Euphorbia (Milii Grp) 'Achilles'

Euphorbia (Milii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Euphorbia (Milii Grp) 'Achilles' is een prachtige en kleurrijke succulente plant die bekend staat om zijn stekelige stengels en heldere bloemen. De bloemen zijn meestal rood van kleur en vormen clusters aan de uiteinden van de stengels. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, zolang hij voldoende zonlicht en goed doorlatende grond krijgt. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig water nodig heeft en goed bestand is tegen droge omstandigheden. Euphorbia 'Achilles' voegt een vleugje exotische schoonheid toe aan elke tuin of kamer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is relatief makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water en voeding nodig en gedijt goed bij normale kamertemperatuur en lichtomstandigheden. Regelmatig snoeien is wel aan te raden om wildgroei te voorkomen.

  Ja, Euphorbia Milii Grp 'Achilles' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant dus op een plek met veel natuurlijk licht, bij voorkeur in de buurt van een raam. Te weinig licht kan leiden tot een verminderde groei en bloei.

  De Euphorbia (Milii Grp) 'Achilles' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de potgrond niet permanent nat is.

  Deze plant houdt van veel zonlicht en kan het beste op een zonnige plek worden geplaatst. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende zonlicht krijgen. Direct zonlicht kan de bladeren verbranden, dus het is belangrijk om de plant niet in de felle zon te plaatsen.

  Ja, Euphorbia Milii houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen. Koude tocht kan schadelijk zijn voor deze plant.

  De Euphorbia (Milii Grp) 'Achilles' bloeit meestal van maart tot en met september. De bloeiperiode kan tot wel 6 maanden duren.

  Ja, de plant heeft de eigenschap om de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is dus een goede toevoeging aan het binnenklimaat in huis.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Veel kamerplanten gedijen goed bij deze temperatuur, waardoor ze optimaal kunnen groeien en bloeien. Zorg er daarom voor dat de omgevingstemperatuur niet te laag of te hoog is voor de gezondheid van de plant.

 • Kamerplanten zoals deze kunnen het beste regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en een mooie vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken met een scherpe snoeischaar. Zorg ervoor dat de plant na het snoeien voldoende water en licht krijgt om te herstellen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten opdroogt. Geef liever te weinig water dan te veel, vooral in de winter. Vermijd dat er water op de bladeren komt om schimmel te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Het is aan te raden om elk jaar de potgrond te vervangen of de plant te verpotten met verse potgrond. Kies voor een potgrond speciaal samengesteld voor kamerplanten voor optimale groei en gezondheid.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende en lichtzure bodem met een gemiddelde vochtigheidsgraad. Vermijd te natte grond en zorg voor voldoende licht. Het gebruik van een speciale cactus- of vetplantenmix kan helpen bij het handhaven van de juiste bodemkwaliteit.

  De Euphorbia (Milii Grp) 'Achilles' heeft weinig water nodig en moet goed worden gedraineerd. Zet de plant op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe bemesten tijdens het groeiseizoen zal helpen bij het behouden van een gezonde plant.

  De plant kan worden schoongemaakt door de bladeren af te vegen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Pas op voor de doornen tijdens het schoonmaken. Regelmatig afstoffen houdt de plant gezond en stofvrij.

  De plant gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  De Euphorbia 'Achilles' gedijt het beste bij een constante binnentemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurwisselingen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  Een gematigde luchtvochtigheid is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog of te laag is om schimmelvorming te voorkomen. Besproei de plant regelmatig met water om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Kamerplanten gedijen het best in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren om de gezondheid van de plant te behouden. Overmatige zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en de groei van de plant beïnvloeden.

  Kamerplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  'Euphorbia (Milii Grp) 'Achilles' is een prachtige en kleurrijke succulente plant die bekend staat om zijn stekelige stengels en heldere bloemen. De bloemen zijn meestal rood van kleur en vormen clusters aan de uiteinden van de stengels. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, zolang hij voldoende zonlicht en goed doorlatende grond krijgt. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig water nodig heeft en goed bestand is tegen droge omstandigheden. Euphorbia 'Achilles' voegt een vleugje exotische schoonheid toe aan elke tuin of kamer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.