Sanvitalia 'Yellow Beauty'

Sanvitalia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Sanvitalia 'Yellow Beauty' er en kompakt og lavt voksende plante med overflodige gule blomster med en skarp gul farve og en markant sort øje i midten. Den har en hængende vækstform og blomstrer i løbet af sommermånederne. Denne plante er perfekt til at fylde i bede, hængende kurve eller containere. Sanvitalia 'Yellow Beauty' trives bedst i fuld sol og kræver regelmæssig vanding. Det er et smukt tilskud til enhver have på grund af de glade og iøjnefaldende blomster.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Sanvitalia 'Yellow Beauty' er en årlig plante og er derfor ikke stedsegrøn. Efter blomstringen vil planten visne og skal plantes igen i den næste vækstsæson.

  Haveplanter kan normalt tåle ned til -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten under frostperioder. Det er vigtigt at lade planten overvintre frostfrit.

  Ja, Sanvitalia 'Yellow Beauty' er let at passe og kræver lidt pleje. Det er en stærk og kompakt plante, der trives godt under de fleste haveforhold. Regelmæssig vanding og lejlighedsvis gødning er nok til at holde planten sund.

  Sanvitalia 'Yellow Beauty' har brug for cirka 20 centimeter plads til at vokse. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem planterne, så de kan udvikle sig godt. Overvoksne planter kan beskæres tilbage for at skabe plads.

  Sanvitalia 'Yellow Beauty' trives bedst i fuld sol, men kan også trives i let skygge. Sørg for, at planten får mindst 4 til 6 timers direkte sollys om dagen for optimal vækst. For meget skygge kan føre til langstrakte, svage stilke og færre blomster.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig ved at give rigeligt med vand og lad den øverste lag tørre ud mellem vandingerne. Overvanding bør undgås for at forhindre rod råd.

  Ja, Sanvitalia 'Yellow Beauty' er en plante, der tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket betyder, at den støtter disse insekter i bestøvningen. Det er en værdifuld tilføjelse til haver, der ønsker at tiltrække disse naturlige bestøvere.

  Ja, planten tiltrækker bier og sommerfugle ved hjælp af nektar i blomsterne. Dette kan hjælpe med at fremme biodiversiteten i haven.

  Planten blomstrer fra juni til september og har en lang blomstrende periode.

  Ja, planten kan godt tåle direkte sollys og trives godt i solrige forhold. Det er vigtigt at give planten nok vand i varmt vejr for at undgå udtørring. Planten kan godt vokse og blomstre på et solrigt sted i haven.

  Nej, planten Sanvitalia 'Yellow Beauty' er ikke spiselige. Den dyrkes primært på grund af sine dekorative gule blomster og er ikke egnet til forbrug. Det er vigtigt kun at spise planter i haven, hvis du er sikker på, at de er spiselige.

  Ja, planten har en begrænset lyddæmpende effekt. På grund af dens blade og eventuelle blomster kan den absorbere og dæmpe lidt lyd. Dog er effekten af dette ikke særlig stor.

 • Du kan beskære planten om foråret for at fremme væksten og vedligeholde formen. Fjern døde eller beskadigede grene for at sikre en sund vækst. Klip blomsterstænglerne af efter blomstring for at stimulere planten til at producere flere blomster.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men lad ikke jorden blive for våd. Giv vand ved plantens rod for at undgå skimmel. Sørg for, at jorden kan tørre ordentligt mellem vandingerne.

  Sanvitalia 'Yellow Beauty' har brug for en veldrænet pottemuld for at vokse sundt. Vælg en pottemuld specielt til havenplanter for at forsyne planten med alle nødvendige næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke for våd.

  Sanvitalia 'Yellow Beauty' trives bedst i veldrænet jord af gennemsnitlig kvalitet. Det er vigtigt, at jorden ikke er for tung eller for våd for at undgå rodendråbe. Tilføj organisk materiale for at forbedre den generelle jordstruktur.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rodrod. Beskyt planten mod stærk vind.

  Haveplanter har generelt brug for beskyttelse om vinteren, især når temperaturerne falder under frysepunktet. Det er vigtigt at dække planterne med et tykt lag muld for at beskytte rødderne mod kulden. Derudover kan planter, der er følsomme over for frost, flyttes til et beskyttet sted.

  Planten kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme væksten. Gød planten en gang hver par uger i vækstsæsonen.

  Have brug for regelmæssig gødning med en generel gødning til blomstrende planter. Brug helst en flydende gødning, der er rig på næringsstoffer. Gød planten i overensstemmelse med instruktionerne på emballagen af gødningen.

  At mulch omkring planten vil hjælpe med at bevare fugt og reducere ukrudtvækst. Det vil også hjælpe med at regulere jordtemperaturen og forhindre fugttab. Vælg et organisk mulchmateriale som kompost, træflis eller halm for optimale resultater.

  Planten kræver en neutral til let sur jord. Den ideelle pH-værdi ligger mellem 6,0 og 7,0. En for sur eller for basisk jord kan hæmme plantens vækst.

  For at bekæmpe skadedyr på haveplanter som Sanvitalia 'Yellow Beauty' kan du bruge miljøvenlige metoder som at sprøjte med en blanding af vand og sæbe eller ved at plante insektafvisende planter som morgenfruer. Brug af kemiske bekæmpelsesmidler frarådes på grund af mulig skade på miljøet og planten selv. Regelmæssig kontrol af skadedyr og hurtig handling ved de første tegn på angreb er vigtig for en sund plantevækst.

 • Beskrivelse

  Sanvitalia 'Yellow Beauty' er en kompakt og lavt voksende plante med overflodige gule blomster med en skarp gul farve og en markant sort øje i midten. Den har en hængende vækstform og blomstrer i løbet af sommermånederne. Denne plante er perfekt til at fylde i bede, hængende kurve eller containere. Sanvitalia 'Yellow Beauty' trives bedst i fuld sol og kræver regelmæssig vanding. Det er et smukt tilskud til enhver have på grund af de glade og iøjnefaldende blomster.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.