Guzmania 'Red Pearl'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Guzmania 'Red Pearl' is een prachtige plant met lange, smalle bladeren die een heldergroene kleur hebben. Deze plant heeft een opvallende rode bloem in het midden die lijkt op een parel. De bloem kan enkele maanden bloeien en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan elke ruimte. Deze plant vereist weinig onderhoud en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. Guzmania 'Red Pearl' staat bekend om zijn exotische uitstraling en kan een echte eyecatcher zijn in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig zorg. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant op een lichte plek te zetten zonder direct zonlicht. Regelmatig besproeien met water wordt aangeraden.

  Ja, de Guzmania 'Red Pearl' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Het liefst staat de plant voor een raam op het oosten of westen.

  De Guzmania 'Red Pearl' heeft behoefte aan regelmatige bewatering, ongeveer één keer per week. Het is belangrijk om te controleren of de grond vochtig is voordat je opnieuw water geeft. Overbewatering kan leiden tot wortelrot.

  Kamerplanten zoals de Guzmania 'Red Pearl' hebben over het algemeen liever geen felle zon. Het is beter om ze op een plek te zetten waar ze indirect licht ontvangen. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, Guzmania 'Red Pearl' houdt van warmte. Het is aan te bevelen om de plant op een plek te zetten waar het warm en vochtig is, zoals in de badkamer of in de buurt van een raam in de woonkamer. Het is belangrijk dat de plant niet in de buurt van tocht of kou staat.

  De Guzmania 'Red Pearl' bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Guzmania 'Red Pearl' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is een kamerplant die schadelijke stoffen uit de lucht kan filteren, waardoor het zorgt voor een schonere en gezondere omgeving in huis. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant zal de luchtzuiverende werking versterken.

  Ja, de plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Te hoge of te lage temperaturen kunnen de plant schaden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden.

 • Het is niet nodig om de Guzmania te snoeien, omdat de bladeren en bloemen van nature afsterven en vervangen worden door nieuwe groei. Verwijder alleen dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Gebruik hierbij scherpe en schone snoeischaar om infecties te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is. Geef geen water op de bladeren, maar rechtstreeks in de pot. Laat de plant nooit in een laag water staan om wortelrot te voorkomen.

  Kies een goed doorlatende potgrond die licht en luchtig is. Gebruik een meststof speciaal voor kamerplanten om de groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Een goede bodemkwaliteit is essentieel voor de groei en gezondheid van Kamerplanten. Zorg voor een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Vermijd dat de wortels constant in een te vochtige omgeving zitten om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed op een lichte standplaats. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Af en toe de bladeren besproeien verhoogt de luchtvochtigheid en voorkomt dat de bladpunten uitdrogen.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren van de plant te verwijderen om de gezondheid van de plant te behouden. Dit kan gedaan worden door voorzichtig af te nemen met een vochtige doek of door de plant af te spoelen onder lauw water. Vermijd hierbij dat er water in de kelk van de plant terechtkomt.

  Guzmania 'Red Pearl' heeft veel licht nodig en groeit het beste op een plek met helder, indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, dit kan de bladeren beschadigen. Plaats de plant in een kamer met veel natuurlijk licht.

  De optimale temperatuur voor de plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en plotselinge temperatuurveranderingen. Het vermijden van koude temperaturen is belangrijk voor de gezondheid van de plant.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% is ideaal voor Kamerplanten zoals Guzmania 'Red Pearl'. Zorg voor een hoge luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Dit helpt de plant gezond te houden en voorkomt uitdroging van de bladeren.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Guzmania 'Red Pearl' ligt tussen de 5,5 en 6,5 op de pH-schaal. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Een goede drainage van de potgrond is ook belangrijk voor de gezondheid van de plant.

  Voor deze plant is het verstandig om eens per maand in de lente en zomermaanden vloeibare mest te geven. Gebruik hiervoor een speciale meststof voor bloeiende planten. In de herfst en winter is bemesting niet nodig.

 • Omschrijving

  Guzmania 'Red Pearl' is een prachtige plant met lange, smalle bladeren die een heldergroene kleur hebben. Deze plant heeft een opvallende rode bloem in het midden die lijkt op een parel. De bloem kan enkele maanden bloeien en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan elke ruimte. Deze plant vereist weinig onderhoud en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. Guzmania 'Red Pearl' staat bekend om zijn exotische uitstraling en kan een echte eyecatcher zijn in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.