Dianthus Globo

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus Globo is een compacte en langbloeiende vaste plant met bolvormige bloemen. De bloemen zijn meestal roze, rood of wit van kleur en hebben een aantrekkelijke geur. De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Dianthus Globo is ideaal voor in borders, rotstuinen en als snijbloem. Regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen bevordert de bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Dianthus Globo is een groenblijvende plant. Dit betekent dat de plant zijn bladeren het hele jaar door behoudt. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, omdat de plant ook in de winter groen blijft.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant te beschermen bij strenge vorst. Deze tuinplant kan over het algemeen goed tegen koude temperaturen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloei. Daarnaast is het aan te raden om de plant eens in de zoveel tijd te bemesten.

  Dianthus Globo heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om zich volledig te ontwikkelen. Het is aan te raden om de planten op een onderlinge afstand van ongeveer 15-20 cm te planten voor een optimale groei. Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten zodat ze voldoende lucht en zonlicht krijgen.

  De Dianthus Globo groeit het beste in de volle zon, maar kan ook gedeeltelijk in de schaduw gedijen. Zorg ervoor dat de plant minstens 4 tot 6 uur zonlicht per dag ontvangt voor optimale groei. Te weinig zonlicht kan ervoor zorgen dat de plant minder bloemen produceert.

  De Tuinplanten hebben ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de bodem en weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet volledig uitdroogt. Het is het beste om de planten 's ochtends vroeg water te geven.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen, waardoor ze bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. De nectar en het stuifmeel van de bloemen zijn een goede voedselbron voor deze insecten. Het is dus een geschikte plant als je vlinders en bijen wilt aantrekken naar jouw tuin.

  Dianthus Globo is een tuinplant die aantrekkelijk is voor bestuivende insecten en vlinders. Hierdoor draagt de plant bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk om voldoende diversiteit aan planten te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit normaal gesproken van mei tot en met augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en bloeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om de plant gezond te houden. Het regelmatig water geven zal ook helpen bij het gedijen van de plant in de volle zon.

  Nee, de bloemen van deze plant zijn niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk voor zijn mooie bloemen wordt gekweekt. Het consumeren ervan kan leiden tot maagklachten.

  Ja, de plant heeft een beperkte geluidsdempende capaciteit vanwege de bladeren en stelen die geluidsgolven kunnen absorberen. Het effect is echter minimaal en niet zo effectief als bij specifieke geluidswerende plantensoorten. Het plaatsen van meerdere planten bij elkaar kan een cumulatief dempend effect hebben.

 • Deze plant kan na de bloei worden teruggesnoeid om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en dun de plant af om luchtcirculatie te bevorderen. Snoei in het voorjaar eventueel verouderde stengels tot aan de grond.

  Tuinplanten zoals de "Dianthus Globo" houden van regelmatig water geven. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. In de zomermaanden kan het nodig zijn om vaker water te geven dan in de winter.

  Voor deze plant is het aan te raden om gebruik te maken van kwalitatieve potgrond voor tuinplanten. Potgrond met een goede drainage en voedingsstoffen zal de plant helpen om gezond te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  De Tuinplanten gedijen het beste in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6 en 7 en voeg indien nodig compost of organische meststoffen toe om de bodemkwaliteit te verbeteren. Vermijd zware of zure grond, aangezien dit de groei van Tuinplanten kan belemmeren.

  De Dianthus Globo gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen.

  In de winter is het aan te raden om bij strenge vorst de plant te beschermen met een laag mulch of bladeren. Ook kan een beschermende doek of speciale plantenhoes gebruikt worden om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen harde wind en regen.

  Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat en regelmatig water krijgt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Geef in de wintermaanden minder water en bescherm de plant tegen vorst.

  Dianthus Globo heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen met een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een hoger kaliumgehalte om de bloemproductie te stimuleren. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de wortels te voorkomen.

  Mulchen is aan te raden om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de stam of basis van de plant vrij blijft.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plantensoort is neutraal tot licht alkalisch, met een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5. Een te zure bodem kan de groei en bloei belemmeren, terwijl een te basische bodem kan leiden tot voedingsopname problemen. Het is daarom belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig de pH-waarde aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stelen te inspecteren op luizen, trips en spintmijten. Dit kan worden gedaan door ze handmatig te verwijderen of door gebruik te maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of een milde zeepoplossing. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en vermijd te veel vochtigheid, dit kan helpen om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Dianthus Globo is een compacte en langbloeiende vaste plant met bolvormige bloemen. De bloemen zijn meestal roze, rood of wit van kleur en hebben een aantrekkelijke geur. De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Dianthus Globo is ideaal voor in borders, rotstuinen en als snijbloem. Regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen bevordert de bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.