Aster Crown Dynasty

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster Crown Dynasty is een prachtige vaste plant met grote bloemhoofden die bestaan uit ontelbare paarse bloemblaadjes. De plant kan een hoogte bereiken tot wel 60-80 cm en bloeit in de late zomer en herfst. De Aster Crown Dynasty gedijt goed in de volle zon en kan worden gebruikt in borders, perken of als snijbloem. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan een tuin voor een kleurrijke uitstraling. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert een gezonde groei en bloei in het volgende seizoen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Aster Crown Dynasty is een vaste plant en geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de kleurrijke bloemen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Een beschutte plek in de tuin kan helpen om de plant te beschermen tegen extreme kou.

  De Aster Crown Dynasty is een makkelijk te onderhouden tuinplant. Het vereist weinig speciale zorg en kan gedijen in de meeste tuinomgevingen. Regelmatig water geven en bemesten zal de plant gezond en mooi houden.

  Aster Crown Dynasty heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg dus voor voldoende afstand tussen deze plant en andere planten in de tuin. Houd ook rekening met de groeihoogte van ongeveer 60 cm.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. Een te donkere plek kan de groei belemmeren en de bloei verminderen. Zorg voor voldoende licht voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Geef de plant dus regelmatig water, maar let op dat de grond niet te nat wordt.

  De Aster Crown Dynasty is vlinder en bijenlokkend. Het trekt deze nuttige insecten aan met zijn nectar en kleurrijke bloemen. Hierdoor draagt het bij aan een gezonde biodiversiteit in de tuin.

  Tuinplanten zoals Aster variëteiten zijn over het algemeen gunstig voor biodiversiteit omdat ze insecten aantrekken die belangrijk zijn voor bestuiving. Deze bloeiende planten bieden voedsel en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten, waardoor ze een positieve bijdrage leveren aan de lokale flora en fauna. Het is daarom raadzaam om deze planten in de tuin te planten om de biodiversiteit te stimuleren.

  De plant bloeit van augustus tot en met oktober. De bloei kan ongeveer vier tot zes weken duren. Het is een langbloeiende tuinplant.

  De Aster Crown Dynasty kan goed tegen de volle zon en heeft minstens 6 uur direct zonlicht nodig om goed te groeien. Het is daarom belangrijk om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Nee, de Aster Crown Dynasty is niet eetbaar. Het is een tuinplant en wordt niet aanbevolen om te consumeren. De plant wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen.

  Ja, Tuinplanten hebben over het algemeen de mogelijkheid om geluid te dempen door hun bladeren en stengels, waardoor ze een geluidsdempend effect kunnen hebben in de tuin of op het balkon. Het is echter belangrijk om te weten dat dit effect afhankelijk is van factoren zoals de locatie en het aantal planten in de omgeving.

 • In het voorjaar kunnen de oude stengels tot ongeveer 10 cm boven de grond worden afgeknipt om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt na het snoeien.

  De Tuinplant Aster Crown Dynasty heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Giet het water bij voorkeur aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Aster Crown Dynasty gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig. Gebruik eventueel potgrond speciaal voor bloeiende planten voor optimale groei en bloei.

  De Tuinplanten gedijen het beste in goed doorlatende en vochtige grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en dat er voldoende voedingsstoffen aanwezig zijn. Daarnaast is het belangrijk dat de bodem een neutrale tot lichtzure pH-waarde heeft.

  De Aster Crown Dynasty gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Deze plant kan goed groeien in borders, perken of in potten op het terras.

  Zorg ervoor dat de plant goed is afgedekt met een dikke laag mulch om de wortels te beschermen tegen vorst. Eventueel kunnen ook speciale winterhoezen worden gebruikt om de plant te beschermen tegen extreme kou. Vergeet niet om de plant regelmatig te controleren op eventuele schade door vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer voor optimale groei.

  De Tuinplanten hebben regelmatige bemesting nodig met een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Gebruik de meststof volgens de instructies op de verpakking om een gezonde groei en overvloedige bloei te bevorderen. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch is erg belangrijk voor de groei en gezondheid van tuinplanten. Het leggen van mulch rond de plant helpt vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organische mulch zoals bladeren, stro, houtsnippers of compost voor het beste resultaat.

  De Tuinplanten zoals Aster Crown Dynasty gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aanpassingen aan te brengen met behulp van kalk of zwavel. Een goede balans in de zuurgraad van de bodem bevordert de groei en bloei van de plant.

  Voor Tuinplanten in het algemeen is het belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte, zoals bladluizen, trips en rupsen. Bij een infectie kan gebruik gemaakt worden van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, of een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en voorkom een te vochtige omgeving om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Aster Crown Dynasty is een prachtige vaste plant met grote bloemhoofden die bestaan uit ontelbare paarse bloemblaadjes. De plant kan een hoogte bereiken tot wel 60-80 cm en bloeit in de late zomer en herfst. De Aster Crown Dynasty gedijt goed in de volle zon en kan worden gebruikt in borders, perken of als snijbloem. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan een tuin voor een kleurrijke uitstraling. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert een gezonde groei en bloei in het volgende seizoen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.