Anthurium (Andreanum Grp) Ambition

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anthurium (Andreanum Grp) Ambition is een prachtige kamerplant met glanzende donkergroene bladeren en opvallende rode bloemen. De bloemen hebben een langwerpige vorm en een fluweelachtige textuur. Anthurium Ambition bloeit langdurig en is een echte blikvanger in huis. Deze plant heeft een sterke en gezonde uitstraling en vereist regelmatig water geven en indirect zonlicht voor optimale groei. Anthurium Ambition is populair vanwege zijn elegante uitstraling en langdurige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Ambition is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water nodig en gedijt goed bij normale kamertemperatuur en indirect zonlicht. Regelmatig stofvrij maken van de bladeren en af en toe voeding geven zal de plant gezond houden.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Ambition heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Ambition heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten weken. Zorg ervoor dat overtollig water goed kan weglopen uit de pot.

  Deze plant houdt niet van felle zonlicht en heeft liever een plek met indirect licht. Direct zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken. Het is dus beter om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen te houden om te voorkomen dat deze beschadigt. Het regelmatig besproeien van de bladeren helpt ook om een ​​vochtige en warme omgeving te creëren.

  De Anthurium (Andreanum Grp) bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele maanden aanhouden, afhankelijk van de verzorging en omgevingsfactoren.

  Ja, Anthurium planten behoren tot de categorie van luchtzuiverende planten en helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het bladoppervlak van de planten absorbeert schadelijke stoffen en produceert zuurstof, wat positieve effecten heeft op de gezondheid. Het regelmatig onderhouden van de plant zorgt ervoor dat deze optimaal blijft functioneren als luchtzuiveraar.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor zijn groei en bloei. Het is belangrijk om hem niet bloot te stellen aan extreme hitte of kou.

 • Het is niet nodig om de Anthurium plant te snoeien. Verwijder wel regelmatig dode bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Eventueel kunt u de plant verpotten om de groei te stimuleren.

  De Anthurium moet regelmatig water krijgen, maar houd de potgrond niet constant vochtig. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat er water in de schutbladeren blijft staan.

  Voor kamerplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond. Potgrond speciaal voor kamerplanten zorgt voor een goede luchtcirculatie en voorkomt wateroverlast. Vermijd het gebruik van gewone tuinaarde, dit kan de plant schaden.

  Een goede bodemkwaliteit voor Kamerplanten is essentieel voor een gezonde groei en bloei. Zorg voor een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Vermijd stilstaand water in de pot en geef regelmatig water op kamertemperatuur.

  De plant dient op een lichte plek te staan, maar niet in direct zonlicht. Water geven wanneer de grond droog aanvoelt en regelmatig besproeien. Eens in de maand voeding geven tijdens de groeiperiode.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant regelmatig af te stoffen met een zachte doek of een plumeau. Gebruik lauw water om eventuele stofresten van de bladeren te verwijderen. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Ambition heeft behoefte aan helder, indirect licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant daarom op een plek waar hij voldoende licht krijgt, maar geen directe zonnestralen ontvangt. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor kamerplanten zoals deze is rond de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei en bloei te bevorderen.

  Kamerplanten zoals Anthurium hebben graag een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-80% wordt aanbevolen. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of door de plant dicht bij andere planten te plaatsen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Ambition gedijt het beste in een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Een te hoge of te lage zuurgraad kan leiden tot voedingsproblemen en gezondheidsproblemen voor de plant. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en de juiste balans te behouden.

  De Anthurium heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een vloeibare meststof voor kamerplanten, zoals speciale voeding voor bloeiende planten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

 • Omschrijving

  Anthurium (Andreanum Grp) Ambition is een prachtige kamerplant met glanzende donkergroene bladeren en opvallende rode bloemen. De bloemen hebben een langwerpige vorm en een fluweelachtige textuur. Anthurium Ambition bloeit langdurig en is een echte blikvanger in huis. Deze plant heeft een sterke en gezonde uitstraling en vereist regelmatig water geven en indirect zonlicht voor optimale groei. Anthurium Ambition is populair vanwege zijn elegante uitstraling en langdurige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.