Pilea depressa 'Sao Paulo'

Pilea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pilea depressa 'Sao Paulo' is een laagblijvende plant met kleine, ronde bladeren die een donkergroene kleur hebben. De bladeren hebben een licht geribbeld textuur en groeien dicht op elkaar, waardoor de plant een volle uitstraling heeft. De plant heeft een hangende groeivorm en kan zowel binnen als buiten worden gehouden. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in vochtige en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en af en toe snoeien om de plant compact te houden, zijn belangrijk voor de gezondheid en groei van de Pilea depressa 'Sao Paulo'.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats, maar verder heeft het weinig speciale zorg nodig. Het is een goede keuze voor beginnende plantenliefhebbers.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal een paar uur indirect zonlicht per dag ontvangt.

  De Pilea depressa 'Sao Paulo' heeft wekelijks water nodig, maar het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten goed te laten opdrogen. Over het algemeen behoeft deze plant gemiddeld watergeven. Het is altijd aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te verzadigen met water.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, het beste is om hem op een lichte plek te zetten zonder directe blootstelling aan de felle zon. Te veel zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat met indirect zonlicht.

  De plant bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloeiperiode duurt meestal enkele weken tot een paar maanden.

  Ja, kamerplanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen, waaronder het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht. Deze plant draagt dus bij aan een gezondere leefomgeving in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor de beste groeiomstandigheden voor de plant. Plaats de plant daarom op een plek waar deze temperaturen worden gehandhaafd.

 • Deze plant mag regelmatig gesnoeid worden om de groei te stimuleren en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode, zieke of beschadigde bladeren en takken met een scherpe schaar of snoeischaar. Let op dat je niet te veel wegsnoeit, zodat de plant gezond blijft en zich goed kan ontwikkelen.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten drogen. In de winterperiode kan de plant met mate water krijgen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een luchtige potgrond kan de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  De Pilea depressa 'Sao Paulo' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg voor een bodem die rijk is aan voedingsstoffen en humus, om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen. Vermijd te natte of te droge grond, om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, houd de potgrond licht vochtig maar niet drassig. Zet de plant op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. Af en toe bemesten tijdens de groeiperiode is voldoende.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een licht vochtige doek om stofophoping te voorkomen. Zorg ervoor dat je regelmatig de bladeren inspecteert op eventuele ziektes of plagen. Gebruik een milde zeepoplossing om de bladeren voorzichtig te reinigen indien nodig.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot een slappe groei en minder gezonde bladeren.

  Ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur constant is.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn, idealiter tussen de 40% en 60%. Een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmel en rot, terwijl een te lage luchtvochtigheid de bladeren kan laten verwelken. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur of te basisch is, aangezien dit de opname van voedingsstoffen kan belemmeren. Een goede balans in de zuurgraad zorgt voor een gezonde groei van de plant.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig in de vorm van meststoffen, vooral in het groeiseizoen van de lente tot de herfst. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Geef de plant alleen meststoffen wanneer de grond vochtig is om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Pilea depressa 'Sao Paulo' is een laagblijvende plant met kleine, ronde bladeren die een donkergroene kleur hebben. De bladeren hebben een licht geribbeld textuur en groeien dicht op elkaar, waardoor de plant een volle uitstraling heeft. De plant heeft een hangende groeivorm en kan zowel binnen als buiten worden gehouden. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in vochtige en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en af en toe snoeien om de plant compact te houden, zijn belangrijk voor de gezondheid en groei van de Pilea depressa 'Sao Paulo'.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.