Kalanchoe blossfeldiana Toleda

Kalanchoe enkel

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe blossfeldiana Toleda is een compacte vetplant met sappige, vlezige bladeren en stengels. Deze plant staat bekend om zijn heldere, felgekleurde bloemen die in trossen boven de bladeren uitsteken. De bloemen van de Kalanchoe blossfeldiana Toleda zijn meestal rood, oranje, geel of roze van kleur. Deze plant bloeit meestal in de winter en het vroege voorjaar en heeft weinig verzorging nodig. Het is een populaire kamerplant vanwege zijn vrolijke bloemen en eenvoudige onderhoud.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is gemakkelijk te onderhouden en vereist weinig zorg. Regelmatig water geven en voldoende licht zijn voldoende voor een gezonde groei. Het is een sterke plant die geschikt is voor zowel beginners als ervaren plantenliefhebbers.

  Ja, Kalanchoe planten hebben veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats ze daarom het liefst op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat ze minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgen.

  De Kalanchoe Toleda heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten goed kan opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht en verdraagt geen felle zonnestralen. Het is daarom beter om de plant uit direct zonlicht te houden om verbranding van de bladeren te voorkomen. Plaats de plant op een plek waar het licht gefilterd wordt, zoals bij een raam met gordijnen.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana Toleda houdt van warmte en gedijt het beste op kamertemperatuur tussen de 18-25°C. Het is belangrijk om de plant uit de tocht en direct zonlicht te houden. Houd de omgevingstemperatuur consistent en de plant zal gezond en gelukkig blijven.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden van de lente en de zomer. De bloeiperiode kan tussen de 6 tot 8 weken duren.

  Ja, deze plant heeft de mogelijkheid om de lucht te zuiveren en giftige stoffen zoals benzine en formaldehyde te absorberen. Het is een aanwinst voor je binnenhuisomgeving als het aankomt op luchtkwaliteit. Het is echter altijd goed om meerdere planten in huis te hebben voor een optimale luchtzuivering.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de temperatuur constant te houden voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of direct zonlicht.

 • De Kalanchoe plant kan na de bloei gesnoeid worden om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder de uitgebloeide bloemstelen en eventuele dode bladeren voor een gezonde uitstraling. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om beschadiging aan de plant te voorkomen.

  De Kalanchoe blossfeldiana Toleda heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de grond tussen gietbeurten gedeeltelijk opdrogen, voordat u opnieuw water geeft. Vermijd water geven op de bladeren om rotting te voorkomen.

  De Kalanchoe blossfeldiana Toleda heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een hoog organisch gehalte. Het is belangrijk dat de potgrond lichtzuur tot neutraal van pH is. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  De Kalanchoe blossfeldiana Toleda heeft een goed doorlatende, voedzame potgrond nodig. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een lichte en luchtige bodemkwaliteit is ideaal voor deze kamerplant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar pas op dat de wortels niet te nat worden. Zorg voor een lichte standplaats met indirect zonlicht. Bemest de plant eens in de maand tijdens de lente en zomer.

  De plant kan eenvoudig schoongemaakt worden door de bladeren af te nemen met een vochtige doek. Vermijd hierbij te veel water op de bladeren, dit kan namelijk schade veroorzaken. Indien er stof op de bladeren zit, kan een zachte borstel gebruikt worden om dit voorzichtig te verwijderen.

  De plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek waar hij veel zonlicht kan ontvangen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig worden blootgesteld aan het licht. Vermijd direct zonlicht in de zomer om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis.

  De luchtvochtigheid moet gematigd zijn en mag niet te hoog zijn. Een normale kamertemperatuur en luchtvochtigheid zijn geschikt voor deze plant. Overmatige luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelgroei en andere problemen.

  De Kalanchoe Toleda heeft het liefst een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen of bodemverbeteraars. Het zorgt ervoor dat de plant optimaal kan groeien en bloeien.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene kamerplantenvoeding met een hogere concentratie fosfor voor bloeiende planten. Bemest de plant eens per maand van lente tot herfst en verminder de bemesting in de winter.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe blossfeldiana Toleda is een compacte vetplant met sappige, vlezige bladeren en stengels. Deze plant staat bekend om zijn heldere, felgekleurde bloemen die in trossen boven de bladeren uitsteken. De bloemen van de Kalanchoe blossfeldiana Toleda zijn meestal rood, oranje, geel of roze van kleur. Deze plant bloeit meestal in de winter en het vroege voorjaar en heeft weinig verzorging nodig. Het is een populaire kamerplant vanwege zijn vrolijke bloemen en eenvoudige onderhoud.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.