Passiflora citrina

Passiflora

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Passiflora citrina is een tropische klimplant die behoort tot de passiebloemfamilie. De plant heeft opvallende gele bloemen met een zoete geur en wordt vaak gekweekt vanwege zijn mooie bloemen. Passiflora citrina produceert eetbare, geel-oranje vruchten die lijken op mini-pompoenen. Het blad van de plant is groen en gelobd, en de plant gedijt goed in warme, vochtige klimaten. Passiflora citrina wordt vaak gebruikt als decoratieve plant in tropische tuinen en kassen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Passiebloemen zijn over het algemeen groenblijvend en behouden hun bladeren gedurende het hele jaar. Deze planten worden vaak gebruikt in tuinen vanwege hun groenblijvende eigenschappen en prachtige bloemen.

  De plant is niet winterhard en kan niet overleven bij temperaturen onder de 0 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens de wintermaanden binnen te zetten of te beschermen tegen vorst. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te plaatsen tijdens de koudere maanden.

  Passiflora citrina is over het algemeen vrij eenvoudig te onderhouden. Zorg voor regelmatig water geven, voldoende licht en voedingsstoffen. Regelmatig snoeien kan de groei en bloei bevorderen.

  Voor deze plant is het aan te raden om hem te planten in een ruimte waar hij de mogelijkheid heeft om zich uit te strekken, zoals een pergola of een traliewerk. Deze plant heeft voldoende verticale ruimte nodig om te groeien en de lange ranken te laten groeien. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat, zodat hij voldoende licht en lucht krijgt.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het heeft minimale zonlicht nodig om te gedijen. Het is belangrijk om voldoende water en voedingsstoffen te geven voor een gezonde groei.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht en warmte waaraan hij wordt blootgesteld. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen met water. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, "Passiflora citrina" is vlinder- en bijenlokkend en trekt daardoor deze insecten naar de tuin. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers vanwege de nectar die het produceert. Het kan een ideale toevoeging zijn aan een tuin die bijen en vlinders wil aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit vanwege de aantrekkelijke bloemen die insecten aantrekken voor bestuiving. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor verschillende diersoorten in de tuin. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan bijdragen aan een gevarieerd ecosysteem.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en heeft bloemen die ongeveer 5 dagen bloeien. Het is een populaire tuinplant vanwege zijn mooie bloemen en exotische uitstraling.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en zal het goed doen op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Het is een sterke plant die goed gedijt in zonnige omstandigheden.

  De vruchten van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn voor mensen. Het wordt daarom afgeraden om de vruchten van deze plant te consumeren. Planten uit de Passiflora-familie worden voornamelijk gekweekt vanwege hun decoratieve bloemen en bladeren.

  Nee, de Passiflora citrina plant heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die bekend staat om zijn mooie bloemen en bladeren. Het heeft geen specifieke kenmerken die geluid kunnen dempen.

 • Je kunt deze plant het beste snoeien in het voorjaar, nadat de vorst voorbij is. Verwijder dode, beschadigde of zwakke takken om de groei te bevorderen. Snoei ook regelmatig om de plant compact en gezond te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig maar niet doorweekt is. Vermijd dat de wortels in stilstaand water blijven staan.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om gebruik te maken van goed drainerende potgrond. Kies bij voorkeur een grondmix die speciaal is samengesteld voor tuinplanten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact wordt, zodat de wortels voldoende zuurstof kunnen krijgen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware en compacte grond, omdat dit de drainage kan belemmeren.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen sterke wind. Het is belangrijk dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en bloeien.

  Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of een beschermende laag stro aan te brengen rond de basis. Ook kan een beschermende doek of speciale winterhoes worden gebruikt om de plant te beschermen tegen koude temperaturen. Zorg ervoor dat de plant in een beschutte plek staat om de winter overlevingskansen te vergroten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt. Bemest de plant om de paar weken tijdens het groeiseizoen. Snoei dode of beschadigde takken regelmatig om de plant gezond te houden.

  Tuinplanten, zoals Passiflora citrina, hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof die rijk is aan fosfor om gezonde groei en bloei te bevorderen. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten, omdat het helpt bij het vasthouden van vocht in de bodem, het onderdrukken van onkruid en het verbeteren van de bodemstructuur. Het kan worden toegepast in het voorjaar om de groei te bevorderen en in de herfst om de planten te beschermen tegen vorst. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of schors als mulch.

  De ideale zuurgraad voor de bodem van de Passiflora citrina is licht zuur tot neutraal (pH 6,0-7,0). Door regelmatig de zuurgraad van de bodem te meten en zo nodig aanpassingen te maken, kan de plant optimaal groeien en bloeien. Zorg voor een goede drainage om te voorkomen dat de bodem te zuur wordt.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van natuurlijke insectenwerende middelen zoals neemolie of pyrethrum. Zorg voor een goede beluchting en niet te veel water geven om schimmels en ziekten te voorkomen. Controleer regelmatig op bladluizen, spintmijten en witte vlieg en verwijder ze indien nodig met een zachte straal water of een biologisch insecticide.

 • Omschrijving

  Passiflora citrina is een tropische klimplant die behoort tot de passiebloemfamilie. De plant heeft opvallende gele bloemen met een zoete geur en wordt vaak gekweekt vanwege zijn mooie bloemen. Passiflora citrina produceert eetbare, geel-oranje vruchten die lijken op mini-pompoenen. Het blad van de plant is groen en gelobd, en de plant gedijt goed in warme, vochtige klimaten. Passiflora citrina wordt vaak gebruikt als decoratieve plant in tropische tuinen en kassen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.