Aster Crown Duke

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster Crown Duke is een prachtige vaste plant met paarse bloemen en een geel hartje. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60 centimeter en bloeit in de late zomer en herfst. De bloemen van de Aster Crown Duke trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een goede keuze is voor een bloementuin. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. De Aster Crown Duke is een mooie toevoeging aan borders, bloembedden en bloembakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Aster Crown Duke is makkelijk in onderhoud en heeft slechts af en toe water nodig. Zorg voor voldoende licht en een gemiddelde kamertemperatuur voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Ja, de Aster Crown Duke heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Aster Crown Duke, oftewel plant, heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door lichtvochtig te houden. Zorg ervoor dat overtollig water goed weg kan lopen om wortelrot te voorkomen.

  De Aster Crown Duke houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect zonlicht. Te felle zon kan schade aan de bladeren veroorzaken. Het is daarom aan te raden om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de Aster Crown Duke houdt van warmte. Het is aan te raden de plant op een lichte en warme plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Een kamertemperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius is ideaal.

  Deze plant bloeit in de maanden september en oktober en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend en draagt bij aan een gezondere luchtkwaliteit binnenshuis. Het is een mooie toevoeging aan je interieur en zorgt voor een prettige leefomgeving.

  Ja, de plant groeit het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Te warme of te koude temperaturen kunnen de groei en gezondheid van de plant negatief beïnvloeden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei.

 • Om de plant gezond te houden is het belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren om de plant er verzorgd uit te laten zien.

  De Aster Crown Duke moet regelmatig water krijgen, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Geef de plant water zodra de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven, om wortelrot te voorkomen.

  Het is belangrijk om de Aster Crown Duke in goed doorlatende potgrond te zetten, zodat overtollig water gemakkelijk kan weglopen. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels gaan rotten door te veel water te geven. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal bijdragen aan de gezonde groei van de plant.

  Kamerplanten zoals de Aster Crown Duke gedijen het beste in een goed doorlatende bodem met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te langdurig in natte grond staan om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig verpotten van de plant in verse potgrond kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens warme periodes. Plaats de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht. Om de groei te bevorderen, kan de plant eens in de twee weken worden bemest met plantenvoedsel.

  De Aster Crown Duke dient regelmatig stofvrij gemaakt te worden. Dit kan gedaan worden door voorzichtig de bladeren af te nemen met een vochtige doek. Vergeet ook niet om af en toe de pot of bak waarin de plant staat schoon te maken.

  De Aster Crown Duke heeft behoefte aan helder, indirect licht en verdraagt geen direct zonlicht. Plaats de plant daarom op een locatie met veel natuurlijk licht, maar vermijd blootstelling aan felle zonnestralen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle bladeren gelijkmatig kunnen profiteren van het licht.

  De plant gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en extreme temperatuurschommelingen te houden. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid waarbij de Aster Crown Duke gedijt is tussen de 40% en 60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid stabiel te houden door regelmatig te sproeien met water. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De Aster Crown Duke gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met behulp van meststoffen of kalk. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor een gezonde groei van deze kamerplant.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene kamerplantenmeststof en volg de instructies op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Aster Crown Duke is een prachtige vaste plant met paarse bloemen en een geel hartje. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60 centimeter en bloeit in de late zomer en herfst. De bloemen van de Aster Crown Duke trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een goede keuze is voor een bloementuin. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. De Aster Crown Duke is een mooie toevoeging aan borders, bloembedden en bloembakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.