Petunia Surprise Blue Vein

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Surprise Blue Vein is een prachtige hangende plant met weelderige blauwe bloemen en contrasterende witte aderen erdoorheen. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. De Petunia Surprise Blue Vein gedijt het beste in de volle zon en regelmatig water geven is essentieel om hem gezond te houden. Deze plant is perfect voor hangende manden, bloembakken of als bodembedekker in de tuin. Met zijn opvallende kleuren en unieke aderpatroon is de Petunia Surprise Blue Vein een prachtige toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Petunia Surprise Blue Vein is een eenjarige plant die in de zomer bloeit en in de winter afsterft. Het is raadzaam om de plant elk jaar opnieuw te planten.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet overleven bij temperaturen onder het vriespunt. Het is daarom belangrijk om deze plant tijdens de wintermaanden binnen te halen of te beschermen tegen de kou. Deze plant moet worden beschermd tegen vorst.

  Ja, de Petunia Surprise Blue Vein is makkelijk in onderhoud en heeft weinig zorg nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de zon en regelmatig water nodig heeft. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloei.

  Voor deze plant heb je ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte krijgt om te groeien en zich te verspreiden. Houd ook rekening met de nabijheid van andere planten om voldoende licht en lucht te geven.

  Tuinplanten zoals de "Petunia Surprise Blue Vein" groeien het beste in de volle zon. In de schaduw kan de groei van de plant worden belemmerd en kan de bloei verminderen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  De Petunia Surprise Blue Vein heeft over het algemeen behoefte aan regelmatig water, ongeveer 2-3 keer per week is voldoende. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten door. Houd de grond vochtig maar niet drassig.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door de vorm en geur van de bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die willen helpen bij het behoud van deze nuttige bestuivers.

  Ja, deze plant trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt het voor variatie en balans in het ecosysteem. Het is een waardevolle toevoeging voor een biodiverse tuin.

  De plant bloeit van april tot oktober en de bloeiperiode kan tot wel 5 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een plek met veel zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor goede afwatering van de grond. De plant kan ook in gedeeltelijke schaduw groeien, maar zal minder bloemen produceren.

  Nee, de Petunia Surprise Blue Vein plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant bedoeld voor visuele doeleinden in de tuin. Eetbare planten zijn meestal groenten, fruit of kruiden die specifiek worden verbouwd voor consumptie.

  Ja, tuinplanten zoals Petunia's hebben een beperkt geluidsdempend effect door het absorberen van geluidsgolven met hun bladeren en stelen. Echter, de mate van geluidsdemping door planten is over het algemeen niet erg significant. Soorten zoals hagen en struiken kunnen wel meer geluid absorberen dan losstaande planten.

 • Je kunt de plant terugsnoeien om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Snoei dode bloemen regelmatig af om de bloei te verlengen. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef liever af en toe een flinke hoeveelheid water dan elke dag een klein beetje.

  De Petunia Surprise Blue Vein gedijt het beste in potgrond met een goede drainage. Kies een potgrond speciaal voor tuinplanten voor optimale groei en bloei. Houd de potgrond vochtig maar niet drassig om wortelrot te voorkomen.

  De bodem voor tuinplanten dient goed doorlatend te zijn en een goede structuur te hebben. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een pH-waarde tussen 6 en 7. Een lichtzure bodem is ideaal voor een optimale groei.

  De Petunia Surprise Blue Vein gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten, uit de wind.

  Tuinplanten zoals deze petunia moeten tijdens de winter beschermd worden tegen vorst door ze naar een beschutte plek te verplaatsen of ze af te dekken met een laag mulch. Het is aan te raden om de plant te snoeien en te voorkomen dat de wortels bevriezen door een dikke laag compost of bladeren aan te brengen. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat tijdens de winter, om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloei en om meststoffen te geven voor een gezonde groei. Plaats de plant op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  Tuinplanten zoals de Petunia Surprise Blue Vein kunnen worden bemest met een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Het is aan te raden om de meststof volgens de gebruiksaanwijzing te gebruiken voor een optimale groei en bloei. Overbemesting kan schade veroorzaken aan de plant, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die wordt toegepast.

  Het is aan te raden om de bodem rondom deze plant te bedekken met mulch, dit zal helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost voor het beste resultaat. Vernieuw de mulch jaarlijks om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Petunia Surprise Blue Vein gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 wordt geadviseerd voor een optimale groei en bloei van deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u regelmatig de bladeren en stengels controleren op eventuele plagen zoals bladluizen of witte vlieg. Verwijder handmatig de aangetaste delen of maak gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Houd de plant goed verzorgd en gezond, dit kan helpen om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Petunia Surprise Blue Vein is een prachtige hangende plant met weelderige blauwe bloemen en contrasterende witte aderen erdoorheen. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. De Petunia Surprise Blue Vein gedijt het beste in de volle zon en regelmatig water geven is essentieel om hem gezond te houden. Deze plant is perfect voor hangende manden, bloembakken of als bodembedekker in de tuin. Met zijn opvallende kleuren en unieke aderpatroon is de Petunia Surprise Blue Vein een prachtige toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.