Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Bina'

Begonia (Elatior Grp) dubb

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Bina' is een prachtige kamerplant met dubbele bloemen in heldere kleuren zoals roze, rood of wit. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende lange periodes. De bladeren zijn glanzend en rond van vorm, wat de plant een sierlijk uiterlijk geeft. 'Bina' gedijt goed op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig water geven en een hoge luchtvochtigheid zijn belangrijk voor een gezonde groei van deze Begonia.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Begonia Elatior dubbelbloemig 'Bina' is makkelijk in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en geef regelmatig water, maar let op dat de wortels niet te nat worden. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor een gezonde groei en bloei.

  De Begonia Elatior Groep heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Het is aan te raden om de plant op een lichte standplaats te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het indirect licht ontvangt.

  De Begonia Elatior Grp dubbelbloemig 'Bina' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Plaats de plant daarom op een plek met helder, maar niet fel licht.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Bina' houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Deze kamerplant heeft geen behoefte aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Het is daarom belangrijk om de plant op een warme en tochtvrije plek te zetten.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Bina' bloeit normaal gesproken van maart tot en met september. De bloeiperiode kan variëren, maar over het algemeen bloeit deze plant ongeveer 5 tot 6 maanden per jaar. Als kamerplant heeft deze Begonia een lange bloeitijd.

  Ja, de Begonia is een luchtzuiverende kamerplant die giftige stoffen uit de lucht kan filteren en de luchtkwaliteit kan verbeteren. Het heeft de eigenschap om schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen te absorberen en om te zetten in schone zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Bina' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Optimaal groeit de plant bij deze temperatuur.

 • Om de plant in vorm te houden en nieuwe groei te stimuleren, kunt u regelmatig dode bloemen en bladeren verwijderen. Hierdoor kan de plant alle energie steken in het ontwikkelen van nieuwe bloemen. Verwijder ook regelmatig uitlopers om de vorm en grootte van de plant te controleren.

  De Begonia heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten in licht vochtig blijft. Bemesting is belangrijk tijdens het groeiseizoen om de plant gezond te houden. Controleer regelmatig of de potgrond goed draineert om wortelrot te voorkomen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Bina' gedijt goed in een goed doorlatende potgrond met een hoge luchtigheid. Zorg voor regelmatige bewatering, maar voorkom dat de grond te drassig wordt. Geef de plant af en toe wat extra voeding om de bloei te bevorderen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Bina' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een lichte bemesting in de groeiperiode kan helpen bij een gezonde groei van de plant.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Zorg voor een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een zachte doek of een plumeau. Sproei daarnaast af en toe de bladeren met lauwwarm water om ze schoon te houden. Vermijd het gebruik van chemicaliën of schoonmaakmiddelen, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Bina' heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot een minder uitbundige bloei en groei van de plant.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Bina' gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-22°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel is en niet te laag wordt.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Bina' gedijt het beste bij een hoge luchtvochtigheid. Houd de luchtvochtigheid rond de plant op peil door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Dit zal de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  De ideale zuurgraad voor kamerplanten zoals Begonia's ligt tussen de 5,5 en 6,5 op de pH-schaal. Een te zure of te basische bodem kan de groei van de plant belemmeren. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  . Voor kamerplanten zoals Begonia's is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een speciale meststof voor kamerplanten. Kies voor een meststof met een evenwichtige verhouding van stikstof, fosfor en kalium om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot ophoping van zouten in de grond en schade aan de wortels veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Bina' is een prachtige kamerplant met dubbele bloemen in heldere kleuren zoals roze, rood of wit. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende lange periodes. De bladeren zijn glanzend en rond van vorm, wat de plant een sierlijk uiterlijk geeft. 'Bina' gedijt goed op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig water geven en een hoge luchtvochtigheid zijn belangrijk voor een gezonde groei van deze Begonia.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.