Peperomia caperata 'Schumi Red'

Peperomia caperata

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Peperomia caperata 'Schumi Red' er en smuk stueplante med iøjnefaldende røde blade, der har et rynket udseende, hvilket får det til at se ud som om bladene er foldede. Denne plante har en kompakt vækst og forbliver relativt lille, hvilket gør den perfekt til hjemmet eller kontoret. 'Schumi Red' trives godt i et varmt og fugtigt miljø og kræver kun lejlighedsvis vanding. Det er en letplejet plante, der kræver lidt vedligeholdelse og er en glad og farverig tilføjelse til ethvert rum.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er generelt lette at vedligeholde og kræver ikke meget pleje. Det er vigtigt at placere planten et lyst sted, men ikke i direkte sollys, og give regelmæssig vanding. Det er også en god idé at tørre støvet af bladene en gang imellem.

  Ja, Peperomia caperata 'Schumi Red' har brug for meget lys for at trives godt. Placer planten et sted med klart, indirekte lys for optimal vækst. Undgå direkte sollys for at forhindre bladforbrænding.

  Stueplanter som denne har generelt brug for vand en gang om ugen. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt ud før du giver vand igen. Det er bedre at give vand sjældnere end for meget.

  Planten kan ikke lide direkte sollys, men de kan lide indirekte lys. For meget sol kan beskadige bladene. Det er derfor bedre at holde planten væk fra den skarpe sol.

  Ja, denne plante kan lide varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra kold træk og temperatursvingninger. Placér planten på et lunt og lyst sted, men undgå direkte sollys.

  Denne stueplante blomstrer normalt i sommermånederne, fra juni til august. Blomstringen kan vare i et par uger til flere måneder, afhængigt af plejen af planten.

  Ja, planten er luftrensende og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten derhjemme. Den har evnen til at absorbere skadelige stoffer fra luften og omdanne dem til ilt. Det er et godt valg for et sundere miljø at leve i.

  Ja, planten trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Denne temperatur giver en optimal vækstmiljø for stueplanten. Det er vigtigt at holde planten ved en konstant temperatur for at opretholde dens sundhed.

 • For at holde planten smukke og sunde kan regelmæssig beskæring være nødvendig. Fjern døde eller beskadigede blade med en skarp saks eller kniv. Beskær også eventuelle lange skud for at holde planten kompakt.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men lad jorden tørre let mellem vandingerne. Sørg for, at potten har god dræning for at undgå rådne rødder. Om vinteren har planten mindre behov for vand end om sommeren.

  For stueplanter som denne er det vigtigt at bruge en veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden er let fugtig, men ikke for våd. Det anbefales at give planten regelmæssigt gødning til stueplanter.

  Stueplanter har brug for en godt drænet pottemuld med tilstrækkelige næringsstoffer. En blanding af pottemuld og lidt ekstra perlit til en god dræning er ideel. Sørg for, at pottemulden ikke forbliver alt for fugtig, da det kan forårsage rådne rødder.

  Planten har brug for indirekte lys og bør ikke stå i direkte sollys. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men lad ikke planten stå i vand. At besprote den lejlighedsvis med vand hjælper med at øge luftfugtigheden.

  Du kan tørre bladene af denne plante med en fugtig klud for at fjerne støv. Brug ikke rengøringsmidler, da dette kan beskadige bladene. Fjern regelmæssigt eventuelle døde blade for et sundt udseende af planten.

  Peperomia caperata 'Schumi Red' har brug for masser af lys for at kunne vokse godt. Placér planten et sted med tilstrækkeligt indirekte sollys, men undgå direkte sollys. Indendørs planter har generelt gavn af regelmæssig lysindfald.

  Den ideelle temperatur for planten er mellem 18°C og 24°C. Det er vigtigt, at planten beskyttes mod træk og temperatursvingninger. Placer planten et sted med en konstant temperatur.

  Luftfugtigheden for denne stueplante bør være moderat, ideelt set mellem 50% - 60%. Det er vigtigt at sprøjte planten regelmæssigt med vand for at opretholde luftfugtigheden. At undgå for tør luft kan hjælpe med at forhindre, at bladene tørrer ud.

  Peperomia caperata 'Schumi Red' trives bedst i en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. En for høj surhedsgrad kan hæmme plantens vækst og føre til næringsstofmangel. Det er derfor vigtigt at teste jorden regelmæssigt og foretage eventuelle tilpasninger efter behov.

  Indendørs planter som denne har gavn af regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at fremme sund vækst og blomstring. Brug en afbalanceret indendørsplantergødning eller en speciel gødning til bladplanter, og følg instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering. Overgødskning kan føre til rodforbrænding, så gød sparsomt.

 • Beskrivelse

  Peperomia caperata 'Schumi Red' er en smuk stueplante med iøjnefaldende røde blade, der har et rynket udseende, hvilket får det til at se ud som om bladene er foldede. Denne plante har en kompakt vækst og forbliver relativt lille, hvilket gør den perfekt til hjemmet eller kontoret. 'Schumi Red' trives godt i et varmt og fugtigt miljø og kræver kun lejlighedsvis vanding. Det er en letplejet plante, der kræver lidt vedligeholdelse og er en glad og farverig tilføjelse til ethvert rum.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.