Cyclamen persicum Super Serie Micro Wit

Cyclamen overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen persicum Super Serie Micro Wit is een kleine en compacte plant met prachtige witte bloemen. De plant heeft ronde bladeren en bloeit rijkelijk gedurende de wintermaanden. Het is een kamerplant die goed gedijt op een lichte plek met wat indirect zonlicht. De Cyclamen persicum Super Serie Micro Wit heeft weinig verzorging nodig en is daarom ideaal voor mensen met een druk schema. De witte bloemen zorgen voor een vrolijke en frisse uitstraling in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Cyclamen persicum Super Serie Micro Wit is een makkelijke plant in onderhoud. Zorg voor een lichte plek, geef regelmatig water en vermijd tocht. Met deze basisverzorging zal de plant goed gedijen in huis.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats hem daarom op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zorg voor een constante temperatuur tussen de 10 en 18 graden Celsius.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Over het algemeen is het voldoende om eens per week voorzichtig water te geven en te controleren of de grond goed droog is voordat je opnieuw water geeft. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, maar ook om wortelrot te voorkomen.

  De "Cyclamen persicum Super Serie Micro Wit" houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect licht. Te felle zon kan het blad van de plant verbranden en de bloemen doen verwelken. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de plant houdt van warmte en voelt zich het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-20 graden Celsius. Zet de plant op een warme en lichte plek in huis maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om tocht te vermijden en de plant regelmatig te besproeien zodat de luchtvochtigheid hoog blijft.

  Deze plant bloeit meestal in de wintermaanden van november tot maart. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking doordat ze CO2 opnemen en zuurstof produceren. Het is aangetoond dat sommige planten schadelijke stoffen uit de lucht kunnen filteren. Het is echter altijd goed om een diversiteit aan planten in huis te hebben voor de beste resultaten.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant op een constante temperatuur staat om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg dus voor een stabiele omgevingstemperatuur voor deze kamerplant.

 • Het is niet noodzakelijk om de plant te snoeien, maar je kunt dode of beschadigde bladeren verwijderen om de plant er netjes uit te laten zien. Knip de bladeren dicht bij de basis af met een scherpe schaar of mes. Snoei alleen als het echt nodig is.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond te nat wordt. Geef liever af en toe een kleine hoeveelheid water dan in één keer veel water. Controleer regelmatig of de grond licht vochtig blijft.

  De Cyclamen persicum Super Serie Micro Wit heeft het liefst goed doorlatende en voedzame potgrond. Gebruik bij voorkeur een mengsel speciaal voor bloeiende planten en voeg eventueel wat extra humus toe. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Cyclamen persicum Super Serie Micro Wit gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de bodem niet te nat of te droog is. Een potgrond speciaal samengesteld voor kamerplanten is ideaal voor deze plant.

  De Cyclaam Micro Wit vereist regelmatig water geven, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren van deze plant te verwijderen. Dit kan gedaan worden door voorzichtig af te nemen met een zachte vochtige doek. Zorg ervoor dat er geen water op de bladeren achterblijft om schade te voorkomen.

  De Cyclamen persicum Super Serie Micro Wit houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor de beste groei. Regelmatig draaien van de pot kan helpen om de plant gelijkmatig te belichten.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of direct zonlicht. Bij lagere temperaturen kan de plant zijn bloemen verliezen.

  Een ideale luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is ongeveer 60-70%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet onder de 40% komt om uitdroging te voorkomen. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  Deze plant gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur of te basisch is, omdat dit de groei en bloei van de plant kan beïnvloeden. Bij twijfel kan de pH-waarde van de bodem getest worden met een speciale testkit.

  Voor deze plant is het belangrijk om tijdens de groeiperiode regelmatig te bemesten. Gebruik een vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Cyclamen persicum Super Serie Micro Wit is een kleine en compacte plant met prachtige witte bloemen. De plant heeft ronde bladeren en bloeit rijkelijk gedurende de wintermaanden. Het is een kamerplant die goed gedijt op een lichte plek met wat indirect zonlicht. De Cyclamen persicum Super Serie Micro Wit heeft weinig verzorging nodig en is daarom ideaal voor mensen met een druk schema. De witte bloemen zorgen voor een vrolijke en frisse uitstraling in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.