Guzmania 'Alerta'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania 'Alerta' is een populaire en kleurrijke kamerplant met opvallende rode bloemen die uit een kelkvormige rozet groeien. De bladeren zijn langwerpig en hebben een lichte groene kleur met rode tinten aan de onderkant. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een lichte standplaats met indirect zonlicht. Regelmatig water geven in de rozet en de potgrond vochtig houden is voldoende om de Guzmania 'Alerta' gezond te houden. Het is een prachtige toevoeging aan elk interieur en brengt een tropische sfeer in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale aandacht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Het is aan te raden om de plant af en toe te bemesten voor optimale groei.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer één keer per week. Het is belangrijk dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Houd de plant tijdens de groeiperiode goed in de gaten en pas het water geven aan op basis van de behoeften van de plant.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar kan wel wat lichte zon verdragen. Het is het beste om de plant op een plek te zetten waar hij indirect licht ontvangt. Overmatige blootstelling aan felle zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Guzmania 'Alerta' houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en te beschermen tegen temperatuurschommelingen. Het is aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 13 graden Celsius.

  Guzmania 'Alerta' bloeit meestal in de maanden mei tot en met augustus en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen. Het is een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor de groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen te houden.

 • De Guzmania plant hoeft niet gesnoeid te worden. Verwijder alleen eventueel dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Overmatig snoeien kan de groei van de plant belemmeren.

  De grond van de plant dient altijd licht vochtig te zijn, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef de plant water in de bladkelk en zorg dat er geen overtollig water blijft staan. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens de warmere maanden.

  Kamerplanten hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond om hun wortels gezond te houden. Gebruik een mix van potgrond speciaal voor kamerplanten voor optimale groei en bloei. Het regelmatig verversen van de potgrond kan ook helpen om voedingsstoffen aan te vullen en de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten moet goed doorlatend zijn en mag niet te compact zijn. Een luchtige potgrond met voldoende voedingsstoffen is ideaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek. Besproei de bladeren regelmatig met lauw water om stof en eventuele insecten te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen.

  De Guzmania 'Alerta' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Zet de plant op een plek waar het niet direct in de zon staat. Te weinig licht kan zorgen voor minder bloei.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn voor deze plant. Plaats de plant daarom bij voorkeur in een ruimte met een luchtvochtigheid van 60-80%. Regelmatig sproeien of een luchtbevochtiger gebruiken kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  De Guzmania houdt van een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde, tussen de 5,5 en 7,5. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig blijft staan. Het regelmatig controleren en aanpassen van de bodem pH kan bijdragen aan een gezonde groei van de plant.

  Het is belangrijk om Kamerplanten regelmatig te bemesten om hun groei en bloei te bevorderen. Gebruik een vloeibare meststof voor groene planten of speciale kamerplantenmest. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal van het voorjaar tot het najaar, volgens de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Guzmania 'Alerta' is een populaire en kleurrijke kamerplant met opvallende rode bloemen die uit een kelkvormige rozet groeien. De bladeren zijn langwerpig en hebben een lichte groene kleur met rode tinten aan de onderkant. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een lichte standplaats met indirect zonlicht. Regelmatig water geven in de rozet en de potgrond vochtig houden is voldoende om de Guzmania 'Alerta' gezond te houden. Het is een prachtige toevoeging aan elk interieur en brengt een tropische sfeer in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.