Tulipa (Fringed Grp) 'Arma'

Tulipa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Tulipa (Fringed Grp) 'Arma' is een prachtige tulp met franje-achtige randen aan de bloemblaadjes. De bloem van de 'Arma' heeft een diepe paarse kleur en een verfijnde uitstraling. Het is een winterharde en gemakkelijk te verzorgen plant die bloeit in het voorjaar. De 'Arma' is een aanwinst voor elke tuin en zorgt voor een kleurrijk en levendig accent. Deze tulp trekt ook vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Fringed Groep van Tulipa is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zolang je de plant voldoende water en zonlicht geeft, zal hij goed gedijen. Regelmatig bemesten kan helpen om de bloei te bevorderen.

  De Tulipa (Fringed Grp) 'Arma' heeft veel licht nodig, bij voorkeur indirect zonlicht. Plaats de plant dicht bij een raam op het oosten, westen of zuiden. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  Tulpen hebben gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond aan te raken.

  De plant houdt van een plek met veel licht, maar verdraagt geen felle zonnestralen. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden.

  Ja, de Tulipa (Fringed Grp) 'Arma' houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen 18 en 22 graden Celsius. Het is daarom aan te raden om de plant op een warme en zonnige plek in huis te plaatsen. Te veel direct zonlicht kan echter schadelijk zijn, dus een lichte plek met gefilterd zonlicht is ideaal.

  Deze tulp bloeit in de maanden april en mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de plant heeft een luchtzuiverende werking en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Kamerplanten kunnen schadelijke stoffen opnemen en omzetten in zuurstof, waardoor de lucht schoner wordt. Het regelmatig verzorgen van de plant is belangrijk voor een goede werking.

  De Tulipa (Fringed Grp) 'Arma' gedijt het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei en bloei te bevorderen. Houd de plant uit de buurt van tocht en extreme temperatuurschommelingen.

 • Tijdens de bloei van de tulpen is het belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de energie van de plant te behouden. Als de bloei voorbij is, kunnen de bladeren worden afgeknipt, maar laat de stengels met rust zodat de bol gevoed kan worden voor het volgende bloeiseizoen. Snoei de stengels in het najaar tot vlak boven de grond om de plant de winter door te laten komen.

  De plant houdt van regelmatig water geven, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure potgrond is ideaal voor deze plant.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn met een lichte structuur en een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Ook dient de bodem voldoende voedingsstoffen te bevatten voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Bemest de plant tijdens de groeiperiode om de bloei te bevorderen.

  De plant kan af en toe stofvrij gemaakt worden door voorzichtig af te nemen met een zachte doek of borstel. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, maar gebruik eventueel lauw water als dat nodig is. Laat de bladeren na het schoonmaken goed opdrogen om schimmelvorming te voorkomen.

  Tulipa 'Arma' heeft veel licht nodig en moet op een zonnige plek worden geplaatst. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Vermijd direct zonlicht in de hete middaguren om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius zakt om de groei van de plant te bevorderen. De plant kan niet goed tegen koude tocht.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien en de plant uit de buurt van airconditioning of verwarming te houden om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren en bloemen.

  De Tulipa (Fringed Grp) 'Arma' gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede zuurgraad bevordert de gezonde groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, van maart tot september. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof om de plant gezond te houden. Overbemesting kan leiden tot verbrande wortels, dus volg de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Tulipa (Fringed Grp) 'Arma' is een prachtige tulp met franje-achtige randen aan de bloemblaadjes. De bloem van de 'Arma' heeft een diepe paarse kleur en een verfijnde uitstraling. Het is een winterharde en gemakkelijk te verzorgen plant die bloeit in het voorjaar. De 'Arma' is een aanwinst voor elke tuin en zorgt voor een kleurrijk en levendig accent. Deze tulp trekt ook vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.