Spathiphyllum 'Sweet Benito'

Spathiphyllum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Spathiphyllum 'Sweet Benito' is een populaire kamerplant die bekend staat om zijn glanzende, donkergroene bladeren en prachtige witte bloemen. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en wordt vaak gekozen vanwege zijn gemakkelijke verzorging. 'Sweet Benito' heeft een compacte groeiwijze en blijft meestal vrij laag, waardoor het een perfecte keuze is voor kleinere ruimtes. Deze plant gedijt het beste op een lichte standplaats maar kan ook in de schaduw groeien. Met de juiste verzorging kan Spathiphyllum 'Sweet Benito' het hele jaar door bloeien en een vredige sfeer creëren in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Hij heeft niet veel direct zonlicht nodig en moet regelmatig maar niet te vaak water krijgen. Het is belangrijk om de grond lichtvochtig te houden en af en toe te bemesten.

  Spathiphyllum 'Sweet Benito' heeft graag indirect licht, vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, maar gefilterd licht. Te veel direct zonlicht kan bladverbranding veroorzaken.

  Deze plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten gedeeltelijk opdroogt.

  Nee, de plant houdt niet van direct zonlicht. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar hij indirect licht ontvangt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden. Zorg ervoor dat de plant geen temperatuurschommelingen ondervindt.

  De Spathiphyllum 'Sweet Benito' bloeit meestal van maart tot en met september en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Spathiphyllum 'Sweet Benito' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is een effectieve plant voor het verwijderen van giftige stoffen uit de lucht, zoals formaldehyde, benzeen en tolueen. Het is een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om een constante en gematigde temperatuur te handhaven om de groei en bloei te bevorderen. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of warmtebronnen.

 • Je kunt de verwelkte bloemen en bladeren van de plant verwijderen met een scherpe schaar. Het is ook mogelijk om de plant te verjongen door enkele van de oudere bladeren te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar om de gezonde groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen de gietbeurten in licht drogen. Geef de plant in de lente en zomer meer water dan in de herfst en winter.

  Deze plant gedijt goed in lichte, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar wel vochtig blijft. Een universele potgrond voor kamerplanten is geschikt voor deze plant.

  Deze plant gedijt goed in een goed doorlatende potgrond met voldoende organisch materiaal. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Gebruik een pot met drainagegaten om overtollig water af te voeren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren afnemen om stof te verwijderen bevordert de groei.

  Om een kamerplant schoon te maken, kun je de bladeren afnemen met een vochtige doek of spons. Eventuele stof en vuil kunnen worden verwijderd door de bladeren zachtjes af te vegen. Een regelmatige schoonmaakbeurt houdt de plant gezond en zorgt voor een mooie uitstraling in huis.

  De Spathiphyllum 'Sweet Benito' heeft helder, indirect licht nodig om optimaal te groeien. Plaats de plant bij een raam op het oosten, westen of noorden voor de beste resultaten. Direct zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid dient hoog te zijn, daarom is het goed om regelmatig te sproeien of de plant op een schoteltje met water te plaatsen. Op deze manier kan de plant voldoende vocht opnemen en blijft hij gezond en mooi. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid in de gaten te houden, vooral in de winter wanneer de lucht vaak droger is.

  Kamerplanten zoals Spathiphyllum 'Sweet Benito' gedijen het best in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale potgrond of meststoffen. Een te hoge of te lage pH-waarde kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Kamerplanten hebben regelmatig voedingsstoffen nodig om gezond te blijven. Bemest de plant tijdens de groeiperiode (lente en zomer) met een vloeibare meststof voor kamerplanten volgens de instructies op de verpakking. Geef de plant in de herfst en winter minder voeding, omdat de groei dan vertraagt.

 • Omschrijving

  Spathiphyllum 'Sweet Benito' is een populaire kamerplant die bekend staat om zijn glanzende, donkergroene bladeren en prachtige witte bloemen. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en wordt vaak gekozen vanwege zijn gemakkelijke verzorging. 'Sweet Benito' heeft een compacte groeiwijze en blijft meestal vrij laag, waardoor het een perfecte keuze is voor kleinere ruimtes. Deze plant gedijt het beste op een lichte standplaats maar kan ook in de schaduw groeien. Met de juiste verzorging kan Spathiphyllum 'Sweet Benito' het hele jaar door bloeien en een vredige sfeer creëren in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.