Euphorbia pulcherrima Elegance Red

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima Elegance Red is een prachtige rode kerstster plant met glanzende bladeren. Hij bloeit met heldere rode bloemen tijdens de kerstperiode en voegt een feestelijke sfeer toe aan je interieur. De plant wordt vaak gebruikt als decoratie voor de feestdagen en is een populaire keuze als cadeau. Elegance Red heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in een lichte ruimte met regelmatig water geven. De plant komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika en kan zowel binnen als buiten groeien in warme klimaten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat hij voldoende licht krijgt en af en toe water krijgt. Ook is het belangrijk om hem af en toe te bemesten voor optimale groei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een zonnige plek. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht ontvangt voor een goede groei en bloei. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden.

  De Euphorbia pulcherrima Elegance Red heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Water de plant ongeveer één keer per week, afhankelijk van de vochtigheid van de omgeving. Het is belangrijk om de grond tussen waterbeurten door licht te laten opdrogen.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Plaats de plant dus liever op een plek met indirect zonlicht.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Elegance Red houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme temperatuurschommelingen voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tochtige plekken te houden.

  De plant bloeit van november tot en met februari en de bloei kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend. Het heeft de mogelijkheid om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zo de luchtkwaliteit te verbeteren. Het is een goede keuze voor binnenshuis om de lucht fris en schoon te houden.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om een constante temperatuur te behouden voor optimale groei en bloei. Plaats de plant dus op een geschikte locatie in huis waar deze temperatuur gehandhaafd kan worden.

 • Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in het water blijven staan. Laat de grond tussen de gietbeurten licht opdrogen, voordat je opnieuw water geeft. Geef in de winterperiode minder water dan in de zomer.

  De Euphorbia pulcherrima Elegance Red heeft voedzame potgrond nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar opnieuw te verpotten.

  De plant staat het liefst in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Bemest de plant eens in de paar maanden met geschikte voeding voor kamerplanten.

  Deze plant vraagt om regelmatig water geven, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef eens in de twee weken plantenvoeding tijdens de bloeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een zachte doek of een borstel. Gebruik lauwwarm water om eventueel vuil van de bladeren te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  De Euphorbia pulcherrima Elegance Red heeft veel natuurlijk licht nodig en staat het liefst op een plek met helder maar indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Zet de plant niet te ver van een raam af om voldoende licht te krijgen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15°C en 25°C. Het is belangrijk om temperatuurschommelingen te vermijden, vooral in de winter. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of radiatoren.

  Kamerplanten gedijen goed bij een gemiddelde luchtvochtigheid van ongeveer 40-60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladranden en droge bladeren.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig bij te stellen met de juiste meststoffen. Te zure of te basische grond kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  De Euphorbia pulcherrima Elegance Red heeft regelmatig voeding nodig tijdens de groeiperiode. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en bemest de plant elke 2-4 weken volgens de aanbevolen dosering. Houd er rekening mee dat overbemesting schade aan de plant kan veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima Elegance Red is een prachtige rode kerstster plant met glanzende bladeren. Hij bloeit met heldere rode bloemen tijdens de kerstperiode en voegt een feestelijke sfeer toe aan je interieur. De plant wordt vaak gebruikt als decoratie voor de feestdagen en is een populaire keuze als cadeau. Elegance Red heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in een lichte ruimte met regelmatig water geven. De plant komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika en kan zowel binnen als buiten groeien in warme klimaten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.