Philodendron 'Cobra'

Philodendron

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Philodendron 'Cobra' is een populaire kamerplant met opvallende groene bladeren die lijken op een cobra slang. De bladeren hebben een diepe groene kleur en een glanzende textuur. Deze plant gedijt goed in warme en vochtige omgevingen en heeft slechts matig licht nodig. De Philodendron 'Cobra' kan zowel als hangplant of staande plant worden gekweekt en is gemakkelijk te verzorgen. Het is een mooie aanvulling op elk interieur en brengt een vleugje tropische sfeer in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft slechts af en toe water en indirect zonlicht nodig. Het is een sterke plant die prima gedijt in normale kamertemperaturen. Het regelmatig afstoffen van de bladeren draagt bij aan een gezonde groei.

  Ja, de Philodendron 'Cobra' heeft veel indirect licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek waar het daglicht de bladeren kan bereiken. Vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De Philodendron 'Cobra' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de droogte van de grond voordat je water geeft.

  De Philodendron 'Cobra' houdt niet van direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Het wordt aanbevolen om de plant op een plek te zetten met helder, indirect licht. Overmatige blootstelling aan de zon kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  Ja, de Philodendron 'Cobra' houdt van warmte. Het gedijt goed bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis voor optimale groei.

  De Philodendron 'Cobra' bloeit in de lente en zomermaanden. De bloeiperiode duurt meestal enkele weken tot een paar maanden.

  Ja, de Philodendron 'Cobra' is een luchtzuiverende plant. Door zijn grote bladeren kan hij schadelijke stoffen uit de lucht absorberen en omzetten in zuurstof. Het is daarom een goede plant voor in huis of op kantoor.

  Ja, deze plant houdt van een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de temperatuur stabiel te houden voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Het is aan te raden om de plant uit de tocht te plaatsen.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste worden gedaan in het voorjaar. Verwijder dode of beschadigde bladeren met een scherpe snoeischaar en zorg ervoor dat de plant er mooi en gezond uit blijft zien. Probeer niet te veel bladeren in één keer te verwijderen om de groei van de plant niet te verstoren.

  Geef de plant regelmatig water, maar laat de grond niet te vochtig worden. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. In de lente en zomer heeft de plant meer water nodig dan in de herfst en winter.

  De Philodendron 'Cobra' gedijt goed in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van verse potgrond om een optimale groei te garanderen. Kamerplanten zoals de Philodendron 'Cobra' hebben behoefte aan regelmatige verpotten om gezond te blijven.

  Een goede bodemkwaliteit voor deze plant is belangrijk, zorg voor een lichte en goed doorlatende potgrond. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Een voedingsrijke bodem bevordert de groei en gezondheid van de plant.

  De Philodendron 'Cobra' heeft weinig onderhoud nodig. Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze kamerplant, kun je een vochtige doek gebruiken en voorzichtig de bladeren afvegen. Spuit geen water direct op de bladeren, dit kan schade veroorzaken. Het regelmatig schoonmaken van de bladeren draagt bij aan de gezondheid en uitstraling van de plant.

  De Philodendron 'Cobra' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De ideale temperatuur voor kamerplanten ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt komt van tocht of extreme temperatuurschommelingen. Te lage of hoge temperaturen kunnen leiden tot stress en gezondheidsproblemen voor de plant.

  De Philodendron 'Cobra' gedijt het beste bij een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, dit kan leiden tot bruine bladranden. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden.

  De Philodendron 'Cobra' gedijt het best in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,1 en 7,5. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aanpassingen te maken voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Planten die binnen worden gehouden hebben vaak minder behoefte aan specifieke bodemzuurgraad dan planten die buiten worden gekweekt.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te groeien. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten in het groeiseizoen, meestal van de lente tot de herfst. Volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Philodendron 'Cobra' is een populaire kamerplant met opvallende groene bladeren die lijken op een cobra slang. De bladeren hebben een diepe groene kleur en een glanzende textuur. Deze plant gedijt goed in warme en vochtige omgevingen en heeft slechts matig licht nodig. De Philodendron 'Cobra' kan zowel als hangplant of staande plant worden gekweekt en is gemakkelijk te verzorgen. Het is een mooie aanvulling op elk interieur en brengt een vleugje tropische sfeer in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.