Fittonia 'White Anne'

Fittonia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Fittonia 'White Anne' er en iøjnefaldende stueplante med broget løv i de hvide og grønne farver. Det særlige mønster på bladene giver planten et legende udseende. Denne plante er kendt for at have lave vedligeholdelseskrav og er derfor ideel for folk med lidt erfaring inden for plantepasning. Fittonia 'White Anne' trives bedst på en lys placering, men ikke i direkte sollys. Regelmæssig vanding og en høj luftfugtighed er vigtige for at holde denne plante glad.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er generelt lette at vedligeholde. Regelmæssig vanding og let gødning er tilstrækkeligt. Sørg for en lys placering uden direkte sollys.

  Fittonia 'White Anne' har brug for masser af lys for at trives godt. Placer planten et lyst sted, men undgå direkte sollys. Et sted ved et vindue mod nord eller øst er ideelt.

  Potteplanter som Fittonia 'White Anne' har ofte brug for vand en til to gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke at lade den drukne. Sørg for, at det øverste lag af jorden er tørt, før du giver vand igen.

  Indendørs planter kan generelt ikke lide direkte sollys. Det bedste er at placere dem et sted, hvor de får tilstrækkeligt lys, men ikke udsættes for skarpt sollys. For meget sol kan beskadige bladene og forårsage misfarvning.

  Ja, Fittonia 'White Anne' elsker varme og trives godt ved stuetemperatur. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kulde. Temperaturer under 15 grader Celsius kan være skadelige for planten.

  Fittonia 'White Anne' blomstrer normalt i sommermånederne, og blomstringen kan vare i flere uger til måneder.

  Ja, Fittonia 'White Anne' er luftrensende og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten i hjemmet. Ligesom mange andre potteplanter hjælper den med at filtrere skadelige stoffer fra luften. Regelmæssig pleje og rengøring af bladene kan styrke de luftrensende egenskaber.

  Ja, planten trives bedst ved en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at opretholde en konstant temperatur for optimal vækst. Sørg også for, at planten ikke udsættes for træk eller pludselige temperaturændringer.

 • Det er ikke nødvendigt at beskære Fittonia 'White Anne'. Du kan eventuelt trimme døde eller beskadigede blade for at opretholde en sund udseende. Brug altid en skarp og ren beskæresaks til dette formål.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, sørg for at jorden altid er let fugtig. Undgå at rødderne står i vand for at forhindre rådne rødder. Det anbefales at give planten vand om morgenen.

  For Fittonia 'White Anne', det er vigtigt at anvende en luftig pottemuld, der er god til at lade vand passere igennem. Det anbefales at bruge en blanding, der er egnet til stueplanter. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke gennemvædet.

  Jordkvaliteten for stueplanter bør være god drænende og frugtbar. En pottemix specielt til stueplanter er ideel. Sørg for, at potten har tilstrækkeligt dræningshuller for at undgå vandstagnation.

  Planten har brug for regelmæssig vanding og må ikke tørre ud. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke for våd. Derudover trives planten bedst på en lys placering uden direkte sollys.

  For at rengøre blade på denne plante, kan du bruge en fugtig klud til at fjerne støv. Undgå brugen af aggressive rengøringsmidler, da det kan beskadige bladene. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys efter rengøringen for at sikre god vækst og sundhed.

  Fittonia 'White Anne' har brug for klart, indirekte lys for at trives godt. Placer planten et sted, hvor den ikke er direkte i solen, men stadig får tilstrækkeligt med lys. Det er vigtigt at dreje planten regelmæssigt, så alle blade bliver jævnt belyst.

  Fittonia 'White Anne' trives bedst ved en konstant temperatur mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk eller ekstreme temperatursvingninger. Sørg for en varm og stabil omgivelse for at fremme plantens vækst.

  Denne plante trives i et højt luftfugtighedsniveau og klarer sig godt i en fugtig miljø. Sørg for, at luftfugtigheden holdes høj ved at sprøjte regelmæssigt eller bruge en luftfugter. En luftfugtighed på omkring 60-70% er ideel for denne plante.

  Fittonia 'White Anne' trives bedst i en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere pH-værdien regelmæssigt for at sikre, at planten kan udvikle sig optimalt. Det anbefales at justere pH-værdien efter behov ved hjælp af specifikke jordforbedringsmidler.

  Indendørs planter som Fittonia har brug for regelmæssig fodring i vækstsæsonen. Brug en flydende gødning til indendørs planter hver 2-4 uge, reducer dette om efteråret og vinteren. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand efter befrugtning for at optage næringsstofferne.

 • Beskrivelse

  Fittonia 'White Anne' er en iøjnefaldende stueplante med broget løv i de hvide og grønne farver. Det særlige mønster på bladene giver planten et legende udseende. Denne plante er kendt for at have lave vedligeholdelseskrav og er derfor ideel for folk med lidt erfaring inden for plantepasning. Fittonia 'White Anne' trives bedst på en lys placering, men ikke i direkte sollys. Regelmæssig vanding og en høj luftfugtighed er vigtige for at holde denne plante glad.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.