Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Baladin'

Begonia (Elatior Grp) dubb

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia Elatior Grp 'Baladin' is een prachtige dubbelbloemige plant met opvallende bloemen die lijken op rozen. Het heeft een compacte groeiwijze en blijft laag bij de grond, waardoor het perfect is voor op tafels of in hangmanden. De bloemen hebben een mooie roze kleur en bloeien rijkelijk gedurende het hele seizoen. De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zorg voor regelmatig water geven en bemesting om de bloei van de Begonia 'Baladin' te stimuleren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Baladin' is een makkelijk te onderhouden kamerplant die weinig verzorging nodig heeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Deze plant gedijt goed in een warme en vochtige omgeving.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Baladin' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Baladin' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  De Begonia Elatior Grp houdt niet van direct zonlicht en staat het liefst op een plek met indirect licht. Felle zon kan bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het is daarom beter om de plant op een plek neer te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Baladin' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg er ook voor dat de plant beschermd is tegen tocht en kou.

  De Begonia bloeit meestal vanaf het voorjaar tot in de herfstmaanden en de bloeiperiode kan enkele maanden duren. De bloemen van de Begonia staan bekend om hun dubbele bloemblaadjes en heldere kleuren. Deze kamerplant kan dus gedurende een groot deel van het jaar zorgen voor een bloeiende en kleurrijke uitstraling in huis.

  Ja, Begonia's staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Dit maakt ze geschikt als kamerplanten voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is ideaal voor de groei en bloei van deze kamerplant. Zorg voor een constante temperatuur om de plant gezond te houden.

 • De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Baladin' kan regelmatig gesnoeid worden om een compacte groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te behouden. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de plant in een laag water komt te staan, dit kan wortelrot veroorzaken. In de winterperiode kan de plant minder water nodig hebben.

  Deze kamerplant gedijt goed in een lichte plek met indirect zonlicht. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Geef de plant regelmatig water en voeg af en toe plantenvoeding toe voor een gezonde groei.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Baladin' gedijt het best in goed doorlatende en vochtige potgrond. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een lichtzure pH-waarde heeft. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan de plant schaden.

  De Begonia dubbelbloemig 'Baladin' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  De plant kan regelmatig worden schoongemaakt met een vochtige doek om stof te verwijderen en de bladeren te laten ademen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit schade aan de bladeren kan veroorzaken. Het is belangrijk om ook regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Baladin' gedijt het beste op een lichte standplaats, maar zonder direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant voldoende daglicht krijgt, maar vermijd te felle zonnestralen. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor de beste groeiomstandigheden.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou, dit kan de groei belemmeren. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

  De luchtvochtigheid die nodig is voor deze plant is gemiddeld tot hoog. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om de ideale omgeving te creëren. Houd de luchtvochtigheid tussen de 50% en 60%.

  . Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale potgrond voor kamerplanten. Het zal helpen om de plant gezond en bloeiend te houden.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen een vloeibare meststof voor bloeiende kamerplanten, maar verminder de bemesting in de winter. Overbemesting kan leiden tot het verlies van bloemen en geelverkleuring van de bladeren. Zorg ervoor dat de meststof goed wordt opgenomen door de plant door de instructies op de verpakking te volgen.

 • Omschrijving

  De Begonia Elatior Grp 'Baladin' is een prachtige dubbelbloemige plant met opvallende bloemen die lijken op rozen. Het heeft een compacte groeiwijze en blijft laag bij de grond, waardoor het perfect is voor op tafels of in hangmanden. De bloemen hebben een mooie roze kleur en bloeien rijkelijk gedurende het hele seizoen. De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zorg voor regelmatig water geven en bemesting om de bloei van de Begonia 'Baladin' te stimuleren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.