Spathiphyllum 'Yess'

Spathiphyllum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Spathiphyllum 'Yess' is een prachtige kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en elegante witte bloemen die lijken op lelies. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan de lucht in huis zuiveren en verbeteren. De 'Yess' heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in kamers met weinig licht. Het is een ideale plant voor beginners en past perfect in elk interieur vanwege zijn eenvoudige en klassieke uitstraling. De Spathiphyllum 'Yess' brengt een vleugje rust en frisheid in je woonruimte en zorgt voor een ontspannen sfeer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Spathiphyllum 'Yess' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en indirect zonlicht. Ook is het belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Spathiphyllum 'Yess' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot minder bloei en een zwakke groei.

  De Spathiphyllum 'Yess' heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter indirect licht. Felle zon kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Plaats de plant op een plek met helder, maar gefilterd licht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden om hem gezond te houden. Het regelmatig controleren van de temperatuur en het bieden van een warme omgeving zal de groei van de plant bevorderen.

  De Spathiphyllum 'Yess' bloeit meestal in de maanden maart tot en met september. De bloeiperiode kan variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de verzorging en omgevingsfactoren.

  Ja, de Spathiphyllum staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is in staat om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en te zuiveren. Daardoor draagt het bij aan een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te lage of te hoge temperaturen.

 • Je kunt de verwelkte bloemen en bladeren van de plant afknippen met een scherpe schaar of snoeischaar. Het is ook aan te raden om dode of beschadigde bladeren regelmatig te verwijderen om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de snijgereedschappen schoon zijn om infecties te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond licht opdrogen tussen gietbeurten in. Gebruik lauw water op kamertemperatuur en voorkom dat er water op de bladeren blijft staan.

  De beste potgrond voor kamerplanten is een mengsel van turf, compost en perliet voor goede drainage. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen of aan te vullen met voedingsstoffen zoals plantenvoeding. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten is belangrijk voor een gezonde groei. Gebruik een goed doorlatende potgrond en vermijd zware kleigrond. Zorg voor regelmatig water geven en bemesten volgens de behoeften van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd overtollig vocht. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren afnemen om stof te verwijderen bevordert de gezondheid van de plant.

  De bladeren van de plant kunnen regelmatig schoongemaakt worden met een vochtige doek om stof te verwijderen en de bladeren helder te houden. Vermijd het gebruik van glansmiddelen op de bladeren, dit kan schade veroorzaken. Besproei de bladeren ook af en toe met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Spathiphyllum 'Yess' heeft behoefte aan helder, indirect licht maar verdraagt ook wat schaduw. Plaats de plant op een plek waar het daglicht indirect op de bladeren valt. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen, zoals tocht of direct zonlicht. Een stabiele en gematigde temperatuur zal de plant gezond houden.

  De optimale luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is tussen de 50% en 60%. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bruine bladranden. Het is aan te raden om de luchtvochtigheid te verhogen door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De zuurgraad van de bodem waar kamerplanten in groeien is over het algemeen neutraal tot licht zuur. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem niet te hoog is, aangezien dit de opname van voedingsstoffen kan belemmeren. Het regelmatig testen en indien nodig aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen bij een gezonde groei van kamerplanten.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een vloeibare meststof voor kamerplanten tijdens het groeiseizoen, volgens de aanbevolen dosering. Bemest de plant niet in de wintermaanden, wanneer de groei vertraagt.

 • Omschrijving

  De Spathiphyllum 'Yess' is een prachtige kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en elegante witte bloemen die lijken op lelies. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan de lucht in huis zuiveren en verbeteren. De 'Yess' heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in kamers met weinig licht. Het is een ideale plant voor beginners en past perfect in elk interieur vanwege zijn eenvoudige en klassieke uitstraling. De Spathiphyllum 'Yess' brengt een vleugje rust en frisheid in je woonruimte en zorgt voor een ontspannen sfeer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.