Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Vuurwerk Rose'

Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hydrangea macrophylla 'Vuurwerk Rose' is een prachtige bloeiende plant met grote, opvallende bloemen. De bloemen hebben een unieke lacecap-vorm en zijn roze van kleur met een vleugje paars. Deze hortensia bloeit van de zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. De plant gedijt het beste in halfschaduw en vochtige, goed doorlatende grond. Met zijn compacte groeiwijze is de 'Vuurwerk Rose' een mooie toevoeging aan tuinen en borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Vuurwerk Rose' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. De plant heeft regelmatig water nodig en staat het liefst op een lichte plek, maar niet in de directe zon. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig voeding te geven tijdens de bloeiperiode.

  Ja, de Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Vuurwerk Rose' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een locatie met helder, indirect zonlicht voor de beste resultaten. Het vermijden van direct zonlicht zal verbranding van de bladeren voorkomen.

  De Hydrangea macrophylla 'Vuurwerk Rose' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. In de wintermaanden kan de waterbehoefte iets verminderen.

  De Hydrangea macrophylla 'Vuurwerk Rose' houdt niet van de felle zon. Het beste groeit hij op een plek met indirect zonlicht of in de halfschaduw. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan tocht of plotselinge temperatuurschommelingen. Het is ook aan te raden om de plant uit de buurt van airconditioning of verwarmingsbronnen te houden.

  "De Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Vuurwerk Rose' bloeit meestal van juni tot september en kan tot wel 2 maanden bloeien. De bloei kan variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden en verzorging van de plant."

  Ja, de plant Hydrangea macrophylla staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en de luchtkwaliteit te verbeteren. Het is daarom een goede keuze om binnenshuis te plaatsen.

  Ja, deze plant groeit het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Te koude of te warme temperaturen kunnen de groei belemmeren. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei.

 • Snoei de plant in het voorjaar nadat de vorst voorbij is. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de overige takken terug tot vlak boven een paar gezonde knoppen. Wees voorzichtig met snoeien, omdat dit invloed kan hebben op de bloei.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd echter dat de plant met zijn wortels in het water staat, dit kan leiden tot wortelrot. Water geven kan het beste worden gedaan in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet té nat. Gebruik bij voorkeur een pot met drainagegaten om overtollig water weg te laten lopen.

  De Hydrangea macrophylla houdt van goed doorlatende, vochtige grond met een neutrale pH. Zorg voor een bemeste en vruchtbare bodem voor een gezonde groei en bloei. Vermijd stagnerend water rond de wortels om wortelrot te voorkomen.

  De Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Vuurwerk Rose' heeft regelmatig water nodig, vooral in de zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft. Verwijder regelmatig dode bloemen en oude takken om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Gebruik geen schoonmaakmiddelen of chemicaliën om de plant te reinigen.

  Deze plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem in de buurt van een raam op het oosten of westen voor de beste resultaten. Te weinig licht kan leiden tot verminderde groei en bloei.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18°C en 22°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme temperatuurschommelingen. In de wintermaanden kan de plant goed gedijen bij een iets koelere temperatuur rond 15°C.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld zijn voor deze plantensoort, vermijd te droge omgevingen. Besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Een luchtbevochtiger kan ook helpen bij het handhaven van een optimale luchtvochtigheid voor deze plant.

  De Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Vuurwerk Rose' gedijt het beste in zure grond, met een pH tussen 5,0 en 5,5. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Voor deze kamerplant is het aan te raden om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Kamerplanten zoals deze hebben een gematigde hoeveelheid bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot de herfst. Gebruik een evenwichtige meststof die specifiek is ontworpen voor kamerplanten om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat je de aanbevolen dosering volgt en niet overbemest, omdat dit schade aan de plant kan veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Hydrangea macrophylla 'Vuurwerk Rose' is een prachtige bloeiende plant met grote, opvallende bloemen. De bloemen hebben een unieke lacecap-vorm en zijn roze van kleur met een vleugje paars. Deze hortensia bloeit van de zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. De plant gedijt het beste in halfschaduw en vochtige, goed doorlatende grond. Met zijn compacte groeiwijze is de 'Vuurwerk Rose' een mooie toevoeging aan tuinen en borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.