Erysimum cheiri 'Charity Rose Red'

Erysimum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erysimum cheiri 'Charity Rose Red' is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant met diep roze-rode bloemen. Deze plant bloeit van het voorjaar tot de zomer en trekt vlinders en bijen aan in de tuin. Het blad van de plant is groen en lancetvormig, waardoor het een mooie aanvulling is op de bloemen. 'Charity Rose Red' gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Deze plant kan worden gebruikt in borders, rotstuinen of als snijbloem voor boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Erysimum cheiri 'Charity Rose Red' is een bladverliezende plant en verliest zijn bladeren in de winterperiode. In de lente zal de plant weer nieuw blad vormen. Het is dus geen groenblijvende plant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij extreme kou. Planten in potten kunnen gevoeliger zijn voor vorst dan planten in de volle grond.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen.

  De plant heeft een ruimte nodig van ongeveer 30-40 cm breed en 40-60 cm hoog. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien. Plant de verschillende exemplaren op minimaal 30-40 cm afstand van elkaar.

  De plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. Groeien in donkere schaduw kan de bloei verminderen en de groei belemmeren. Het is dus aan te raden om de plant te plaatsen op een zonnige plek in de tuin.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond gelijkmatig vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen is het voldoende om de plant eens per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze bestuivende insecten aan te trekken.

  Ja, Tuinplanten kunnen bijdragen aan de biodiversiteit door insecten en vogels aan te trekken met hun bloemen en zaden. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in je tuin te hebben om een gevarieerde en gezonde leefomgeving te creëren. Kies planten die geschikt zijn voor de lokale omgeving en zorg voor een goede diversiteit aan bloemen, struiken en bomen.

  Deze plant bloeit van april tot en met juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei en bloei.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn prachtige bloemen en geur. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, tuinplanten zoals Erysimum cheiri 'Charity Rose Red' kunnen helpen bij het absorberen van geluiden in de omgeving dankzij hun bladeren en stengels. Echter, het geluidsdempend vermogen van een plant hangt af van verschillende factoren zoals de grootte en dichtheid van het bladerdek. Over het algemeen kunnen planten een bijdrage leveren aan het verminderen van geluidsoverlast in een tuin of buitenruimte.

 • Erysimum cheiri 'Charity Rose Red' dient na de bloei teruggesnoeid te worden om een compacte vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder uitgebloeide bloemstelen om nieuwe bloei te stimuleren. Snoei ook eventueel beschadigde of zieke takken weg voor de gezondheid van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  Potgrond voor Tuinplanten met goede drainage is geschikt voor deze plant. Zorg voor een licht vochtige grond en een zonnige standplaats. Voeg indien nodig organische meststoffen toe voor optimale groei en bloei.

  Deze plant doet het goed in goed doorlatende grond met een neutrale tot licht alkalische pH. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Verrijk de bodem indien nodig met compost of organische meststoffen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en vermijd te natte grond. Een lichte en luchtige plek in de tuin is ideaal voor deze tuinplant.

  Tijdens de winter kan het helpen om de plant te beschermen met een laag mulch of stro rond de basis. Daarnaast is het raadzaam om de plant uit de wind te plaatsen en te zorgen voor voldoende water in droge periodes. Geef de plant ook geen voeding in de winter.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Snoei de plant na de bloei om de groei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het aan te bevelen om in het voorjaar organische meststof te geven voor een goede groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten, zoals bijvoorbeeld 12-10-18. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulchen met organisch materiaal helpt vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen en bevordert een gezonde bodem. Gebruik bij voorkeur compost, houtsnippers of bladeren als mulch voor een optimale groei van de plant.

  De Erysimum cheiri 'Charity Rose Red' gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze tuinplanten. Een te hoge zuurgraad kan de groei en bloei van de plant negatief beïnvloeden.

  Voor deze tuinplanten kunnen bladluizen en rupsen een probleem vormen. Deze kunnen bestreden worden met biologische bestrijdingsmiddelen of door ze met de hand te verwijderen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op eventueel ongedierte.

 • Omschrijving

  Erysimum cheiri 'Charity Rose Red' is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant met diep roze-rode bloemen. Deze plant bloeit van het voorjaar tot de zomer en trekt vlinders en bijen aan in de tuin. Het blad van de plant is groen en lancetvormig, waardoor het een mooie aanvulling is op de bloemen. 'Charity Rose Red' gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Deze plant kan worden gebruikt in borders, rotstuinen of als snijbloem voor boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.