Anthurium (Andreanum Grp) 'White Queen'

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium 'White Queen' is een prachtige kamerplant met grote, helderwitte bloemen in de vorm van hartjes. De glanzende bladeren van deze plant zijn donkergroen en hebben een opvallende glans. De 'White Queen' bloeit langdurig en geeft een elegante uitstraling aan elke ruimte. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een warme en lichtvochtige omgeving. Deze Anthurium is een perfecte keuze voor liefhebbers van witte bloemen en moderne interieurs.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) 'White Queen' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zolang de plant voldoende licht, water en af en toe voeding krijgt, zal hij blijven gedijen in huiselijke omstandigheden. Het is belangrijk om regelmatig dode bladeren te verwijderen en de plant af en toe te inspecteren op eventuele plaagproblemen.

  Ja, Anthuriums hebben veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats ze daarom in een lichte ruimte, maar vermijd direct zonlicht. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze planten.

  De Anthurium 'White Queen' heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. In de winter kan de plant minder water nodig hebben dan in de zomer.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, het is beter om hem op een plek met indirect zonlicht te plaatsen. Te veel zon kan het blad beschadigen en verbranden. Het is dus beter om hem uit de felle zon te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en moet op een plek staan waar de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius daalt. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht.

  De Anthurium 'White Queen' bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloeiperiode kan ongeveer 8 tot 10 weken duren.

  Ja, Anthuriums hebben luchtzuiverende eigenschappen. Ze kunnen schadelijke stoffen uit de lucht filteren en zorgen voor een gezondere leefomgeving in huis. Anthuriums produceren zuurstof en helpen de luchtvochtigheid in huis op peil te houden.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Het is aan te raden om dode bladeren regelmatig te verwijderen door ze dicht bij de basis af te knippen. Snoei eventuele uitlopers die te lang worden om de plant compact en gezond te houden. Vermijd het snoeien van gezonde bladeren of bloemen, omdat dit de groei en bloei kan belemmeren.

  De Anthurium 'White Queen' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef minder water in de winter wanneer de groei vertraagt.

  De Anthurium 'White Queen' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de potgrond licht vochtig wordt gehouden, maar niet te nat. Kamerplanten hebben over het algemeen specifieke eisen voor potgrond om optimaal te kunnen groeien.

  De Anthurium planten prefereren een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft maar niet te nat. Vermijd zware en compacte bodemsoorten die de drainage kunnen belemmeren.

  De plant heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Geef regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen voor een gezonde groei.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant regelmatig af te stoffen om de groei van schimmels te voorkomen. Indien nodig kunnen de bladeren voorzichtig worden afgenomen met een vochtige doek. Vermijd direct zonlicht tijdens het schoonmaken om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Anthurium 'White Queen' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een lichte plek in huis, maar uit de buurt van felle zonnestralen. Te weinig licht kan leiden tot minder bloei bij deze Kamerplant.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  Kamerplanten zoals de Anthurium hebben baat bij een hoge luchtvochtigheid, idealiter tussen de 60% en 80%. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kan de plant regelmatig worden besproeid met water of op een schaal met water worden geplaatst. Zorg er ook voor dat de plant niet te dicht bij een verwarmingselement staat, om uitdroging te voorkomen.

  De Anthurium gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen de 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met speciale meststoffen. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De Anthurium heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, met een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten. Gebruik een meststof die speciaal is ontworpen voor bloeiende planten om de bloei te bevorderen. Bemest de plant volgens de aanwijzingen op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Anthurium 'White Queen' is een prachtige kamerplant met grote, helderwitte bloemen in de vorm van hartjes. De glanzende bladeren van deze plant zijn donkergroen en hebben een opvallende glans. De 'White Queen' bloeit langdurig en geeft een elegante uitstraling aan elke ruimte. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een warme en lichtvochtige omgeving. Deze Anthurium is een perfecte keuze voor liefhebbers van witte bloemen en moderne interieurs.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.