Kalanchoe blossfeldiana Wizard Anatole

Kalanchoe enkel

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Anatole is een sierlijke vetplant met opvallende bloemen in verschillende tinten, variërend van roze tot paars. De compacte plant heeft dikke, vlezige bladeren en bloeit rijkelijk gedurende lange periodes. De Wizard Anatole is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt op een lichte standplaats en weinig water nodig heeft. Het is een populaire keuze als kamerplant vanwege zijn kleurrijke en vrolijke uitstraling. Deze Kalanchoe variant voegt een speels element toe aan elke ruimte en is ideaal voor zowel beginnende als ervaren plantenliefhebbers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Wizard Anatole is een makkelijk te onderhouden kamerplant. Hij heeft niet veel water nodig en gedijt goed bij gematigd licht. Regelmatig bemesten en de dode bloemen verwijderen zorgt voor een langdurige bloei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en gedijt het best op een plek met veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende licht krijgen.

  De plant heeft matig water nodig, ongeveer eens per week. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van felle zon, het is beter om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te veel zonlicht kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het beste is om de plant op een lichte plek te zetten, maar uit de directe zon.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana Wizard Anatole houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en zonnige plek in huis voor optimale groei en bloei. Het vermijden van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen is ook belangrijk voor deze plant.

  Kalanchoe blossfeldiana Wizard Anatole bloeit meestal van november tot maart en de bloei kan ongeveer 6-8 weken duren. Tijdens deze periode produceert de plant kleurrijke bloemen die een vrolijke toevoeging zijn aan het interieur.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking, zoals het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht en het bevorderen van de luchtkwaliteit binnen. Het is bevorderlijk voor een gezond binnenklimaat.

  Ja, je staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit is de ideale temperatuur voor jouw groei en bloei. Zorg ervoor dat je niet blootgesteld wordt aan te veel direct zonlicht.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen en stelen wegsnoeien om de plant er netjes uit te laten zien en om nieuwe bloei te stimuleren. Snoei bij voorkeur in het voorjaar, zodat de plant voldoende tijd heeft om nieuwe takken en bloemen te ontwikkelen. Gebruik bij het snoeien altijd scherpe en schone snoeischaar om beschadigingen aan de plant te voorkomen.

  Geef deze plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten opdroogt. Vermijd dat de wortels in het water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Anatole gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Een mengsel van potgrond voor kamerplanten met toegevoegde perlite kan de beste resultaten opleveren.

  De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Anatole gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk om de bodem licht vochtig te houden, maar wateroverlast te voorkomen. Af en toe het uitgeputte substraat vervangen kan de gezondheid van de plant ten goede komen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in een lichte ruimte met indirect zonlicht. Geef matig water en laat de grond tussen de gietbeurten in licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens de groeiperiode.

  De plant kan schoongemaakt worden door af en toe stof af te vegen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van reinigingsmiddelen, deze kunnen schadelijk zijn voor de bladeren. Het is ook goed om de plant regelmatig te controleren op eventuele plagen.

  De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Anatole heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Zet de plant niet in direct zonlicht, omdat dit bladverbranding kan veroorzaken. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of temperatuurschommelingen. In de winter kunnen temperaturen onder de 15 graden Celsius de groei van de plant verminderen.

  De plant heeft baat bij een luchtvochtigheid van ongeveer 40-60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren en bloemen.

  De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Anatole gedijt het beste in een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 6.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om een ​​optimale groei van de plant te behouden. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en gezondheidsproblemen voor de plant.

  De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Anatole heeft weinig bemesting nodig. Geef de plant tijdens de groeiperiode eens in de 2 weken vloeibare kamerplantenmest. Gebruik in de rustperiode geen meststoffen.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Anatole is een sierlijke vetplant met opvallende bloemen in verschillende tinten, variërend van roze tot paars. De compacte plant heeft dikke, vlezige bladeren en bloeit rijkelijk gedurende lange periodes. De Wizard Anatole is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt op een lichte standplaats en weinig water nodig heeft. Het is een populaire keuze als kamerplant vanwege zijn kleurrijke en vrolijke uitstraling. Deze Kalanchoe variant voegt een speels element toe aan elke ruimte en is ideaal voor zowel beginnende als ervaren plantenliefhebbers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.