Cyclamen Super Serie Original White

Cyclamen overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen Super Serie Original White is een prachtige plant met witte bloemen die lijken op vlinders. De plant heeft hartvormig blad en groeit vanuit een knol. Hij bloeit vaak in het najaar en winter, waardoor hij een welkome toevoeging is aan een winterkamer. Deze Cyclamen kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en gedijt goed in de schaduw. De plant vereist regelmatig water geven en bloeit het beste in een koele omgeving.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor een lichte standplaats en geef regelmatig water, zonder dat de wortels constant in het water staan. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Ja, de Cyclamen Super Serie Original White heeft veel licht nodig. Plaats de plant op een plek met helder maar indirect zonlicht voor de beste groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door met je vinger te voelen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Een teveel aan felle zon kan de bladeren beschadigen. Het is daarom beter om de plant te plaatsen op een plek met helder, maar niet te fel licht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 15 en 20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en plotse temperatuurschommelingen. Het is aan te raden om de plant op een lichte en warme plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht.

  Deze plant bloeit van september tot mei en kan ongeveer 8 tot 10 weken bloeien.

  Ja, cyclamenplanten worden beschouwd als luchtzuiverende planten en helpen de luchtkwaliteit in een ruimte te verbeteren. Het blad absorbeert giftige stoffen en produceert zuurstof tijdens fotosynthese, waardoor de lucht schoner wordt. Het regelmatig ventileren van de ruimte blijft echter ook belangrijk voor een gezonde leefomgeving.

  Ja, deze plant geeft de voorkeur aan een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Plaats de plant op een locatie waar deze temperatuur stabiel is om de groei en bloei te bevorderen. Houd de plant weg van tocht en extreme temperaturen.

 • Het is niet nodig om de plant regelmatig te snoeien. Verwijder dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Indien nodig kunnen lange stelen worden teruggesnoeid om de vorm te behouden.

  De Cyclamen Super Serie Original White heeft regelmatig water nodig, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Geef water op een lichte, goed doorlatende plek en laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. In de winterperiode kan de plant iets minder water nodig hebben.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig, om wortelrot te voorkomen. Gebruik een voedingsrijke potgrond voor optimale groei en bloei.

  De Cyclamen Super Serie Original White gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig de bodemvochtigheid te controleren en de plant te voorzien van voldoende voedingsstoffen. Vermijd zware, compacte grond die water vasthoudt, dit kan leiden tot wortelrot.

  De Cyclamen Super Serie Original White heeft behoefte aan veel licht maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig maar voorkom dat de wortels in het water staan. Regelmatig de verwelkte bloemen en bladeren verwijderen bevordert de bloei.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof verwijderen van de bladeren met een vochtige doek. Verwijder ook regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Besproei de plant af en toe met lauw water om stof te verwijderen en de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Cyclamen Super Serie Original White heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant op een plek waar het voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt voor gelijkmatige bloei.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 10 en 18 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of tocht, en bemoedig een koele omgeving voor de beste groei. Het is belangrijk dat de plant in een ruimte staat waar de temperatuur consistent blijft.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is het meest ideaal tussen de 50% en 60%. Zorg ervoor dat de omgeving niet te droog is, vooral in de wintermaanden wanneer de verwarming aan staat. Je kunt de luchtvochtigheid verhogen door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen. Regelmatige controle van de pH-waarde van de bodem wordt aanbevolen om de gezondheid van de plant te waarborgen.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de aanbevelingen op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant tijdens de lente- en zomermaanden, en verminder tijdens de herfst en winter.

 • Omschrijving

  De Cyclamen Super Serie Original White is een prachtige plant met witte bloemen die lijken op vlinders. De plant heeft hartvormig blad en groeit vanuit een knol. Hij bloeit vaak in het najaar en winter, waardoor hij een welkome toevoeging is aan een winterkamer. Deze Cyclamen kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en gedijt goed in de schaduw. De plant vereist regelmatig water geven en bloeit het beste in een koele omgeving.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.