruik gemaakt worden van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie. Daarnaast kan regelmatig inspectie van de plant helpen om eventueel ongedierte vroegtijdig te signaleren en te bestrijden. Tot slot kunnen lieveheersbeestjes en gaasvliegen ingezet worden als natuurlijke vijanden van schadelijke insecten.

 • Omschrijving

  De Jatropha integerrima, ook bekend als Spaanse jatropha, is een struikachtige plant met heldergroene bladeren en felrode bloemen. De bloemen bloeien gedurende het hele jaar en trekken veel vlinders en bijen aan. De plant gedijt goed in warme klimaten en heeft weinig water nodig, waardoor het een ideale keuze is voor droge tuinen. De Jatropha integerrima kan zowel als solitaire plant worden geplant als in groepen voor een kleurrijke en levendige uitstraling. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen en de vorm mooi te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.