Petunia Surprise Kardinal Vein

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Surprise Kardinal Vein is een opvallende en kleurrijke plant met grote trompetvormige bloemen. De bloemblaadjes hebben een dieprode kleur met een opvallend wit aderenpatroon. Deze plant bloeit langdurig gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. De Petunia Surprise Kardinal Vein gedijt goed in zonnige tuinen of op balkons en terrassen. Door regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen, blijft deze plant langdurig bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Surprise Kardinal Vein is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de herfst en komt in het voorjaar weer tot bloei. Het is een populaire tuinplant vanwege zijn kleurrijke bloemen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5°C. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. Het is een tuinplant die goed gedijt in gematigde klimaten.

  Ja, de Petunia Surprise Kardinal Vein is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke en bloeirijke plant die weinig zorg nodig heeft. Zorg voor voldoende water en licht, en bemest de plant regelmatig voor een goede groei en bloei.

  De Petunia Surprise Kardinal Vein heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Houd hier rekening mee bij het planten in de tuin of in een pot. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten om overbevolking te voorkomen.

  De Petunia Surprise Kardinal Vein groeit het beste in de volle zon en heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en kunnen de bloemen ook kleiner zijn. Voor een optimale groei en bloei wordt aanbevolen om de plant in de volle zon te plaatsen.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft om overbewatering te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende drainage heeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege zijn heldere bloemen en zoete geur die deze insecten aantrekken. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de bestuiving en biodiversiteit in de omgeving.

  Tuinplanten zoals de "Petunia Surprise Kardinal Vein" kunnen een bijdrage leveren aan biodiversiteit door insecten en vogels aan te trekken met hun nectar en zaden. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen. Zorg ervoor dat er voldoende schuilplaatsen en nestmogelijkheden zijn voor dieren om de biodiversiteit te optimaliseren.

  Petunia Surprise Kardinal Vein bloeit van mei tot de eerste vorst in het najaar. De bloeiperiode kan enkele maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer hij veel zonlicht ontvangt. Let ook op dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen.

  Nee, tuinplanten zoals de Petunia Surprise Kardinal Vein zijn niet eetbaar. Het wordt afgeraden om planten uit de tuin te consumeren, tenzij specifiek gekweekt voor consumptie. Het kan schadelijke effecten hebben op de gezondheid als ze worden gegeten.

  Ja, de plant heeft een beperkte geluidsdempende werking door de bladeren en bloemen, maar dit effect is niet significant. Het is voornamelijk decoratief en draagt niet bij aan het verminderen van geluidsoverlast in de omgeving. Planten met grotere bladeren en dichtere groeiwijze zijn over het algemeen effectiever in geluidsdemping.

 • Je kunt de plant het beste snoeien om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Snoei dode of beschadigde takken terug tot aan gezond blad of een knop. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  Potgrond is essentieel voor tuinplanten, omdat het de juiste voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Kies een hoogwaardige potgrond die speciaal is samengesteld voor tuinplanten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en rijk aan organisch materiaal voor optimale groei en bloei. Voeg indien nodig compost of mulch toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en kan ook in de halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is. Deze plant is geschikt voor in bloembakken, borders of hanging baskets.

  Voor de winterbescherming van deze tuinplant is het belangrijk om de plant te mulchen met bladeren of stro om de wortels te beschermen tegen de kou. Daarnaast kan het ook helpen om de plant op een beschutte plek te zetten en te beschermen tegen harde wind. In strenge winters kan het nodig zijn om extra afdekking te gebruiken, zoals een vliesdoek of noppenfolie.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt, vooral tijdens warme zomermaanden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren en gebruik plantenvoeding voor een gezonde groei. Houd de grond goed gedraineerd om wortelrot te voorkomen.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de planten tijdens het groeiseizoen, meestal van het voorjaar tot het najaar.

  Mulchen is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of houtsnippers als mulch. Breng een laag van 5-10 cm aan rond de planten, maar zorg ervoor dat de stam of basis van de plant niet bedekt wordt.

  De Tuinplanten zoals de Petunia Surprise Kardinal Vein geven de voorkeur aan een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6 en 7. Een goede zuurgraad van de bodem zorgt ervoor dat de plant de nodige voedingsstoffen kan opnemen voor een gezonde groei en bloei. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals bladluizen, trips en slakken. Maak gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen of lok natuurlijke vijanden van het ongedierte naar de tuin, zoals lieveheersbeestjes. Ook is het goed om de plant regelmatig te inspecteren en aangetaste delen te verwijderen om verdere verspreiding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Petunia Surprise Kardinal Vein is een opvallende en kleurrijke plant met grote trompetvormige bloemen. De bloemblaadjes hebben een dieprode kleur met een opvallend wit aderenpatroon. Deze plant bloeit langdurig gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. De Petunia Surprise Kardinal Vein gedijt goed in zonnige tuinen of op balkons en terrassen. Door regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen, blijft deze plant langdurig bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.