Fittonia 'Frankie'

Fittonia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Fittonia 'Frankie' is een prachtige kamerplant met opvallende groene bladeren en witte nerven die zorgen voor een speels patroon. De plant is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in een vochtige omgeving, zoals een badkamer of keuken. Fittonia 'Frankie' is een perfecte plant voor in een hanging basket of op een hoge plank, omdat de bladeren naar beneden hangen. Deze plant voegt een vleugje kleur en leven toe aan elke ruimte en kan goed gedijen in indirect licht. Met regelmatige bewatering en af en toe wat plantenvoeding zal Fittonia 'Frankie' gegarandeerd voor een frisse uitstraling zorgen in je interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor optimale groei.

  Ja, de plant heeft veel indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom in de buurt van een raam op het oosten of westen. Te weinig licht kan leiden tot verkleurde bladeren en een minder gezonde groei.

  Fittonia planten hebben regelmatig water nodig, dit betekent dat je de plant ongeveer 1 tot 2 keer per week moet bewateren. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Pas de frequentie aan op basis van de omgevingscondities zoals temperatuur en luchtvochtigheid.

  De plant houdt niet van felle zon en heeft liever een lichte, maar niet directe, blootstelling aan zonlicht. Te veel zon kan de bladeren van de plant verbranden en uitdrogen. Het is het beste om de plant op een plek met helder, indirect zonlicht te plaatsen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of koude luchtstromen. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te plaatsen, uit de buurt van tochtige ruimtes.

  Fittonia 'Frankie' bloeit in de zomermaanden en de bloei kan enkele weken tot een paar maanden duren.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen luchtzuiverende eigenschappen doordat ze CO2 omzetten in zuurstof. Het is daarom goed voor de luchtkwaliteit in huis om kamerplanten te hebben. Het is echter wel belangrijk om voldoende planten in een ruimte te hebben om een merkbaar effect te hebben op de luchtkwaliteit.

  Ja, de plant groeit het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. De ideale temperatuur zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant. Zorg er dus voor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen.

 • Je kunt regelmatige snoeien om de plant compact en bossig te houden. Knip de toppen van de stelen af om de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg dat de grond niet te vochtig wordt. Laat de bovenste laag van de grond licht opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Geef in de winter iets minder water dan in de zomer.

  Fittonia 'Frankie' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig wordt gehouden, maar niet te drassig. Kies voor speciale potgrond voor kamerplanten voor optimale groeiomstandigheden.

  De Fittonia plant gedijt het beste in goed gedraineerde potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet doorweekt raakt. Het is aan te raden om de plant regelmatig te voorzien van voedingsstoffen.

  De plant heeft behoefte aan regelmatige bewatering, maar vermijd dat de grond constant nat is. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien zorgt voor een optimale luchtvochtigheid.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig af te stoffen met een vochtige doek om ophoping van stof te voorkomen. Gebruik lauw water om eventuele vuil- en stofresten op de bladeren voorzichtig weg te vegen. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  De Fittonia 'Frankie' heeft behoefte aan helder maar indirect licht. Plaats de plant op een plek met veel natuurlijk licht, maar vermijd direct zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot verkleurde bladeren en groeiproblemen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius daalt, aangezien dit de groei van de plant kan belemmeren. Plaats de plant op een warme en tochtvrije plek in huis.

  De luchtvochtigheid speelt een belangrijke rol bij de verzorging van deze kamerplant. Het is aan te raden om een hoge luchtvochtigheid te behouden, bijvoorbeeld door regelmatig te sproeien of de plant op een schaal met water te zetten. Dit zorgt ervoor dat de bladeren gezond blijven en voorkomt uitdroging.

  Een zure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor kamerplanten. Een te hoge zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen belemmeren, terwijl een te lage zuurgraad kan leiden tot slechte groei en bloei. Het regelmatig testen van de pH-waarde van de bodem is daarom belangrijk voor gezonde plantengroei.

  Kamerplanten zoals Fittonia hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof die speciaal is ontwikkeld voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot een opeenhoping van zouten in de potgrond, wat schade aan de plant kan veroorzaken.

 • Omschrijving

  Fittonia 'Frankie' is een prachtige kamerplant met opvallende groene bladeren en witte nerven die zorgen voor een speels patroon. De plant is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in een vochtige omgeving, zoals een badkamer of keuken. Fittonia 'Frankie' is een perfecte plant voor in een hanging basket of op een hoge plank, omdat de bladeren naar beneden hangen. Deze plant voegt een vleugje kleur en leven toe aan elke ruimte en kan goed gedijen in indirect licht. Met regelmatige bewatering en af en toe wat plantenvoeding zal Fittonia 'Frankie' gegarandeerd voor een frisse uitstraling zorgen in je interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.