Guzmania 'Focus'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania 'Focus' is een prachtige epifytische plant met langwerpige, groenblauwe bladeren die in een rozetvorm groeien. Deze plant produceert heldere rode bloemen die uit een trechtervormig bracteekomen. De Guzmania 'Focus' is gemakkelijk te onderhouden en gedijt goed in een lichte standplaats met regelmatig water geven. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, zolang hij voldoende licht en warmte krijgt. De Guzmania 'Focus' voegt een tropische uitstraling toe aan elk interieur of tuin en is een prachtige aanvulling op een plantenverzameling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Guzmania's zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden. Ze hebben weinig water en voeding nodig en gedijen goed bij een normale kamertemperatuur. Als je ze op een lichte plek plaatst, zullen ze het goed doen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig. Het liefst staat hij op een plek met helder, indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een minder gezonde groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten zoals Guzmania 'Focus' hebben ongeveer 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten doorweken. Pas op dat er geen water blijft staan in de pot.

  De Guzmania 'Focus' houdt niet van direct zonlicht en verkiest een lichte, maar niet fel verlichte plek in huis. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Het is dus beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de Guzmania 'Focus' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen om optimaal te groeien en bloeien. Zorg er ook voor dat de Guzmania 'Focus' beschermd is tegen tocht en kou.

  De Guzmania 'Focus' bloeit meestal in de maanden mei tot en met augustus en de bloei kan enkele maanden duren.

  Ja, Guzmania's hebben de eigenschap om de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Hierdoor verbetert de luchtkwaliteit in een ruimte waar de plant staat.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor de groei en bloei van de plant. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte.

 • Kamerplanten zoals de Guzmania moeten niet gesnoeid worden, omdat dit de gezondheid van de plant kan schaden. Verwijder wel regelmatig dode bladeren om de plant er gezond uit te laten zien. Als de plant te groot wordt, kan je ervoor kiezen om de uitlopers te verwijderen.

  De plant heeft geregeld water nodig, maar vermijd dat er water in de kelk blijft staan. Geef de plant water op de grond rond de kelk. Zorg ervoor dat de potgrond altijd vochtig blijft.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond mix, zoals een mengsel van turf en schors. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor kamerplanten.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem vocht vasthoudend is, maar niet te nat. Het is aan te raden om af en toe de potgrond te vervangen om de plant gezond te houden.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei.

  De bladeren van de plant kunnen stofvrij gemaakt worden met een vochtige doek. Zorg ervoor dat de eventuele bloemen niet beschadigd worden tijdens het schoonmaken. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen om de plant niet te beschadigen.

  De Guzmania 'Focus' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant op een plek waar hij voldoende licht kan krijgen, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of direct zonlicht, omdat dit schade kan veroorzaken. Vermijd grote temperatuurschommelingen om de gezondheid van de plant te behouden.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn, dus het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Dit zal helpen om de bladeren gezond en fris te houden. Het is aan te raden om de plant uit de buurt van tocht en droge lucht te plaatsen.

  De Guzmania 'Focus' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur of te basisch is om de gezondheid van de plant te behouden.

  Het is aanbevolen om Kamerplantenmest te gebruiken voor de bemesting van Guzmania 'Focus'. Het kan tijdens het groeiseizoen om de paar weken worden aangebracht. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Guzmania 'Focus' is een prachtige epifytische plant met langwerpige, groenblauwe bladeren die in een rozetvorm groeien. Deze plant produceert heldere rode bloemen die uit een trechtervormig bracteekomen. De Guzmania 'Focus' is gemakkelijk te onderhouden en gedijt goed in een lichte standplaats met regelmatig water geven. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, zolang hij voldoende licht en warmte krijgt. De Guzmania 'Focus' voegt een tropische uitstraling toe aan elk interieur of tuin en is een prachtige aanvulling op een plantenverzameling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.