Aster Crown Diamond

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster Crown Diamond is een prachtige vaste plant met talloze witte bloemen die lijken op kleine daisy's. De bloemen hebben een geel hartje en bloeien in de late zomer en herfst. De plant wordt ongeveer 60 cm hoog en staat het liefst in de volle zon of halfschaduw. Aster Crown Diamond is goed winterhard en trekt vlinders en bijen aan. Het is een mooie toevoeging aan borders en bloembedden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal in de winter bruin worden en afvallen, maar zal in het voorjaar weer nieuw blad krijgen. Het is daarom een bladverliezende plant.

  De Aster Crown Diamond is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus temperaturen van gematigde winters verdragen. Het is belangrijk om de plant voldoende bescherming te bieden tijdens strenge vorstperiodes.

  De Aster Crown Diamond is een vrij makkelijke plant in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Verder heeft de plant weinig speciale zorg nodig.

  De Aster Crown Diamond heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig tussen andere planten om goed te kunnen groeien. Zorg voor voldoende lucht- en lichtcirculatie om gezonde planten te bevorderen. Houd bij het planten rekening met de hoogte en de spreiding van de plant.

  De Aster Crown Diamond groeit het best in de volle zon of in lichte schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. In de schaduw zal de groei van de plant mogelijk vertragen en kunnen er minder bloemen verschijnen.

  De Aster Crown Diamond heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Het is aan te raden om regelmatig de vochtigheid van de grond te controleren.

  Ja, de Aster Crown Diamond trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die rijk zijn aan nectar. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers en helpt bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het insecten zoals bijen en vlinders aantrekt. Hierdoor draagt het bij aan de bestuiving en de diversiteit van planten en dieren in de tuin. Het zorgt dus voor een gezonde leefomgeving voor verschillende organismen.

  Deze tuinplant bloeit vanaf augustus tot en met oktober. De bloeiperiode van deze plant duurt gemiddeld 6 tot 8 weken.

  Ja, de Aster Crown Diamond kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in een zonnige omgeving. Zorg wel voor voldoende water tijdens droge periodes.

  Nee, de Aster Crown Diamond is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Aster Crown Diamond heeft het vermogen om geluid te dempen vanwege zijn dichte bladerdek en structuur. Dit maakt hem geschikt voor het verminderen van geluidsoverlast in de tuin.

 • De plant moet regelmatig gesnoeid worden om een compacte groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken in het voorjaar. Knip uitgebloeide bloemen af om de bloei te stimuleren.

  Houd de grond vochtig, maar zorg ervoor dat de wortels niet in het water staan. Geef in droge periodes regelmatig water, vooral bij warm weer. Vermijd dat de plant uitdroogt, maar let op dat je niet te veel water geeft.

  Voor tuinplanten wordt aangeraden om gebruik te maken van voedzame potgrond met een goede waterdoorlatendheid. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te verversen en de planten te voorzien van extra voeding tijdens het groeiseizoen. Let op de specifieke behoeften van de plant en kies de potgrond die hier het beste bij aansluit.

  De Aster Crown Diamond gedijt het beste in een goed doorlatende bodem van gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Zorg voor voldoende voedingsstoffen door regelmatig te bemesten met organische meststoffen.

  De Aster Crown Diamond gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt gedurende de dag om optimaal te kunnen groeien en bloeien. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan de groei van de plant belemmeren.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door een mulchlaag aan te brengen rond de wortels. Ook kan het helpen om de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek of dennentakken. Zorg er daarnaast voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Zorg voor voldoende zonlicht en geef eens in de zoveel tijd wat meststoffen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  De Tuinplanten zoals de Aster Crown Diamond hebben behoefte aan een regelmatige bemesting in het voorjaar en de zomer om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt na het bemesten om de voedingsstoffen goed op te nemen.

  Mulch is een laag organisch materiaal die rond de plant wordt gelegd om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grondtemperatuur te reguleren. Het kan bestaan uit bijvoorbeeld compost, bladeren, houtsnippers of stro. Mulch kan jaarlijks worden vernieuwd om de planten gezond te houden.

  Tuinplanten zoals de Aster Crown Diamond gedijen het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde, bij voorkeur tussen 6.0 en 7.0. Een bodemtest kan helpen om de juiste zuurgraad van de bodem te bepalen en indien nodig aanpassingen te maken met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Om ongedierte te voorkomen bij tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op plagen zoals bladluizen, spint en trips. Planten kunnen beschermd worden door natuurlijke vijanden te stimuleren, zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Daarnaast kunnen biologische bestrijdingsmiddelen ingezet worden als er toch ongedierte aanwezig is.

 • Omschrijving

  De Aster Crown Diamond is een prachtige vaste plant met talloze witte bloemen die lijken op kleine daisy's. De bloemen hebben een geel hartje en bloeien in de late zomer en herfst. De plant wordt ongeveer 60 cm hoog en staat het liefst in de volle zon of halfschaduw. Aster Crown Diamond is goed winterhard en trekt vlinders en bijen aan. Het is een mooie toevoeging aan borders en bloembedden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.