Aechmea fasciata 'Primera'

Aechmea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aechmea fasciata 'Primera' is een exotische bromelia met puntige bladeren die zich rond een centrale rozet vormen. Het heeft heldergroene bladeren met zilveren strepen en een opvallende roze bloem die uit het midden van de rozet omhoog komt. Deze plant gedijt goed bij voldoende licht en regelmatig water geven, maar verdraagt ook wat drogere omstandigheden. Aechmea fasciata 'Primera' is een populaire kamerplant vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en gemakkelijke verzorging. Het voegt een vleugje tropische sfeer toe aan elke kamer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft en geef af en toe voeding. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in huis, maar vermijd direct zonlicht op de bladeren. Een raam op het oosten of westen is vaak ideaal.

  De plant heeft niet veel water nodig, laat de grond tussen de gietbeurten door goed opdrogen. In de zomermaanden kan je 1 keer per week water geven, in de wintermaanden minder vaak. Het is belangrijk om de plant niet te laten verdrinken.

  De plant houdt van helder, indirect licht en doet het goed op een plek met halfschaduw. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Overmatige blootstelling aan felle zon kan schadelijk zijn voor de plant.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Het is aan te raden om de plant op een warme en lichte plek neer te zetten.

  De plant bloeit meestal in de lente en kan bloeien voor 2 tot 4 maanden. De bloemen zijn roze en zorgen voor een opvallende toevoeging aan de kamerplant.

  Ja, de Aechmea fasciata 'Primera' is een luchtzuiverende plant. Het heeft het vermogen om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Als kamerplant draagt het bij aan een gezonder binnenklimaat.

  Ja, de plant groeit het beste bij een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar deze temperatuur wordt gehandhaafd voor optimale groei en bloei. Het kan worden aanbevolen om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurwisselingen te houden.

 • Aechmea fasciata 'Primera' hoeft niet regelmatig gesnoeid te worden, maar je kunt dode bladeren en bloemen afknippen om de plant er netjes uit te laten zien. Zorg ervoor dat je scherpe schaar of messen gebruikt om schade aan de plant te voorkomen. Snoei alleen wanneer dat nodig is om de plant gezond te houden.

  De Aechmea fasciata 'Primera' heeft weinig water nodig en kan beter wat droger staan dan te nat. Geef de plant water op de grond en vermijd dat er water in de bladeren blijft staan. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen.

  De Aechmea fasciata 'Primera' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond mix. Het is belangrijk dat de potgrond niet te vochtig wordt, dus zorg voor een pot met drainage gaten. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor kamerplanten.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig wordt gehouden, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Gebruik een speciale mix voor kamerplanten voor een optimale groei en bloei.

  De plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed bij kamertemperatuur en indirect zonlicht. Geef de plant regelmatig water in de zomermaanden en zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Gebruik eens in de paar maanden meststoffen speciaal voor kamerplanten om de groei te bevorderen.

  De plant kan gereinigd worden door de bladeren af te nemen met een vochtige doek. Verwijder stof en vuil regelmatig om de gezondheid van de plant te behouden. Besproei de bladeren niet en vermijd overmatig wrijven om beschadiging te voorkomen.

  De Aechmea fasciata 'Primera' heeft behoefte aan helder indirect licht. Plaats de plant niet in direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken. Zorg voor een plek met voldoende daglicht voor een gezonde groei.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen tocht en koude temperaturen. Zorg voor een constante en gematigde temperatuur voor een gezonde groei.

  De luchtvochtigheid speelt een belangrijke rol bij de gezondheid van kamerplanten. Het is aan te raden om de luchtvochtigheid te verhogen door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een optimale luchtvochtigheid zorgt ervoor dat de plant goed kan ademen en groeien.

  Deze planten gedijen het beste in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden om een gezonde groei te garanderen. Het regelmatig controleren en aanpassen van de pH-waarde kan helpen bij het behouden van een optimale omgeving voor de plant.

  Gebruik een speciale bromelia meststof voor een optimale groei en bloei. Bemest de plant tijdens de lente en zomermaanden om de twee weken. Stop met bemesten in de herfst en winter.

 • Omschrijving

  Aechmea fasciata 'Primera' is een exotische bromelia met puntige bladeren die zich rond een centrale rozet vormen. Het heeft heldergroene bladeren met zilveren strepen en een opvallende roze bloem die uit het midden van de rozet omhoog komt. Deze plant gedijt goed bij voldoende licht en regelmatig water geven, maar verdraagt ook wat drogere omstandigheden. Aechmea fasciata 'Primera' is een populaire kamerplant vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en gemakkelijke verzorging. Het voegt een vleugje tropische sfeer toe aan elke kamer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.